Selätä meikkikatastrofi osa 1 - Liikaa väriä poskissa!

Saara Sarvas

Taas on aika surullisenkuuluisalle hetkelle, eli uuden juttusarjan lanseeraukselle :D. Mua oikein naurattaa ajatus kaikista niistä huikeista ideoista ja suurista suunnitelmista, jotka ovat kuolleet kasaan pahimmillaan jo yhden jutun jälkeen... #nolo mutta #yolo. Mä kyllä lupaan ja vannon, että suosikit kuten Signature Style, Close-Up sekä Survival Kit voivat oikein hyvin ja niiden seuraavat osat on jo suunniteltu!

Onko mulla muuten jotain muita oikeasti hyviä juttusarjoja, jotka ovat kuolleet kasaan? Ei sen niin väliä, kohti ääretöntä ja uusia haasteita käy minun tieni, eli ASIAAN.

Kun alamme lätkiä kasvoille uudenlaista meikkiä, voi kiireessä tai muuten vaan epähuomiossa tapahtua hmm... Ylilyöntejä, vahinkoja ja kaikenlaisia muitakin ongelmatilanteita. Tavallaan tämä juttusarja on Survival Kitien esiäiti, eli opas siihen miten selätät epämieluisat tilanteet jo kotona!

Aloitetaan homma kuitenkin tutustumalla jokaisen naisen parhaisiin korjaustyökaluihin:

Meikkivoidesivellin, jossa on pohjameikin jäljiltä meikkivoidetta = Korjauslakka

 

Skunkkisivellin = Luuta

 

Meikkisieni, jossa on pohjameikin jäljiltä meikkivoidetta = Pyyhekumi

Nämä kaverukset ovat ensisijaiset ystävämme, kun tahdomme häivyttää kasvoilta nopeasti jonkin vahingon. Näiden lisäksi käytössä voi katastrofin laajuudesta riippuen olla puhdistusliinoja, kasvopaperia, vanupuikkoja ja kaikkea muutakin maan ja taivaan väliltä. 

Käydään siis tulevaisuudessa läpi yksi meikkimoga kerrallaan, yleisimmistä aloittaen ja teidän spesifeihin pulmiinne päätyen. Päivän ongelmana on tänään: 

Liikaa poskipunaa / varjostusväriä

Luit ehkä jonkun Sarvaksen blogista, että poskipuna on nyt kova juttu. Peilistä katsoo kuitenkin hehkuvan ja ihanan kaunottasen sijaan pulloposkinen maatuska kirkkaanpunaisine poskineen, ja juhliin pitäisi lähteä viiden minuutin kuluttua... Mitä tällaisessa katastrofissa edes voi tehdä?! KUKA TÄLLAISISTA TILANTEISTA VOI SELVITÄ HENGISSÄ JA MITEN!?!+1?!

No näin:

Helppoa kuin heinänteko! Tai, ehkä ennemminkin helppoa kuin Google-haku, koska minä en ainakaan tiedä maataloushommista juuri mitään... :D Tärkein asia joka kuitenkin kannattaa aina muistaa: Mokaaminen on ihan ok.  Jos ei ikinä kokeile, miten sitä ikinä oppisi mitään uutta ja mullistavaa!


Mikä meikkimoka on pilannut teidän päivänne?

Entä mihin ongelmaan tahtoisit kuulla ammattiniksin?
 

Kommentit

HeidiNK
Elämänmeno

Olen jo vuosia etsinyt vastausta seuraavaan pulmaan: mulla on todella raskaat (ja rasvaset????? :D) luomet, joten millä tuotteella voisin haaveille luomivärien pysyvän yli 2h? Käytössä on ollut erimerkkisiä luomivärin pohjustustököttejä, laitan puuteria alle ja päälle ja hiuslakkaakin (!) on kokeiltu. Meikkiblogien mukaan MAC:in tahmeat luomivärit pysyvät missä tahansa, mutta ei, EI. Harmittaa, kun nyt olen mm. sun juhlameikkiopastusten ym. avulla osannut laittaa hienot meikit - jotka pysyy sen 2-3h paikallaan :/ Ainoa rajaus, joka pysyy on MaxFactorin vedenkestävä eyeliner....

noovayy (Ei varmistettu)

Sori vastaan Saaran puolesta, mutta itelläni on hyvin raskaat ja hyvin rasvoittuvat luomet. Taikasana on Too Facedin Shadow Insurance silmämeikinpohjustusaine :) Urban Decay Primer Potion on kuulemma vielä parempi rasvoittuvalle iholle! Mutta Shadow Insurancen hankinnan jälkeen en oo edes muistanu että luomivärit voi lähteä karkuteille luomilta, niin mahtavaa tököttiä se on! :3

msr (Ei varmistettu)

Shadow insurancen koostumus oli ennen kuivempi, nykyisellä koostumuksella ei enää kestä ihan koko päivää meikki ainakaan mulla. UDPP lähtee seuraavaksi tilaukseen. Jos on varaa laittaa eyelineriin vähän enemmän rahaa ni ei oo Blincin siveltimellisen eyelinerin voittanutta, pysyy ku tauti. (:

Shhh.. This is my life.

Kummitytön ristiäisiin kun meikkailin. Kaikki meni hyvin siihen asti kuin istuin autoon ja huomasin kaihukswni et pohja meikkk oli niiiiiin epätasainen että autossa piti jo naamaa alkaa "hinkkamaan" tasaisemman näköiseksi. Kotona valo kun ei koskaan tunnu olevan tarpeeksi kirkas meikkaamiseen. Onneksi kerkesin viel korjailemaan etten kuvissa ollu iha seepra :D ja onneksi en ollut päivän tähti.

mminttunen (Ei varmistettu)

Hahhaa! No näitähän on paljonkin joihin kaipailis vähän ohjeistusta x,D

1) tilanne, jossa oot saanut silmämeikin suurinpiirtein kohdilleen pohjustuksesta luomiväreihin asti. On aika tarttua eyelineriin silmissä kauniit kissasilmät vilistäen. Laitat silmän kiinni ja alat vetää viivaa. Avaat silmän. Viiva ei ole siellä missä sen pitäisi olla. Huomaat myös eyelinerisi olevan vedenkestävää ja nopeasti kuivuvaa. Hups?! Sama pätee tietty myös siihen "tulipas liian paksut rajaukset!"-skanaarioon...

2) sama tilanne. Huomaat että eyelinerisi EI ole vedenkestävää ja väriä tarttuu iloisesti myös ripsiisi. Ripset tarttuvat luomivakoosi. Luomivakosi on täynnä mustia pisteitä. Ja tietty mestariteosmaisesti häivytetyt luomivärit alla...

3) tätä nyt ei ole vuosiin käynyt, mutta... Mites se kun tökkää ripsivärillä silmään ja vastalahjana saat mustan silmän? ;)

Loistava juttusarja Sape, innolla odotan jo seuraavia episodeja :)

Muruisa (Ei varmistettu)

Just mietin näitä samoja juttuja! Luomivärit laitettu ja sitten eyeliner tai ripsari pilaa koko homman.. Sinne meni nätit luomivärit kun on vanupuikolla tökitty ja yritetty korjata tilanne. Ongelmallisia ovat erityisesti uutuutta hohkaavat ripsarit (ihan liian märkiä miun makuun) sekä osa märät, ohuet mutta pitkäpäiset tai muuten vaan hankalat eyelinerit.

Toisinaan tulee myös ongelmia, kun meikatut silmät kostuvat (sade, kyyneelet, mitä nyt näitä on) ja sitten sitä yrittää korjata.. Ah, ei ne ainakaan paremmaksi muutu.

Hallahalla (Ei varmistettu)

Mä vihaan myöskin niitä liian märkiä ripsareita!! Oon tykänny Rimmelin scandal eyes ripsiväristä (se oranssi putkilo). Se on koostumukseltaan aavistuksen vahamaista, mutta ei silti paakkuunnu. Harja on melkoisen suuri, mutta mä tykkään isoista (heh) harjoista. Veden kestävää ripsiväri ei ole mutta ei leviä hullunlailla ensimmäisessä tihku sateessa. Liian vanhan ripsarin tunnistaa siitä, että se alkaa siirtyä luomille.

LaraZ (Ei varmistettu) http://larazonee.blogspot.de/

Pilalle menneet rajaukset! Ja aina on niin kiire ettei niitä ehdi korjata ja sitten ne siivet sojottaa aivan eri suuntiin - toinen on enemmän mutkalla ja toinen aivan liian alhaalla, se pilaa sekä päivän että meikin :D

Hensu

Mulla ainakin muutaman kerran käynyt niin, että huulipuna on jäänyt kotiin ja päivän mittaan puna kuluu huulilta pois. Eihän ne huulet enää niin hehkeät oo, kun on rippeet vaan punasta jäljellä huulten reunoilla. Saisko ne rippeet jotenkin siististi pois tai muutoin pelastettua tilanteen?

Ja myös nuo yllä olevat silmienmeikkausongelmat tuttuja...

Riimma (Ei varmistettu)

Apua, mun mielestä tossa alun "moka"kuvassa poskipuna näyttää just ihanalta ja hehkuvalta. Tarkoittaako tämä, että kuljen aina tuhat kiloa liikaa poskipunaa naamassa? Mistä tiedän mikä on liikaa?

bbb (Ei varmistettu)

Tarkoittaa

Annika :) (Ei varmistettu)

Nää sun videopostaukset on niin hyviä, lisää tällaisia kiitos! :) En tiedä onko sulle tuttu englantilainen meikkitaiteilija Lisa Eldridge, asiakkainaan hänellä on esim. Kate Winslet ja Alexa Chung. Lisalla on aivan upeita videoita nettisivullaan. Eli tässä vinkki sulle Saara ja kaikille lukijoillesi myös. Käykääpä katsastamassa sivu lisaeldridge.com, sieltä löytyy vinkkejä meikkaukseen ja erilaisiin tuotteisiin vaikka millä mitalla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla usein jää meikkivoidetta posken-nenän välisiin ihohuokosiin.. usein otan paperil meikit pois siltä kohin ja pistän vaan mineraalipuuteria?! Muita apukonsteja?

Heli A (Ei varmistettu)

Mulla on kulmakarvaongelma, johon haluaisin apua! :D Elikkä, useimmiten käy niin että meikkaan kulmakarvat vahingossa liian tummiksi, ja sitten onkin loppupäivä pilalla :) En tiedä miten niitä saa siinä vaiheessa enää pelastettua, varsinkin kun yleensä arkiaamuisin siinä vaiheessa alkaa tulla jo niin kiire, että ei auta kuin luovuttaa ja toivoa ettei kukaan muu huomaa mitään. :D Eli siis, liian tummiksi meikattuihin kulmakarvoihin joku apukonsti, tai muuten vaan jos on "vähän" liikaa väriä niihin suhrinut!

Anniiii (Ei varmistettu)

Hei, saako maallikko vastata tähän? ;-)

Olen huomannut, että vaaleamman kulmakarvavärin käyttäminen toimii mainiosti! Aloitan vaaleasta ja jatkaa niin pitkään, että lopputulos on halutun tumma. :-) mulle sopii vaaleahiuksisena vaalean ruskea ja harmaa käy, kun käytän säästeliäästi, tummempihiuksiselle samat sävyt, mutta useampi kerros väriä. :-)

norp (Ei varmistettu)

Mul on kans ajoittain tää sama ongelma ja vielä sitäkin useemmin huomaan muotoilleeni itelleni tosi kulmikkaat kulmat... Varsinkin noi keskel otsaa olevat kulmakarvan alkukohdat tuottaa harmaita hiuksia jos niistä tulee neliskulmaset... käytän vaaleeta väriä ja piirrän kulmat silleen karvamaisilla vedoilla niinku kauneusguru sarvas on blogissa opettanu :) Mutta silti joskus käy vahinko. Oisko joku vinkki siis, että saisko liian tummaks, kulmikkaaks ja piirretyn näköseks tehdyt kulmat jotenki pelastettua? :)

rinsessa (Ei varmistettu)

Moikka! Mun ongelmana on joskus se, kun olen tehnyt jo silmämeikin rajausta tai ripsaria vaille ja sitten onnistun saamaan täpän veden kestävää rajausväriä tai ripsaria luomelle (jonne juuri suurella työllä sain loihdittua luomivärit). Yleensä aloitan korjaamaan tilannetta vanupuikolla pyyhkimällä ja sitten lisäämällä luomiväriä. Ärsyttävintä siinä on kuitenkin se, ettei luomiväri tunnu tarttuvan ollenkaan siihen puhtaaseen kohtaan. Sitten alan jo laittaa pohjustustuotetta ko.kohtaan ja pian koko silmämeikki näyttää todella suttuiselta.... Olisiko tällaisia toheloita varten hyviä niksejä? :D

vita liberata (Ei varmistettu)

Hei Saara, ei nyt liity tähän aiheeseen mutta millon arvot niitä vita liberatan itseruskettavia? Kelit on niin kylmiä että ei oikein huvita pihalla palella :D

rebe (Ei varmistettu)

Mulla on rajausten kanssa melkein joka päiväinen ongelma! eli ensin saan jotenkin aikaan hienot rajaukset ja sitten kun taivutan ripset nii osa rajauksista tarttuu niihin taivuttimiin. Oon yrittänyt antaa värin kuivua ja esim syönyt siinä välissä mutta tuppaa leviämään silti niihin taivuttimiin vaikka kuinka antaisi kuivua :O en haluaisi taivuttaa ripsiä ennen rajausväriä, sillä mun pitkähköt ripset on sillon "tiellä". En tiedä auttaisiko vedenkestävä tai jonkin muun merkkinen rajausväri? Käytän sensain rajaustussia, joka on muuten mielestäni tosi hyvä, koska saa helposti ohutta jälkeä. En haluisi luopua tussista ellen sitten löydä parempaa tilalle :/

amerikan tati (Ei varmistettu)

Mulla oli sama ongelma, marisin siita omassa haameikissa meikkaajalle ja han antoi vinkin: kokeilepa taivuttaa ripset ennen rajauksen laittoa ja sit ripsari. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

miten estää peite-/meikkivoiteen asettuminen pieniin juonteisiin varsinkin silmien alla?

pussukka (Ei varmistettu)

miten estää peite-/meikkivoiteen asettuminen pieniin juonteisiin varsinkin silmien alla?

Siinas (Ei varmistettu)

Hei! Yritin etsiä täältä blogistasi tietoa Nuxen tuotteista, mahtaako sinulla olla kokemusta niistä?

Vierailija (Ei varmistettu)

Liikaa aurinkopuuteria. Kääk.

Viliina (Ei varmistettu)

Noista keskeneräisistä juttusarjoista odottelen kanssa innolla lisää niitä nörttikynsiä ja muita kynsitutoriaaleja. :p

sirpukka (Ei varmistettu)

Sä oot unohtanut sen naisesta mies sarjan missä oli mm. Mimmi ja Nata. Se oli huikee!

Tiistailapsi

Voisko tää sarja käsittää myös hiuskatastrofit? Ainakin mulla suoristusrautakiharat onnistuu hyvin, mutta usein harjauksen jälkeen näytänkin ihan sähköiskun saaneelta puudelilta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ehdottomasti myös toivoisin vinkkejä eyelinerin korjaamiseen, ärsyttävää jos on saanut luomivärin täydellisesti ja sitten vahingossa tekee liian paksun rajauksen. Miten sen saa korjattua niin, ettei luomiväri mene pilalle?

Vierailija (Ei varmistettu)

Erityisesti talvisaikaan mulla on ongelmana, että muuten ihan hyvältä näyttänyt iho alkaakin kuivista paikoista hilseillä puuterin tai meikkivoiteen laittamisen jälkeen. Tiedän, että ongelma pitäisi hoitaa muilla tavoin, mutta onko mitään keinoa pelastaa tilannetta siinä vaiheessa? Yleensä yritän lisäillä kosteusvoidetta, joka kyllä vähän pelastaa tilannetta ohuen meikkipohjan kanssa (tai lähinnä palauttaa tilanteeseen ennen meikkiä..) mutta meikkivoiteet vetää usein viiruille tai muuten epätasaiseksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Moikka! Mistä noita kasvopapereita saa ja millaisessa pakkauksessa niitä myydään? Onko ne samanlaisia kun kiillon poistoon tarkoitetut silkkipaperit vai jotain ihan muuta? :)

Inskuliini (Ei varmistettu)

Miten siisteiten korjata tuhot kun on nestemäisen eyelinerin kanssa vaikka hutkinut toiseen silmään liian paksun rajauksen?! Arghh. Korjaillessa pyyhin aina huolella ja vaivalla luomille läntätyt luomivärit pois ja eyeliner suttaantuu. SUPERärsyttävää!!

kulmakarvaongelmainen (Ei varmistettu)

Mun ongelma on kulmakarvat ! omat kulmani ovat teini vuosien nyppimis vimmassa harventuneet kauheasti ja värjäyksestä huolimatta olisi kiva että olisi täyteläiset kulmat joten muotoilen ja täytän kulmiani kulmakynällä.. kun toinen kulma on valmis toinen on aiivan erinäköinen ja se ärsyttää, yleensä pesen koko naamani siinä kohtaa kun kulmat näyttävät enemmän kaalimadoilta.. nyt olen kuitenkin päättänyt siirtyä puuterimaisiin kulmatuotteisiin josko niillä saisi sudittua paremmin niitä yksittäsiä viivoja jotka näyttävät karvoilta :) hyviä vinkkejä kulmien kanssa touhuiluun sain jo aiemmasta postauksesta joten kiiitos siitä :)

sonjamaria (Ei varmistettu) http://sonjaslifestyle.blogspot.fi/

Voi Saara, oot ihana ♥

sonjamaria (Ei varmistettu) http://sonjaslifestyle.blogspot.fi/

Voi Saara, oot ihana ♥

ess-iii (Ei varmistettu)

Innolla odotan uutta postausta, tää on ihan parhain juttusarja! Haluisin ohjeita meikkivoiderajojen häivyttämiseen leuassa..

pianzhi11 (Ei varmistettu)

http://www.coach-factoryonline.eu
http://www.coachoutletstoreonline.eu.com
http://www.guccioutlet.net.co
http://www.northfacejacketsoutlet.us.com
http://www.monclerjacketsoutlet.us.com
http://www.rayban-sunglasses.name
http://www.canada-goose-jackets.com
http://www.michaelkors-outletonline.eu
http://www.celine-outlet.us
http://www.juicy-couture.us
http://www.uggsoutlet.in.net
http://www.louisvuitton.name
http://lululemon.suleymanaltun.com
http://www.redbottomchristian.com
http://www.abercrombie-fitch.cc
http://www.cheapjerseys.eu.com
http://www.louisvuitton-outletstores.org
http://www.cheap-jordans.us.com
http://www.alexander-wang.us
http://www.ralph-lauren-outlet.co
http://www.fendi.us.com
http://www.uggaustralia.de.com
http://www.cheaplouisvuittonhandbags.org
http://www.jordan-shoes.us.com
http://www.cheap--nfljerseys.us
http://www.blackfriday-2014.us
http://www.toms-shoes.cc
http://www.montblanc-pens.name
http://www.redbottom-shoes.us
http://www.the-northface.us.com
http://www.poloralphlauren-outlet.us
http://www.fitflops.org
http://www.authenticlouisvuittonhandbags.net
http://www.timberlandboots.cc
http://www.coach-factoryoutlet.eu.com
http://www.versaceinc.us
http://coachoutlet.hollandjames.com
http://www.p90xworkouts.us
http://www.coachoutletstore-online.us.com
http://www.abercrombieoutlet.name
http://www.coach-factory-outlet.us.com
http://rayban.letterpresskids.com
http://www.louisvuitton-outlet.us.com
http://www.michaelkorsoutletonline.eu.com
http://www.uggbootssale.eu.com
http://www.givenchy.us.com
http://www.blackfriday-deals.org
http://www.burberry-outlet.net.co
http://www.christianlouboutinsaleoutlet.net
http://www.hermes-belts.org
http://www.marc--jacobs.com
http://www.blackfriday-sales.us
http://www.nike-outletstores.com
http://www.blackfriday-sale.org
http://www.officialkatespade-outlet.com
http://www.michael-korsoutlet.us.com
http://www.oakleysunglasses.us.com
http://www.belstaff.name
http://www.belstaff.name
http://www.burberry-outlet.us.com
http://www.thenorthfaceoutlet.eu.com
http://www.blackfriday-ads.us
http://www.ralph-lauren-outlet.us
http://www.ugg-boots.eu.com
http://www.guessoutlet.org
http://www.ghdhairstraighteners.com.co
http://www.hollisterclothing.us
http://www.michaelkors-outletsale.us.com
http://www.ugg-boots.in.net
http://www.cheap-jordans.us.com
http://www.tory-burch-outlet.eu.com
http://www.true-religion-outlet.us
http://michaelkors.aphidsymposium.org
http://www.ugg-boots.eu
http://www.canada-goose.cc

Kommentoi