Signature Style: Adele & Old Hollywood Glam

Saara Sarvas

Supersuosittu Signature Style jatkuu tällä kertaa brittien kultakurkun Adelen kopioimisella. Adelen tyyli on muuttunut vuosien varrella aika rajusti, mutta itse rakastan tätä uusinta supernaisellista versiota. Adele edustaa punaisella matolla lähes poikkeuksetta 50- ja 60-lukua henkivissä kokonaisuuksissa, jotka sopivatkin iltajuhliin paremmin kuin hyvin. Mattainen iho on aika raskas esim. kesäpäivää ajatellen, mutta kuvaustilanteissa ei ole sen voittanutta.

Painopiste on aina silmissä, mutta vahvat savusilmät ovat vaihtuneet ilmavaan ja hyvin häivytettyyn banaanivarjostukseen. Look viimeistellään suurella kampauksella ja näyttävillä korvakoruilla, jotka tasapainottavat  ja pehmentävät vahvoja leukaperiä ja reunoiltaan hieman jykevärakenteisia kasvoja.

 

Tärkeimmät pointit Adele lookista ovat:

 • Tasainen, mattainen pohjameikki
 • Hyvät varjostukset, muttei juurikaan poskipunaa (vahva poskipuna Adelen korkeilla poskipäillä toisi kasvoihin liikaa pyöreyttä)
 • Paksut, kissamaiset rajaukset
 • Huolitellut kulmakarvat
 • Reilusti ripsiä, ja pitkiä sellaisia!

 

Pohjameikki

 • Ensimmäisenä puhtaalle iholle levitetään mattapinnan jättävä primer
 • Meikkivoide saa olla hehkuva, mutta mieluiten hieman puuterisen ja mattaisen pinnan jättävä. Kuvassa kasvoillani on Lumenen CC-meikkivoide, jonka peittokyky on yhdellä ohuella kerroksellakin kunnioitettava.
 • Koko meikkipohja kiinnitetään irtopuuterin, tai meikkipuuterin avulla. Jälkimmäistä käytetään, jos ihoon jää vielä paljon peitettävää meikkivoidekerroksen jälkeen. 
 • Puuteroinnin päälle tehdään vahvemmat poskivarjot ja kevyt varjostus muualle kasvojen reunoille. Myös nenänvarren voi varjostaa kevyesti.

 

Silmämeikki

 • Pohjusta luomet pohjustusvoiteella, tai peiteaineella. Pohjusta koko liikkuva luomi ja yläluomi kulmakarvoihin asti
 • Levitä valkoista, kevyesti hohtavaa luomiväriä liikkuvalle luomelle applikaattorilla, tai luomivärisiveltimellä
 • Ota käyttöön suuri häivytyssivellin ja neutraali, mattainen vaaleanruskea luomiväri. Ala piirtää silmän muotoa esiin luomivaon ympärillä häivytellen.
 • Lisää väriä vähän kerrallaan ja työstä niin kauan, kuin tarpeellista

 

 • Ota käyttöön pienempi häivytyssivellin ja ala lisätä luomivakoon astetta tummempaa, hieman kuultavaa ruskeaa luomiväriä.
 • Lisää väriä veto kerrallaan ja häivytä kohti ulkonurkkaa. Väri saa levitä reilusti yli silmäkulman, mutta rajoja ei saa jäädä näkyviin.
 • Avaa silmä välillä ja tarkkaile, saatko silmän ulkokulman muuttumaan hieman kissamaisemmaksi. Kun olet tyytyväinen, siirry seuraavaan kohtaan.
 • Taputtele valkoisen luomivärin päälle murrettua, luonnonvalkoista luomiväriä ja häivytä se varovasti liikkuvalle luomelle. Et halua värittää tätä kovalla työllä tekemäsi varjostuksen päälle! Valkoisen jäädessä pohjalle, luonnonvalkoinen pysyy kirkkaana ja intensiivisenä pitkään.

 

 • Liikkuvan luomen ja muun silmän välillä pitäisi tässä vaiheessa olla selkeä, mutta luonnollinen ero, kuten kuvassa. Piirrä vielä tämän jälkeen alaluomen ulko-osaan ohut rajaus tummanruskealla luomivärillä. (Tämä näkyy vasta myöhemmissä kuvissa) Tämän saavutettuasi voit siirtyä rajauksiin!
 • Aloita rajauksent ekeminen piirtämällä paksu rajaus koko liikkuvalle luomelle. Piirrä ensin ohuempi raja, jota paksunnat viiva viivalta. Rajauksen tulisi olla koko ajan asteittain paksuntuva, eli sisäkulma saa jäädä ohuen ohueksi. 
 • Kun liikkuvan luomen rajaus on valmis, lähdetään hakemaan kissamaista muotoa. 

 

 

 • Rajauksen oikea suunta on vaikeaa nähdä itse kohtisuoraan peiliä tuijottaessa. Nosta leukaasi, jolloin luomesi oikenee ja voit hahmotella rajauksesi päätepisteen rauhassa. Oikeaa kohtaa voi hakea tähtäämällä viivan silmän alanurkasta kohti kulmakarvan loppua. Piirrä tähä kohtaan itsellesi pieni merkki.
 • Pidä kasvot edelleen hieman nostettuina. Ensimmäisestä merkistä voitkin piirtää viivan kohti liikkuvan luomen rajausta. Mitään viivoista ei tarvitse tehdä yhdellä vedolla, varsinkaan jos teet kissamaista rajausta ensimmäisen kerran.
 • Kun saat rajauksen yläreunan tasaiseksi ja kauniiksi, väritä alareuna tähtäämällä viiva aivan silmänurkkaa kohti.
 • Rajaa viimeisenä silmät ihonvärisellä kajalilla.

 

 • Sitten ne ihanat ripset! Adele käyttää useampia ripsiä päällekäin, tai lisää parin tekoripsiä kestoripsiensä päälle. Me matkimme lookkia käyttämällä pitkänpitkiä, mutta normaalia kapeammaksi leikattuja irtoripsiä. Aloita kuitenkin taivuttamalla ripset kevyesti ja harjaamalla niihin ripsiväriä.
 • Ota ripset paketista ja leikkaa ne poikkeuksellisesti kapeammiksi sisäkulmastaRipsinauha saa olla niin lyhyt, että se peittää vain noin puolet ripsirajasta. 
 • Liimaa ripset paikoilleen niin, että silmän sisänurkkaan jää vajaa 1cm tyhjää tilaa.
 • Paikkaa tahallaan jätettyjä aukkoja liimaamalla muutamia pitkiä ripsitupsuja nauhan molemmille puolille. Varsinkin ulkonurkassa ripset saavat osoittaa hieman minne sattuu, jotta lopputuloksesta tulee tuuhean näköinen.
 • Levitä erottelevaa ripsiväriä kumiharjalla sekä omien, että irtoripsien päälle. Levitä ripsiväri myös alaripsiin koko matkalle.
 • Tarkista lopputulos ja tummenna, jos tarpeellista. Itse lisäsin alaripsien tyveen vielä hieman tummaa luomiväriä.

 

 • Muotoile vielä kulmat käyttäen puuterimaisia tuotteita. Niillä saa pehmeän ja tasaisen lopputuloksen. Itse käytin puuterimaista kulmakynää, jota harjasin jokaisen kerroksen jälkeen. Adelen kulmat ovat kauniin malliset, ja niiden muotoa voi imitoida "tasoittamalla" oman kulmakarvan muotoa kauniin punaisen ohjeviivan mukaisesti.
 • Levitä vielä huuliin hieman persikkaista huulipunaa. Itselläni on käytössä aivan ihana ja superkestävä Jane Iredalen Lip Fixation sävyssä Maniac.
 • Tsekkaa isosta peilistä, että kaikki on kohdillaan ja olet valmis!

 

Tykkään tästä silmämeikistä aivan älyttömän paljon. Ilme on kulmakarvojen kevyen muotoilun takia hieman surumielinen koko ajan, mutta melankolia on välillä paikallaan. Yllättävintä oli ehkä se, etten jäänyt kaipaamaan poskipunaa laisinkaan!

 

 

Olin lähtökohtaisesti todella epäileväinen tämän meikin lopputuloksesta, koska jälleen kerran - mä en näytä pätkääkään Adelelta ja tämä meikki näytti enemmän ihan vaan mun omalta lempimeikiltä.. Lopputuloksia vertaillessa yllätynkin aika paljon lookin samankaltaisuudesta. Olettekohan te samaa mieltä? Huulipuna olisi voinut olla mattaisempi versio, mutta tuo JI poltteli pöydällä ja oikein huusi tulla käytetyksi!

Tässä vielä side-by-side -vertailu:

 

Mikä on tuomionne??

 

p.s. Pöllin muuten Adelen korvikset photarilla ;)

Kommentit

Kris (Ei varmistettu)

KUUMA

Elisam (Ei varmistettu)

Vau, lopputulos on niin upea!
Näytät paremmalta kun Adele :) Tykkään siitä että sun versio ei ole niin mattainen.

Pakko käydä ostaan nestemäinen eyeliner ja tekoripset seuraavaa rimpsailtaa varten :D Ja nuo kulmakarvat on kauniit tommosina vähän surumieleisinä. Mie tykkään!!!

Jennysi (Ei varmistettu)

Wau upee meikki! Kyllä Saara toi sun liikunta projekti on tuottanut tulosta jouduin ihan kaks kertaa kattoon että onkohan se nyt varmasti sama ihminen! Näytät upealta! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olet kyllä aivan uskomattoman kaunis!

jasminx (Ei varmistettu)

Ahahahaha, toi korvisten pölliminen photarilla on ihan kuningasjuttu! :D Silmämeikki on tosi nätti.

nansk

Upea! Oli pakko laittaa Adele taustalle soimaan tätä lukiessa (: Loistovinkki toi leuan nostaminen rajauksia tehdessä, ei olisi käynyt mielessäkään... Kampauskin on kaunis, sopii sulle hienosti.

Täytyykin käydä hakemassa itselle tekoripsiä kesän juhlia varten!

hehjn (Ei varmistettu)

Vautsi kun näytät kauniilta!

Layra (Ei varmistettu)

Wou, upea meikki ja upea sinä! Saan susta kyllä niin paljon inspiraatioo omiin meikkailuihin, kiitos siitä! :-)

SaR (Ei varmistettu)

Ihana meikki. Juuri tuollaisen meikin tykkään tehdä, kun pitää enemmän laittautua :)
Kuitenkin meikäläisellä on haussa ruskeita luomivärejä, joten olisi ihana jos voisit mainita mitä luomivärejä käytit tässä.

iiiitu (Ei varmistettu)

Adele on upea, mutta sä oot kyllä vielä upeampi! Toi sun meikki on paljon raikkaampi ja nuorekkaampi ku Adelen. Thumbs up! Ja korvisten pölliminen photarilla, hahaha! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mistäköhän kannattaa metsästää lyhyitä irtoripsiä? Minulla on melko lyhyt väli liikkuvan luomen ja kulmakarvojen välissä. Jos laitan kunnon räpsyt, ne yltävät kulmakarvoihin ja se näyttää aika kököltä. Olen joskus käyttänyt vähän lyhempiä räpsyjä, mutta en enää muista mistä ne olivat.

vierailija (Ei varmistettu)

ihana lopputulos! Tee jooko Jennifer Lawrence seuraavaks ! ?:)

JUULAI (Ei varmistettu)

Makeet korvakorut

Jossu (Ei varmistettu)

Kaunis ja heleä meikki, kiitos vinkeistä:)

Laura-- (Ei varmistettu)

Tuomitsen sinut syntisen kauniiksi!!! voi että miten toi meikki sopiikaan sulle mutta vaan pohja kevyemmäksi!!! :--)

SelinaCassandra (Ei varmistettu)

Ihana meikki ja sopii sulle myös älyttömän hyvin, olet kaunis ! :)

aishawara (Ei varmistettu)

"Hyvät varjostukset, muttei juurikaan poskipunaa (vahva poskipuna Adelen korkeilla poskipäillä toisi kasvoihin liikaa pyöreyttä)"

voitko kertoa tästä lisää? :o mulla on korkeat poskipäät ja pyöreähköt kasvot ja oon poskipunan suurkuluttaja joten nyt alkoi huolestuttaa :D

Aivan järkyttävän upea meikki!! Melkein kuolin tuosta pohjasta, se on hieno!! Mitä irtopuuteria (vai meikkipuuteria?) käytit CC:n päällä, entä mikä primeri ja varjostusväri? Jos kehumallasi Clarinsin irtopuuterilla saa tuollaisen hehkun kasvoille, niin menen samantien ostamaan sen! :)

Suvi / Port Coton (Ei varmistettu)

Ihan huikeeta! Ihan mielettömän hyvin oot kyllä onnistunut näissä Signature Style-postauksissa - tässäkin olet todellakin saavuttanut jotain hyvin adelemaista ja lopputulos on ihana :) Tämä muistuttaa hyvin paljon omaa perusrilluttelumeikki, vahva rajaus ja sillä sipuli.

http://port-coton-de-suvi.blogspot.com/

Alva (Ei varmistettu)

Upea Saara! Jos multa kysytään, niin tuo meikki sopii sulle paremmin kuin Adelelle itselleen :D

JonnaH. (Ei varmistettu)

Aivan ihana! Tätä on pakko kokeilla!!!!

http://keyword-love.blogspot.fi/

skriiduu (Ei varmistettu)

IHANA X1000000!!!

JJjj (Ei varmistettu)

Olet näissä kyllä aivan huippu!:) Nämä on aina kaikista mielenkiintoisimpia!

blank

Tuomio on se, että sää olet niiin kaunis :o

victory (Ei varmistettu)

Huui näytät adelen lisäksi Jenna Marblesilta! Kasvojen muoto on (en osaa sanoo et oikeesti vai varjostusten takia) hirveen samanlainen ja yhistettynä noihin surumielisiin kulmiin. Ehkä mä ny voisin oikeesti hankkii sen aurinkopuuterin ittelle viimein. Pitää testata tää joku kerta.

Kathae (Ei varmistettu)

Vaau, olet todella kaunis, niin meikillä kuin ilmankin! Olen niin kateellinen sun taidoista meikkaamisen suhteen, omien yritysten takia näytän lähinnä itseään myyvältä neitoselta...

AmandaP (Ei varmistettu)

Vitsit, ehkä onnistunein kopio ikinä! Tota pitääkin testata ;-)

Je (Ei varmistettu)

Aivan mieletön meikki! Ja tosi samankaltainen kun adelen, itse kyllä tykkään että olet häntäkin paljon nätimpi !

Jasu~ (Ei varmistettu)

näytät ihan älyttömän ihanalta, ja toi kuulas iho!♥ haluisin joskus nähä sun tekevän jotai värikkäämpää ja friikimpää meikkikokeilua, jotain über sekoja tekoripsiä yms. Semmosta mikä ei oo lainkaa sua ittees. :p

meow (Ei varmistettu)

Todella upea meikki, vau!

pinjas (Ei varmistettu)

Ei liity aiheeseen, mutta olisko sulla antaa vinkkiä jostain toimivasta finnistikistä? Toimiskohan TBS:n versio?

LilliS. (Ei varmistettu)

Heippa! Meinaan kokeilla tätä meikkiä viikonloppuna ystävän häihin (tai siis harjotusmeikkiä jo viikolla, ettei sitten tuu tippa linssiin kun varjostukset ei h-hetkellä meekkään niinkun pitäs). Jäi vielä mietityttämään, että mulla on tosi luonnollisen pituset ja paksuset ripsipidennykset, niin voiko näiden kanssa kikkailla vielä noi irtoripset? Jos niin miten suosittelisit toimimaan tän kombon kanssa, esim. kannattaako ripsivärillä sit enää yhdistää näitä kaksia feikkiripsiä?

Kiitos paljon vastauksestasi (ja tästä sopivan yksityiskohtasesta meikintekopostauksesta)!

Urpo Nössö (Ei varmistettu)

Adele on yksi kauneimmista julkisuuden henkilöistä, ja varsinkin tää nykylookki on aivan mielenvikaisen kaunis. Mattaisuutta lukuunottamatta sait taas kopioitua signature stylen hienosti, toi silmämeikki on täydellinen.

Rora (Ei varmistettu)

Lookki on sama ko Adelella, mutta se nyt vaan näyttää sata kertaa paremmalta sinun päällä! Ehkä kun Adelen kasvot on aika muodottomat tuon hienoisen extrapainon takia ;D Adelella varmaan pakko olla noin korostetut silmät kun ne muuten ei erottuisi oikeen.. entiä, en oo asiantuntija. Sinun päällä kummiski tuo meikki taas tekee silmät aivan ihanan extraison näköseks♥ Tosi nätti ja onnistunut!

Saako udella tarkempia tietoja (merkki ja malli) juuri noista ripsistä mitä käytit? ^^

-Rora
http://sweetimpatience.blogspot.fi/

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana! Mitä kulmakynää käytit? Väri ja koostumus näyttää täydelliseltä.

Blogisi seuraaja (Ei varmistettu)

Ihana juttu taas <3 Upea meikki :) Näytät hyvältä!

Napanaa (Ei varmistettu)

Kiitos, nyt mun ei enää tarvitse tuskailla parin viikon päästä olevien siskon häiden lookia! <3

Ja kappas, näyttää muillakin olla sama suunnitelma - käyttää tätä kesän häissä ;) hehe.

meikä (Ei varmistettu)

öö näitä lisää!!!!!!!!!!!!!

Aanu (Ei varmistettu)

½kg puuteria jäi sulta puuttumaan Adeleen verrattuna, mutta muuten täydet pisteet !

Hei. Pahoittelen jos joku aiemmista kysyi jo samaa, yritin katsoa ettei. Mutta onko tuo ihanan kimmaltava lopputulos tullut ihan sillä Lumenen CC-voiteella? Mitä eroa tällä on BB-voiteeseen? Mitä meikkipuuteria käytät?

 

Jultsu (Ei varmistettu)

Vau! Ihana!!! Kunpa osaisin itsekin tehdä vastaavan! Irtoripset ei ainakaan onnistu, ei riitä kärsivällisyys...

mirkkuli (Ei varmistettu)

Upea juhlameikki, ja sopii sun silmien ja kasvojen muotoon todella upeasti. Tässä näkee myös kuinka sun hiusten sävy tuo ihon ja silmien värin todella oikeuksiinsa! Kaunis Saara. :)

alcoolise (Ei varmistettu)

Adele on kyllä ihana ja ihana meikkaus sinulta!

Raikki (Ei varmistettu)

Ihanat meikit kummallakin. Olet kyllä tosi, tosi kaunis, niinkuin Adelekin. Nuorille sopii. Olisin kyllä hurjan iloinen, jos joskus näkisin Ikä-ihmisen kauniin meikin. Ei aina pysy nuorena, ja vanhanakin haluaisi näyttää hyvältä ja huolitellulta.

raek (Ei varmistettu)

Mitkä irtoripset sulla on tossa käytössä? Ihanan ohuet ja jotenkin luonnollisen oloset, just jotain tollasia oon yrittäny metsästää!

meredithhh (Ei varmistettu)

Nää signature style jutut on ollu ihan huippuja, kiitos niistä!!:) oma suosikkini juttusarjaan olisi megan fox :)

Mira P
As I See It

Heips! Nyt on pakko kysyä vinkkiä ammattilaiselta. Eli näin kesähelteellä mä hikoan naamastani aivan järjettömästi. Tuntuu että kaikki hiki mikä musta erittyy, tulee naamasta. Ei tarvii mitään ponistuksii, ihan se riittää että meikkaan ja astun pari askelta niin naama on märkä. Mitä ihmettä tässä vois tehdä? Vai voiko mitään... Ei oo kiva kun on menoa tiedossa ja koittaa saada virheettömän pohjan meikille, niin kaikki valuu jo ennenku pääsee ovesta ulos :(

zerya (Ei varmistettu)

Oot todella taitava! saat itses näyttämään keltä vaan meikin avulla! :) Ehdottomasti lisää näitä signature style -juttuja!!!

Mmau (Ei varmistettu)

Upean Adele-meikin oot saanu luotua!:) Komppaan muita, lisää näitä signature style -juttuja!

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Wautsiwau! Todella kaunis! :o näytät muuten ihan superhyvinvoivalta! :)

Pages

Kommentoi