Suosikkimeikkini markettivalikoimasta

Saara Sarvas

 

Tein hiljattain projektia, jossa valikoin markettikosmetiikasta suosikkejani meikkivideoiden tekemistä varten. Samalla päähäni poksahti ajatus siitä, että jakaisin teidän kanssanne markettivalikoiman suosikkimerkkini eri tuotteiden kohdalla postauksen muodossa ja... Tässä se nyt sitten on :D

Tiedän kosmetiikasta ja kosmetiikka-alasta sen verran paljon, että uskallan kertoa yleisenä totuutena tämän: halpa ei tarkoita huonoa.

Maailmassa on rajattu määrä kosmetiikkatehtaita ja meikeissä käytettyjä perusraaka-aineita. Varsinkin kun L'Oréalin kaltaiset yhtiöt omistavat noin puolet kosmetiikkahyllyjen sisällöstä, ei useiden kymmenten eurojen hintaero todellakaan tarkoita sitä, etteikö kaksi hyvinkin eri hintaista tuotetta voisi muistuttaa toisiaan.

Edullisemmissa tuotteissa raaka-aineet ovat usein halvempia, vettä ja muita täyteaineita käytetään enemmän ja tuotantomäärät ovat suurempia. Pystyn kuitenkin ihan tyytyväisenä tekemään meikin tarvittaessa peruskempparin hyllystä löytyvillä tuotteilla.

Tuotteen kestävyys, riittävyys, erikoiset koostumukset, uudet innovaatiot, hoitavat ainesosat ja ylelliset pakkaukset - ne ovat niitä asioita, jotka hintaa hilaavat korkeammalle. 

Jos siis joutuisin täyttämään meikkipussini loppukesäksi pelkästä markettivalikoimasta, sen sisältä löytyisi:

 

Pohjameikit - L'Oréal / Lumene

Käytän varsinkin Lumenen seerumimeikkivoidetta sekä itselleni että asiakkaille lähes viikottain. Se on kerrassaan fantastinen meikkivoide! L'Oréalilta puolestaan löytyy hyvä sävyvalikoima (paitsi kaikista vaaleimmille käyttäjille -___-) ja monentyyppiselle iholle sopivia meikkivoiteita. Erityisesti tykkään True Match, Infallible sekä Lumi Magique -meikkivoiteista.

Supervaalealle iholle suosisin Maybellinen Fit Me -sarjaa.

Myös varjostusvärit ja poskipunat bongaan mielelläni L'Oréalin ja Maybellinen hyllystä, tosin poskipunien kohdalla juoksen enemmän ihanien sävyjen perässä. Glam Bronzen ja Fit Me -aurinkopuuterien sävyt ovat sopivan neutraaleita jopa varjostukseen!

 

Irtopuuteri - Rimmel

Melko harva markettimerkki myy irtopuuteria, mutta Rimmelin Match Perfection on erittäin hyvä tuote muuten niin hiljaisessa valikoimassa. Mattaisen mutta kevyesti kuultavan lopputuloksen jättävä puuteri on väritön ja kiinnittää pohjameikin hyvin - kunhan sen muistaa levittää hyvin. Itse tykkään käyttää levittämisen apuna suurehkoa sivellintä puuterivipan sijaan.

 

Luomivärit - IsaDora

Tästä ei ole epäilystäkään. IsaDoran neljän sävyn paletteja käytin pitkään myös töissä, ennen kuin ostin korvaavia sävyjä ammattisarjoista. IsaDoran neljän sävyn luomiväripalettien voittanutta ei itselleni markettisarjoissa ole. Paitsi ehkä saman brändin viiden sävyn paletit ;)

 

Ripsiväri - MaxFactor

MaxFactorilta löytyy hyviä tuotteita lähes kaikissa kategorioissa, mutta erityisen tykästynyt olen heidän ripsiväreihinsä. Ne vetävät vertoja jopa tuplasti kalliimmille Helena Rubinsteinin ja Armanin ripsareille.

Kaikki MaxFactorin ripsarit eivät tietenkään ole hittejä, mutta suosikkejani ovat False Lash effect -mascarat, sekä 2000 Calorie -mascarat. Niihin voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa!

Muutamasta uusimmasta lanseerauksesta en tosiaan ole ollut ihan yhtä innoissani, mutta suosikkiripsarit nyt löytyvät muutenkin lähinnä kokeilemalla!

 

Kulmakynä - We Care Icon / Lumene

Kulmakynä on yksi hankalimpia löydettäviä edullisten meikkien saralla. Parhaat olen löytänyt We Care Iconilta, jota myydään Sokoksella. WCI:n kynät ovat tarpeeksi kovia ja kylmän sävyisiä, ja värejä löytyy kunnon mustanruskeasta todella haaleaan ruskeaan.

Hieman pehmeämmästä jäljestä pitäville suosittelen puolestaan Lumenea, joka on sekin erittäin toimiva.

Molemmat sarjat ovat kotoisin Suomesta, joten värivalikoimaa on mietitty meidän ihomme ja hiusten sävyyn sopivaksi.

 

Kajalit - Rimmel

Ehdoton suosikkikajalini löytyy Rimmeliltä. Vedenkestävä tuote alle kympillä on aina iso plussa ja toisen samanlaisen Scandaleyesit saavat mahtavista sävyistään. Toivoisin, että värivalikoimaa laajennettaisiin entisestään!

 

Poskipunat - Kaikki käy

Poskipunat ovat tuotteita, joiden kohdalla valitsen käyttämäni tuotteen lähinnä sävyn mukaan. Melkein mikä tahansa markettipuna tekee tarvittaessa hyvää jälkeä ja tiettyjä ominaisuuksia etsiessäni käännyn suoraan ammattituotteisiin. Tässä kategoriassa ei siis kruunata yhtään "voittajaa".

 

Huulipunat - Kaikki käy

Huulipunienkaan suhteen en ole kovinkaan ronkeli! Jokaiselta sarjalta löytyy hyviä ja huonoja punia, ja enemmänkin tykkään eri merkkien tuotelinjoista. Mainitaan nyt vaikka IsaDoran punkynät, MaxFactorin kestopunat, Rimmelin perus-stickit ja Lumenen kiillot - ihania kaikki. 

Siinä ne! Tuliko vastaan yhtäläisyyksiä tai täydellisiä erimielisyyksiä?

Mitkä ovat teidän luottotuotteenne markettivalikoimasta?

 

p.s. Tahtoisitteko samanlaisen listauksen myös muista tuotteista? Ammattituotteet, hiustenhoitotuotteet jne.? 

Kommentit

edgybeauty
Edgy Beauty

Itselläni tulee aina ostettua Maybellinen meikkivoiteita, sävyt ovat mulle sopivat ja nestemäisissä (FitMe ja BetterSkin) koostumus on hyvä. Kesällä sitten sekoitan aurinkovoiteeseen sen hetkistä meikkivoidetta ja tsädäm, DIY-bb-voiteenomainen voide on valmis. Yves Rocherin perushuulipunat on myös ihan loistavia, tosi kosteuttavia eikä yhtään lähmäisiä.

Lumenen irtopuuteri on kulkenut meikkipussissani jo... ööh.. kymmenisen vuotta? Se peittää sopivasti kiillon, mutta ei tee ihoa tunkkaisen näköiseksi ja on helppo levittää poskipunasiveltimellä, vipalla puuteria tulee aina liikaa. 

Haluaisin samanlaisen listauksen ehdottomasti muistakin tuotteista! Tämäkin oli tosi mielenkiintoista :)

Anna B.

Wet'n Wildin luomivärit ja poskipunat on ehdottomasti yllättävin onnistunut löytö markettien halpaosastoilta. Hinta voi hämätä, vaikka puuteriset tuotteet ovat pigmentissään ihan ykkösiä, myös selektiivisen kosmetiikan lukuunottaen. Harmillisen vähän tuntuu enää olevan tarjolla merkkiä, tuntuu että on kadonnut Suomen valikoimista kokonaan. Tiedätkö yhtään merkin tilannetta tai oletko itse käyttänyt? Wet'n Wildin lisäksi E.L.F on sykähdyttänyt tietyillä tuotteillaan; poskipunat, geelilinerit ja superhalvat, mutta käytettävät siveltimet. Varsinkin nuorille, joilla budjetti on hyvin rajallinen, suosittelisin ainakin Helsingin Stockmannin apteekista saatavaa sarjaa. 

Rimmelin Stay Matte-puuteri nousee ykköseksi markettikosmetiikasta, kuten myös Rimmelin poskipunat. Maybellinen Colortattoo-sarja on monikäyttöinen, sopii pohjaksi ja toimii myös voidemaisena luomivärinä. Isadoran kulmakynät, kynässä taktisesti valmiina toisessa päässä kulmakarvaharja. Ripsivärit Maybellineltä, varsinkin the Rocket ja the False Volum Express ovat vakuuttaneet itseni lisäksi myös suosittelun uhriksi joutuneita ystäviä!

 

Stina M. (Ei varmistettu) http://stinablogi.blogspot.fi/

Pitää kyllä kokeilla tuota Lumenen seerumimeikkivoidetta. Olen lukenut siitä niin paljon kehuja, että ehkäpä se olisi seuraava meikkivoiteeni. Yleensä ostan meikkivoiteeni Inglotilta tai Make Up Storelta. Lumenen heleyttävä voide on myös ikuinen kesäsuosikkini :) MaxFactorin False Lash Effect on huippu ja tykkään myös Max Factorin ja Lumene Natural Code huulipunista. Onneksi edullisestikin voi tehdä hyviä meikkilöytöjä :)

Ja kiitos lisää tämänkaltaisia postauksia! :D

Seregi
Sekaisin Seregistä

Hei,

Onko sinulla postausta Body shopin tuotteista? Mitä mieltä olet niistä? 

Sipukka (Ei varmistettu)

Mun lemppari markettimeikeistä on Maybellinen colossal volum express waterproof -ripsari, jossa on mun ripsiille just sopiva harja ja hyvä koostumus. Mielenkiintoinen juttu, mielellään kuulisin myös muista lemppari-kategorioista :)

Tinjamix (Ei varmistettu)

Loistava postaus. Kiitos. :)
Mukavaa lukea välillä tällaisista omallekin kukkarolle sopivista ja normikaupoista löytyvistä tuotteista, sillä landella asuvana opiskelija-yh-äitinä oikeat kosmetiikkaliikkeet hintoineen on kaukainen päiväuni ja lähin, vain noin 60km:n päässä oleva shittari valikoimineen ainoa vaihtoehto.. ;) lisää tällaisia ja mielellään muistakin tuotteista kuin vain kosmetiikasta. :)

laurahenriet (Ei varmistettu)

Ehdottomasti lisää tälläisiä! Mainio postaus. Hiustenhoitotuotteista olisin kiinnostunut ainakin. Opiskelijana markettituotteet ovat tulleet tutuksi ja tulevat vielä hetken ajan.. Budjetti on rajallinen. Tällä hetkellä markettituotteista suosikkina on ollut Maybellinen vaahtomeikkivoide. Sopii omalle iholle ainakin. Sekä bb-voiteet tietysti! Garnierin koin itse paremmaksi kuin Maybellinen paksumman koostumuksen takia.

riika (Ei varmistettu)

Isadoran Matte Chocolates -paletti on ihan paras, samoin Lumenen myyränruskea kulmakynä. Molemmat vakkariosastoa meikkipussissani. Lumenen CC-voide on myös yllättänyt hinta-laatusuhteellaan :-)

nina70 (Ei varmistettu)

Lisää tämmöisiä, kiitos :) Lumenen kulmakynä löytyy täältäkin ja Rimmelin punia. Lumenen CC-voide on ostoslistalla, jahka saan vastaavat tuotteet ensin käytettyä pois.

mmau (Ei varmistettu)

Mahtaako markettituotteista löytyä mitään hyviä puuterimaisia varjostusvärejä? Tuntuu, että kaikki näkemäni tuppaavat olemaan liian oransseja. :/

Ansukuli (Ei varmistettu)

Itse olen pitkään etsinyt samaa, mutta nyt löysin tarjouksesta Sokokselta We Care Iconin shimmerin, myyntinimellä "all over shimmer". Juuri sopivan ruskea, mutta käy omalle vaalealle iholle varjostukseen passelisti. Eikä ollut kallis!

mmau (Ei varmistettu)

Okei kiitos! Täytyy käydä tsekkaamassa :)

HattaraPupu (Ei varmistettu)

Mun mielestä myös "Sleek" on ihan kiva sarja. Sitä voi tällä hetkellä tilata pretty.fi:stä . Edullista ja pigmenttiä tuntuu riittävän ihan hyvin. Sleekiltä löytyy myös oikein hyvä matta, neutraali varjostusväri, joka EI ole oranssi.

Marjo k (Ei varmistettu)

Marketista on suurin osa kosmetiikastani. Iki suosikkejani on max factorin ripsari (kultaisessa hylsyssä), lumenen kulmakynä, IsaDoran luomivarit suosikkeja täälläkin! ja GOSH:n meikkikynät. Nykyään tulee ostettua ebaystä korealaista kosmetiikkaa, mm. bb voiteet puuterit peiteaineet poskipunat...

MS (Ei varmistettu) http://beauty-highlights.blogspot.fi/

Olipa kiva lueskella sun markettikosmetiikan suosikkituotteista! Tällaisen postauksen voisin tehdä itsekin. Kiva idea! Mä tykkään myös Max Factorin ripsiväreistä, samoin Maybellinelta löytyy hyviä ripsivärejä. Vaikka suosinkin laadukasta kosmetiikkaa, Maybellinen Fit Me -peitepuikko on yksi mun luottotuotteista. Poskipunat mulla on lähes kaikki selekosmetiikan merkkejä, joitain luonnonkosmetiikan punia lukuunottamatta, jotka on hilautuneet Dioreiden ja Chanelien kaveriksi :) Isadoran luomivärejä on myös vuosien saatossa kertynyt monia. Tuo Rimmelin irtopuuteri alkoi kiinnostamaan, toistaiseksi Lumenen irtopuuteria ei ole voittanut edes Sensai. Täytyykin kotiuttaa tuo Rimmel jollain kauppareissulla ;)

Mabsu (Ei varmistettu) http://marsqn.blogspot.fi/

H&M kulmakynät ovat aivan parhaita kaikista kokeilemistani!!! :)

edgybeauty
Edgy Beauty

Yhdyn tähän, oon varmaan 5 vuotta käyttänyt hennesin kulmakynää!

Mippe (Ei varmistettu)

Kaksi ehdotonta markettisuosikkiani ovat Lumenen CC-voide (optimi meikäläisen iholle, joka vähän sitä sun tätä, pysyy hyvin myös hellekeleillä) ja Maybellinen Super Stay 10h tint gloss (pysyy kuin tauti! me like!). :)

naranja (Ei varmistettu)

Käytän lähes ainoastaan markettikosmetiikkaa. Rimmelin irtopuuteri ja WCI:n kulmakynä ovat mun luottomeikkejä. Kivoja poskipunasävyjä on löytynyt Rimmeliltä ja Bodyshopista. Meikkivoide on Lumene Natural Coden ja nyt kesällä käytössä on Maybellinen BB-voide. Ripsari on ollut pidempään Maybellineltä, mutta MaxFactor alkoi nyt kiinnostaa. :)

Lukisin mielelläni vastaavan postauksen hiustuotteista!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun meikit koostuu pääosin vain markettituotteista. Lumenen CC-voide, lumenen poskipuna, lumenen kulmavaha, lumenen kajaali, ja maybellinen ripsiväri :-)

Pimmiainen (Ei varmistettu)

Max Factor 2000 Calirie mascara (harmi kun ruskeana ei saa enää mistään)
Rimmelin poskipunat ja kulmakynät
Vaseline purkkihuulirasva, se pinkki

Primrose (Ei varmistettu)

Lumenen värillistä kulmavahaa olen käyttänyt jo tosi kauan ja Lumenen CC peitevoidekin on hajusteettomuutensa ansiosta kertaalleen eksynyt meikkipussiin. Mutta vinkkinä hajustetuista tuotteista: ennen kuin ihoni alkoi ärtyä hajusteista Max Factorin Eraser peitepuikko oli minulle must-tuote, tosin ei sovi välttämättä ihan kuivalle iholle.

Etenkin hiustuotteista samanlainen postaus,  kiitos ja kumarrus! !!

Tyttö tällainen. (Ei varmistettu)

Henkilökohtainen kestosuosikkini on mm. Sokoksellakin myytävän GOSH -sarjan Velvet Touch -huulipuna.

Ja muuten: Saattaa mennä nyt hieman off-topicin puolelle, mutta oletko Saara koskaan törmännyt Italialaiseen kosmetiikkasarjaan nimeltä "Kiko"? Ilmeisesti suhteellisen laadukasta ja halpaa kosmetiikkaa, myydään ulkomailla ja pystyy tilaamaan Suomeenkin. Monet ovat tuota kehuneet :)

IsaDora on selkeästi tehnyt jotain todella oikein luomiväriensä kanssa, sillä mullakin on niitä useampi paletti käytössä. 

Mielenki ntoinen postaus!!! Itse olen luottanut vain ja ainoastaan Tax Freen tai Stokkan kemsuosaston tuotteisiin ajatellen hinnan olevan laadun tae pitänee uskaltautua kokeilemaan seuraavaksi muutakin.

Taivutan ripset AINA (jo 40 vuotta eli vanha ihminen tässä....:)) ja se vaikuttaa ripsarivalintaan, olen todennut, että waterproofit (eivät kaikki) toimivat eli eivät oikaise taivutuksia eikä tuo waterproof-ominaisuuskaan ole huono, meikinpoiston teen niillä Vival-öljylapuilla, jo kymmenien vuosien kokemuksella....) (hei, sehän on todellakin tuollainen market-tuote!). Osaisitko neuvoa market-ripsarin noilla ehdoilla? (eli ei oikaisisi taivutettuja ripsiä ja mieluusti vedenkestävä).

Samanlainen juttu hiustuotteista laittaisi mut taatusti kokeilemaan "uusia" juttuja eli kiinnostaisi!

Noracarolin (Ei varmistettu)

Lumenen blueberry curl waterproof mascara! Voittaa diorit ja lancomet mennen tullen! Itse kaipaan täysin samoja ominaisuuksia ripsarilta kuin sinä, ja tämä on vetänyt homman kotiin :)

Kiitos! Menee heti ostoslistalle ja siis kokeiluun!

jjehna (Ei varmistettu)

Mulla myös samat kriteerit, jos ei ole ripsenpidennykset silmissä. Paras oli lorealin telescopic sinisessä hylsyssä (eli vedenkestävänä), mutta en oo löytänyt sitä enää mistään! harja on erilainen, mutta todella hyvä, kun sillä sai värin ihan tyveenkin, eikä taivutukset suoristuneet päivän mittaan.

Tuo blueberry curl ei mulla toiminut, ja suurin syy ripsenpidennyksiin mulla onkin se, että en ole löytänyt toista hyvää vedenkestävää ripsiväriä :-D

Todellakin ostin tuon blueberry curlin heti ja nyt on muutaman käyttökerran kokemus. Ihan ok, mutta ei munsta ihan super-täydellinen. Ei ainakaan pahasti oikaissut ripsiä, mistä plussaa, harjaan varmaan tottuu, alkuun tuntuu hiukan oudolta ja sillä saa varmaan laitettua hyvin väriä ripsien tyvestä asti. MUTTA sillä ei saa oikein lisättyä yhtään volymia, vaikka sutisi useammankin kerroksen (kuten esim. viimeksi käytössä olleella Lancomen Hypnode Drama WP:llä saa). Tämä ostamani tulee varmasti käytettyä, mutta nyt tuntuu siltä, että sen jälkeen etsintä jatkuu...

Nirkko (Ei varmistettu)

Yllätyin miten hyvä Max Factorin eye brightening -ripsari on, pitkään sitä pyörittelin ja sitten ostin. Silmien värin korostamisesta en nyt tiedä, mutta ripsari on muuten hyvä (haluan että ripsari näkyy :) ). Yleensäkin ripsarit on mulla aina marketista. Isadoran vedenkestävä eyeliner on myös loistava, kestää tosi hyvin vaikka mullakin silmät vuotaa välillä tosi herkästi. Muistelisin, että Rimmelillä on myös hyvä vedenkestävä eyeliner..

Mariennetta (Ei varmistettu)

Itse ostan paljon mielummin esim. Bare Mineralsin ja Make Up Storen meikkejä. Eivät maksa paljoakaan enempää ja laatu on ihan toista kuin markettikamassa. Miten joku voi käyttää markettien vetisiä ripsareita? Ite oon semmonen itkusilmä, että lähtee heti pandat valuun. Laadukkaammat ripsarit kestää pientä kosteutta, ettei pieni sadekkaan haittaa. Joskus ostin sävyn vuoksi yhden lorealin puuterin ja en enää ikinä heitä rahaa hukkaan vaan ostan sen make up storen vastaavan sävyn (+5€) ja saan pigmenttejä ja pysyvyyttä. Eipä tarvi sutia viittä kerrosta joka häviää kuin pieru saharaan hetken kuluttua.

Isadoralla on ihan hyviä tuotteita, esimerkiksi kulmakynät ja luomivärit. Kuitenkin huulipuna oli täysi pettymys. Halvat huulipunat tuntuu kuivattavan huulia ja kiillot ja lakat on ihan hirveitä!

Kohtuu hintaisia kosmetiikkamerkkejä, joiden laatu on hyvä:

Makeup store
Clarins
Vichy (kyllähän meillä kaikilla apteekki on lähellä)
Clinique
Ja muutamia uusia tuttavuuksia on luonnonkosmetiikasta, mutten kuollaksenikaan muista nyt niiden nimiä :)
Panostakaa laatuun, hinta voi tuntua hetken merkittävältä!

lauralla (Ei varmistettu)

Olen suht samaa mieltä, itse mieluummin laitan sen femman tms lisää ja ostan vähän ns. brändikkäämpää tai tiskikosmetiikkaa, kuin ihan mitä tahansa marketin hyllyltä. Inhoan kovia luomivärejä ja kestämätöntä värikosmetiikkaa, kierrän yleensä Lumenet sun muut kaukaa. Suomessa kosmetiikka on sen verran kallista, ettei ero ole mielestäni niin mittava, toisin ehkä olisi jossain Jenkeissä jossa ripsarit ym saa dollarilla ja kahdella. Luomivärit ja meikkivoiteen ostankin nykyään lähes kaiken vain tiskiltä tai erityisemmästä kaupasta - yleensä ulkomailta jos voin, mutta taas ripsiväreissä suosin edullisempia vaihtoehtoja, koska heitän 3-4kk kuluessa tuotteen kuitenkin pois. Mitään 20-30e on siis mielestäni aika älytöntä laittaa ripsiväriin tai johonkin, jonka on valmistautunut jo heittämään hetipian pois. En silti kiellä edullisia aarteita, tietysti L'orealilla on kopioita halpisvalikoimassaan Armanista ja muusta, minkä takia näitä blogeja luenkin.

Mariennetta (Ei varmistettu)

Mulla on käytössä Bare Mineralsin ripsari, joka on ihan paras! Voitti benefitin ja Lancomen mennen tullen ja hinta kotiin asti tuotuna 17€! En enää edes harkitse laittavani ripsipidennyksiä, kun tarvittaessa sillä saa näyttävän efektin :) Tosiaan en voi käyttää marketti ripsareita juuri sen vetisyyden takia, karkaavat heti silmän alle kun tuulee ja silmät alkaa vuotaan.

Katris (Ei varmistettu)

Nyt taisi kommentoijalla mennä jutun pointti ihan ohi, tämän kirjoituksen tarkoitushan oli nimenomaan kertoa, että rahalla ei aina saa laatua eikä halpa ole välttämättä huonoa. N. 10v sitten käytin itse vain ja ainoastaan selektiivistä kosmetiikkaa, mutta pikkuhiljaa ajan myötä kaikki paitsi Joe Blascon superkestävä irtopuuteri on vaihtuneet markettimerkkeihin tai ulkomaisilta nettisivuilta tilattuihin (Wet n wild, Sleek, Uma, Beauty UK, Essence). Hinta ei todellakaan ole laadun tae!! Kyllä minä voin ihan hyvin käyttää "markettien vetisiä ripsareita", ei minusta esim. Lancomen ja Rimmelin ripsiväreillä ole juurikaan eroa. Hyviä huulipunia on markettimerkeillä pilvin pimein, itsellä ei tulisi mieleenkään että enää voisin laittaa huulipunaan yli 20e. Wet n wildin meikit ovat minun mielestä parempia kuin minkään selektiivisen sarjan, aivan käsittämättömän laadukkaita!

Vierailija (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida sen verran, että esim. Bare Minerals on Suomessa aika reippaasti kalliimpaa kuin markettisarjat. Paljon paljon enemmän kuin se 5-10 euroa. Itse käytän kyllä Bare Mineralsin meikkipohjaa ja muutamaa muuta tuotetta, mutta vain koska olen ostanut ne Yhdysvalloista aika paljon tolkullisemmalla hinnalla. Yli viisikymppiä maksavat Suomessa nuo pohjat, sillä hinnalla ostaa jo useamman hyvän pohjan halvemmalta sarjalta. Ei se nyt kuitenkaan ihan niin maailmoja kaatava tuote se Bare Mineralsin meikkipohja ole. Sama Cliniquen kanssa, Yhdysvaltain hinnoilla voin ostaa (ja parhaassa tapauksessa outletista saa vieläkin halvemmalla).

Itselläni on järjetön kasa kosmetiikkaa, ihan niistä halvimmista tosi kalliisiin ja hinta ei todellakaan ole aina laadun tae. Jos osaa lukea tuoteselosteita, niin esim. kosteusvoiteista voi saada halvalla helmiä kun tietää mitä hakee. Saman merkin sisälläkin voi olla todella isoja eroja tuotteiden laadussa.

Jenya (Ei varmistettu)

Ripsareista ehdottomasti parasta on maybelinen colossal volume normaalina versiona! Ei ole vielä vastaan tullut yhtä voimakkaasti tuuheuttavaa ripsaria. Myös rimmeli stay matte puuteri on paras :)

Eeelberi (Ei varmistettu)

Jooo samanlaisia lisää! Sinun blogi saa minut kuluttamaan rahaa ja viimeisin ostokseni olikin Neal's yard remediesin kasvoputsari ja kun tuoksuun tottui (:D) niin on paras ostokseni pitkään aikaan! Oikeastaan saat minut säästämään rahaa, kun vältyn nykyään monilta hutiostoksilta kun suuntaan suoraan sen yhden ja tietyn putelin luo..

Mulla on halpistuotteista uudet lempparit Lumenen CC-voide ja H&Mn poskipuna (joka vetelee vertoja Diorin punalle!!) ja Fit me -kivipuuteri, jota kyllä levitän puuterisiveltimellä kun en voi sietää vippoja :D

collinedelapaix

Mahtava postaus, ehdottomasti haluaisin lukea hiustuotteista vastaavaa! :)

Itsekin luotan markettikosmetiikkaan, kerran tosin ostin Cliniquen lämpimällä vedellä poispestävän ripsarin, kun en L'Oréalin vastaavasta tykännyt (paksut, paakkuiset ja suoristuvat ripset), mutta kun se loppui, niin löysin IsaDoran Volume&Curl -ripsarin, kympin halvempi mutta yhtä toimiva, joskin ei pidä ripsiä ihan yhtä taivutettuina kuin Clinique. :) Osaatko suositella muita lämpimällä vedellä poistettavia ripsareita? Oma ihoni kun rasvoittuu niin paljon, etten normi-vedenkestäviä voi käyttää, kun silmäluomista rasva tarttuu ripsiin ja värit purkautuu sitten pandasilmiksi alaluomille. Lisäksi olen miettinyt, miten silmämeikki kannattaisi poistaa, kun tällaista ripsaria käyttää? Tähän mennessä oon ensin lätrännyt lämpimällä vedellä suurimman osan ripsareista pois ja sitten loput ihoon jäävät mascaranjämät oon pessy silmänympärysiholta Aqualan L-perusvoiteella, onkohan tää ihan sallittua? :D

Meikkivoiteena Lumenen CC-voide on ollut huippu, kiinnostaisi kokeilla myös Lumenen Touch of Radiance- seerumimeikkivoidetta ja seka-/rasvoittuvan ihon BB-voidetta, kun niitä olet kehunut. Rimmelin kulmakynistä löytyi sopiva sävy, samaten Rimmelin nestemäinen eyeliner on ollut kestävä, puuterina ollut Maxfactorin tai Lumenen irtopuuteri ja peitevoiteena Maybellinen FitMe. Mutta sanopas mitä mieltä olet Lumenen primereista? Sekä kasvojen että silmäluomien pohjustukseen. Olen pitkään miettinyt panostaisiko UD:n tai vastaavan tuotteisiin vai kokeilisiko ensin Lumenen hieman edullisemmat tuotteet, opiskelijabudjetilla kun kosmetiikkaa ostelen...

RainDrop (Ei varmistettu)

Kun Saara lomailee niin kerron tahan oman kokemukseni tuosta Lumenen luomivarinpohjustajasta. Mulla on tosi helposti rasvoittuvat luomet ja on pakko kayttaa primeria luomivarin alla jos meinaa saada meikin kestamaan. Aloitin aikoinaan tuolla Lumenen pohjustajalla, mutta ainakaan mulla siita ei ollut juuri hyotya, meikit levisi silti aika nopeaan. Ostin sitten UD:n pohjustajan ja silla kestaa meikit koko paivan, laadukkaammat luomivarit vahan paremmin kuin halpikset, mutta ero on tosi iso. Joten jos yhtaan on ongelmaa luomivarien kanssa, suosittelen ostamaan suoraan esim. tuon UD pohjustajan tai jonkun muun vastaavan, oliko Too Facedilla kanssa joku mita moni on kehunut? Lumenen meikkiprimeria en ole kokeillut, mutta ostin juuri Benefitin pohjustajan ja se on ihan huippu :)

annis (Ei varmistettu)

Mulla taas on ollut ihan sama onko luomilla Urban decayn pohjustaja vai Lumenen. Molemmat on tosi hyviä, mutta mulla kun on niin rasvoittuvat luomet että jossain vaiheessa päivää lähtevät meikit leviämään kumminkin. Talvella ehkä saattaa pysyä koko päivän paikoillaan kun iho on kuivempi, mutta muina vuodenaikoina rasvoittuvuus luomilla on tosi paha.. Käytän sekä marketti- että selektiivistä kosmetiikkaa luomiväreinä tai rajauksina.. Eli siis molemmat näistä pohjustajista on tosi laadukkaita, eikä pysyvyydessä ole mun kokemuksen mukaan juurikaan eroa. Täytyy vielä joskus varmaan kokeilla toi Too Facedin. :)

Myös tykkään kovin tuosta Lumenen luomivärinpohjustajasta (hah, onhan mulla käytössä siis toinenkin markettijuttu niiden silmämeikinpuhdistuslappujen lisäksi!). Sitä vaan pitää osata laittaa tosi tosi vähän, jotta se ei paakkuunnu. Sitä siis voin suositella lämpimästi. Tosin tuosta UD:tä en ole kokeillut, mutta Chanelin hinnaltaan moninkertaista kyllä eikä se toimi mulla ollenkaan.

Mariannea (Ei varmistettu)

Suurkiitos, tällaista postausta olenkin kaivannut! Koko ikänsä markettikamalla lätränneenä on joskus vaikea erottaa hyviä ja huonoja tuotteita toisistaan, eikä opiskelijabudjetilla oikein ole varaa ostella kokeiluun erilaisia. Olenkin käyttänyt jo kaksi pulloa tuota Maybellinen FitMe meikkivoidetta, kiva kuulla ettei se ole ihan roskaa.

Ehdottomasti tykkäisin lukea samanlaisen myös hiustenhoidosta, kasvojen hoitotuotteista muuten ym!

Lullah

Markettimeikit ovat ystäväni, sillä ei ole paljon rahaa kulutettavana kalliimpiin tuotteisiin. Olen kuitenkin ollut tyytyväinen markettituotteiden tarjontaan. Max Factorin ripsarit olivat pitkään luottokaamaa, mutta sitten löysin L'Orealin Miss Manga -ripsarin ja rakastuin. Max Factorit edelleen käytössä vähän arkisempina ripsareina. Meikkivoiteissa myös Max Factor hurmannut. Fit Me oli turhan rasvainen makuuni, pidän siitä, että nestemäinen meikkivoide levittyy iholle, eikä vain siirry siinä pinnalla, niin kuin Fit Me tuntui toisinaan tekevän. Olen kylläkin rakastunut yhteen Lancomen meikkivoiteeseen, jota sain näytteen, mutta koetan selvitä markettituotteilla :D Luomivärejä minulla on vähän kaiken merkkisiä, eikä vielä ole sellaista täys tuomiota, että mikä on parempi tai huonompi. Suosituimman paletin kuitenkin määrittelee sen värit omassa pakissani. Sama huulipunien kanssa. Ei mikään ole auttamattoman surkea vielä ollut. We Care Iconin huulipunat kuitenkin ovat yksiä suosikkejani ja odotan että Ouluun saapuu Sokos vuoden vaihteessa! Eye-linerissa palasin kuitenkin nyt aiempaan suosikkiini: Lumenen blueberry liner, EI se uusi vedenkestävä, vaan se vanha sinisessä purkissa. Se vaan on paras loppujen lopuksi. Yksi tuote, jota en ikinä suosittelisi kenenkään ostavan marketista on musta luomiväri. Jos sen haluaa oikeasti mustana, niin parempi kävellä suoraan Make Up Storeen ja tehdä se n. 16e sijoitus, jolla saa hyvän mustan luomivärin moneksi monituiseksi vuodeksi, ellei jopa loppuelämäkseen. 

Kris (Ei varmistettu)

Itse tykkään kovin Max Factorin FaceFinity 3in1 meikkivoideesta. Ihana tuote. :)

noorakin (Ei varmistettu)

Olisi mahtavaa saada tällainen postaus myös selektiivisesti/semiselektiivisestä kosmetiikasta ja myös luonnonkosmetiikasta! :)

tintsh (Ei varmistettu)

Oo, tää oli kiva! Ehdottomasti haluan vastaavanlaisen esim. hiustuotteista. :)

miltseri
Hyvää, kiitos

Hyvä kuulla vinkki tuosta We care Icon- sarjasta. Isadoran luomivärit on ollut iät ja ajat myös mun suosikkeja. Halpissarjoista suosikkeja on myös H&M:n luomivärit, kynsilakat ja huulikiillot. Halpaa! Meikkivoiteita mun on aina tosi tosi vaikeaa löytää markettisarjoista, liekö siinä syynä se, että kalliimmissa merkeissä yleensä myyjä auttaa valitsee sopivan sävyn ja tuotteen, jolloin ostyos on menestys.

Markettihiustuotteista olis super saada vastaava postaus! Suolasuihkeet, hiusöljyt, tyvikohottajat, shamppoot jne.

Pages

Kommentoi