Supertehokkaat hedelmähapot ovat uusin ihonhoitosalaisuus!

Saara Sarvas

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Naturelle.fi

Mä tahdoin todella sukeltaa hedelmähappojen maailmaan, joten tein itselleni tyypillisen välilehtiviidakon erilaisista AHA-tietosivustoista. Nyt kolmen päivän intensiivipänttäyksen jälkeen yritän tiivistää kaiken oleellisen mahdollisimman pieneen ja konkreettista apua tarjoavaan pakkaukseen - se on siis tämä postaus. 

Aivan kuin hittibiisistään Take on me tunnettu A-ha, saavat laadukkaat alfahydroksidihappokuorinnat poskillesi innostuneen punoituksen. Jos kuorinta aiheuttaa ihollasi kevyen pistelevän tunteen muutama sekunti levityksen jälkeen, se tarkoittaa että tuote toimii ja pääsee vaikuttamaan hieman syvemmällä ihossa.

Käytettyjen happojen ja niiden pitoisuuksien lisäksi tärkein tuotteen tehoon vaikuttava määre on pH-arvo. Nyt jäi häiritsemään se Take on me.. Pistetään se tähän väliin soimaan, tulee parempi fiilis opiskella:

Kosmetiikkateollisuus käyttää laajaa kirjoa erilaisia AHA-yhdisteitä, joista osa on luonnollisia ja osa synteettisiä. Suurin, tai oikeastaan pienin, yksittäinen tehokkuuden mittari on valitun aktiiviaineen molekyylikoko. Se on siis koko porukan pienin ja tunkeutuu siten helpommin ihon pintakerroksen alle. Glykolihappoa saadaan luonnossa sokeriruo'osta, sokerijuurikkaasta ja viinirypäleiden mehusta! Fun fact, glykolihappoja käytetään myös teollisuudessa, lähinnä erilaisia metallipintoja syövyttämisessä ja puhdistamisessa :D

Muita usein käytettyjä happoja ovat maitohapot, sitrushapot ja viinihapot, joita saadaan esimerkiksi viinirypäleistä puristamalla. 

 

Juice Beautyn hedelmähappokuorinnasta on tarjolla kaksi eri vahvuista vaihtoehtoa. Testaamani full strength kuorii ihoa omena- sitruuna- ja maitohapon avulla ja hakee lisätehoa varsinkin mustapäille kuolettavasta salisyylihaposta. Kokeilin tästä kuorinnasta myös sensitive-versiota, joka sekin tuntui tehokkaalta. Yllytyshulluna en tietenkään tyytynyt siihen, vaan lätkäisin muutama päivä myöhemmin kunnon tehot naamaan. Sen tarinan loppu onkin instagram-historiaa:

 

Melko rajun ensimmäisen reaktion aiheuttanut Juice Beautyn omenakuorinta oli Sukin tuotteeseen verrattuna aika lempeä, joten en odottanut kasvojeni muuttuvan pirteän punaisiksi. Tiesin, että reaktio rauhoittuisi todennäköisimmin aamuun mennessä, mutta tämä oli karu totuus siitä, mitä kaikkea kauneuden eteen täytyy tehdä ;) Tai siis, mitä saa tehdä aina kun haluaa! 

Punoittavalle iholle kannattaa luonnonkosmetiikkaguru Katja Kokon mukaan välittömästi levittää reilusti kosteuttavaa ja rauhoittavaa kasvovettä, sekä kosteuttavaa seerumia. 

Kun heräsin aamulla, olin melko varma että olin vaihtanut Freaky Friday henkeen kehoja jonkun sileäkasvoisen lapsen kanssa. Näin ei käynyt, vaan kuorinta todella teki tehtävänsä! Jäin koukkuun, pahasti. Jenkeissä huhutaan, että hedelmähappojen todellisesta hoitotehosta yritetään pysyä hissukseen, etteivät viranomaiset ala säännöstellä sitä lääkkeenä.. Ollaan mekin siis ihan hiljaa vaan, shhh :*

Kiinnostavien happojen salaisuus on niiden ihon uusiutumista aktivoiva vaikutus. Kuollut solukko poistuu ja säännöllisen käytön seurauksena iho paksuuntuu kevyesti, sen kollageenin tuotanto virkistyy ja ihon pinta vaikuttaa tällöin kiinteämmältä ja tasaisemman väriseltä. Tämä vaikutus näkyy myös mahdollisina madaltuneina ryppyinä, mikä ei varmasti haittaa ketään meistä.. Myös erilaisista pigmenttihäiriöistä kärsivät voivat saada ison avun AHA-hapoista. Ihon väri tasoittuu sen paksuuntuessa ja uusiutuessa tavallista ripeämmin.  Herkkäihoisille happokuorinnat ovat yleensä liikaa, mutta ammattilaisen avulla herkällekin iholle voi löytää sopivan tuotteen. Herkällä iholla kuorinnan kannattaa olla sellainen, joka sekoittaa erilaisia happoja, jotka hidastavat tuotteen tehoa. Jos sinulla on pienintäkään epäilystä ihosi reaktiosta, osta tai tilaa ensin pieni pakkaus ja tee ihoärsytystesti!   
Luonnonkosmetiikkaan hurahtaneista ystävistäni neljä on tähän mennessä ylistänyt Juice Beautyn naamion yksittäisesti parhaaksi ihonhoitotuotteeksi tällä vuosikymmenellä. En tiedä, menenkö itse aivan samanlaisiin mittoihin, mutta dayumn!! Tämä voisi olla uusin suositukseni ensi kesän morsiamille. Tämä joulupukin konttiin ja säännöllinen viikottainen kuorinta kosteusnaamion kanssa. Ensi kesänä on sitten persikkainen iho ja yksi häähuoli vähemmän! Vaikka Juice Beauty onkin nyt saanut melkoisen suitsutuksen osakseen, ei Suki todellakaan jää jälkeen. Hieman tyyriimpi kuorinta on sekin hedelmäpohjainen ja kuorii ihoa hedelmähappojen lisäksi myös entsyymeillä. Suki on loistava tuote varsinkin epäpuhtaalle ja tukkeutuneelle iholle ja se ei aiheuta omalle iholleni minkäänlaista negatiivista reaktiota - positiivisia senkin edestä.   Uskaltaisin käyttää Sukin kuorintaa kolmesti viikossa ja käyttämäni kasvoharjan kanssa se on täydellinen combo. Puhdistuksen päälle olen levitätnyt Sukin tasapainottavaa öljyä ja Sukin kuorintaa pistehoitona.  Juice Beautyllakin on muuten oma hoitosettinsä kuorintojen ja puhdistusten ohella! Alkoholiton ja hedelmähappoja sisältävä, jännän sorbettimainen seerumi Blemish Clearing -serum on iihaaana. Ensin mietin, tarvitsenko geelin päälle vielä jonkin muun kosteusvoiteen, mutta seuraavilla kerroilla levitin voidetta vähän törkeästi ja paljon - toimii :P Näppylöiden päälle voi pyöräyttää tarvittaessa Blemish Be Gone roll-on -nestettä. 17€ arvoinen suurehko purkki kestää pitkään, mutta toimii vain, jos sitä käyttää uskollisesti. Nämä kaksi sarjaa ovat avartaneet ihonhoitoani valtavasti! Hedelmähapot, tervetuloa suosikkiaineideni klubiin.   Jos minut pistettäisiin aseella uhaten sanomaan, kummasta kuorinnasta pidän enemmän, tekisin varmaan ensimmäisenä klassisen listan: Suki - Renewal Bio-Resurfacing Facial Peel + Pumppupullo, säilyy pidempään + Hellävaraisempi, voi jättää epäpuhtauksien päälle yön ajaksi+ Entsyymejä happojen apuna+ Ihana koostumus - Kalliihko, mutta kestää pitkään  Juice Beauty - Green Apple Peel Full Strength
+ kirpeän omenan tuoksu+ Hyvä happomäärä+ todella tehokas
 - punoittava iho tunti käytön jälkeen- Purkissa- kirvelee Äh, EN VALITSE! Otan molemmat, vuorotellen.
 

Tällaisen kuorinnan jälkeen iholla on mahdollisuudet ottaa kaikki hoitotehot irti iholle levitetyistä tuotteista. Siksi muistutan vielä uudelleen Katjan neuvosta: Hedelmähappohoidon jälkeen iholle on hyvä levittää reilusti kosteuttavaa kosteussuihketta tai kasvovettä ja sen imeydyttyä reilusti kosteuttava seerumi joka saa tunkeutua syvälle ihoon.

Sen jälkeen vain nautitaan.

Ainoa huono puoli AHA-kuorinnoissa on ihon herkkyys UV-säteilylle käsittelyn jälkeen. Vältä siis hedelmähappoja ennen etelänlomia tai hiihtoreissuja, tai pistä naamaan ainakin 20 suojakerrointa enemmän, kuin olit suunnitellut.

Kannattaa myös muistaa, että mitä tehokkaammat tulokset, sitä suuremmat riskit. Liian tiheä käyttö voi aiheuttaa rajua ihoärsytystä ja allergiaa. Pari kertaa viikossa on tarpeeksi!


Tämän jälkeen en varsinkaan tahdo enää ikinä kuoria kasvojani turhaa muovia vesistöihin huuhtovilla muovipalleroita. No more! 

Entsyymi- ja hedelmähappokuorinnat ovat tämän ja ensi vuoden kova sana kaikkien sisäisesti nautittavien kauneustuotteiden ohella. Kannattaa hypätä tämän hevosen selkään ennen kuin muut hoksaavat sen. Me olemme ensi vuonna sen verran hehkeämpiä, kuin perässä laahaavat vastarannan kiisket ;)

Pakko muuten mainita, että Naturelle.fi -valikoimissa on myös Patyka ja muualta melkein loppunutta Iris Wood -suihkusaippuaa saa ostettua <3 <3 <3 Saatoin näpyttää ostovaiheessa alekoodin SAARA10 kenttään, ja sain mukavan 10% alennuksen tilauksesta. Sama kikka onnistuu tämän vuoden loppuun asti.

 

Oletteko kokeilleet happokuorintoja? Hedelmäisiä tai muita?

 

p.s. Luulin vuosikausia, että kiiski on lintu... Hmmm.. Onhan näitä. Tämä on kiiski:
 

Kommentit

__Laura__ (Ei varmistettu)

Mä oon käyttäny Sensaisti-blogin aspiriinikuorintaa (http://sensaisti.blogspot.fi/2011/12/616aspiriinikuorinta.html) ja se on toiminut omalla iholla! Luonnonkosmetiikka-hedelmähappokuorinta taitaa mennä hankintalistalle. :)

ida365 xxx (Ei varmistettu) http://ida365.fi

Hittooo. Mulle kaikki aha-kuorinnat ovat aiheuttaneet just tuon instagrammistasi tutun reaktion kasvoille, mutta niin, ettei punoitus ole välttämättä lähtenyt seuraavana päivänäkään. Kerran mun naama oli punainen kolme päivää (mutta tuolloin käyttämäni hedelmähappokuorinta ei ollut luonnonkosmetiikkaa, vaan jotain synteettistä, että sitä punoitust varmaan edisti jokin muukin raaka-aine).

Tämä on niin kutkuttava aihe ja veikkaan että hedelmähappokuorinnat vois tehdä terää munkin iholle, mutta kun en tosiaan uskalla ostaa kalliita puteleita testiin kun iho reagoi niin herkästi. :-( Pitäis varmaan ekokosmetologilla pyytää testaamaan tms!

maryjane
Todella jossain

Mulla on tämä käytössä, mutta se on AHA-naamio eikä niinkään kuorinta.

http://www.karl-ludwig.fi/uutiset.html?29

Oon tykännyt ja toimii hyvin, mun kosmetologi suositteli tuota, kun kävin kasvohoidossa.

Marsublog

Paula's Choice! Tämä on oma suosikkini.

Morsio
Mennään vaan!

Arvostan äärettömän paljon kiiskeä ETTÄ A-ha biisiä xDD Perjantaitunnelmissa. Tyhmähkö kysymys: jos on allerginen omenalle, niin uskaltaako kokeilla omenahappoa sisältävää kuorintaa?

Ystis (Ei varmistettu)

Mut Saara, miten sä selität sanonnan "Vastarannan kiiski?" :--D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä ajattelin aina, että se lintu on lentänyt vastarannalle :D

paulahelena
ALUAP

huh, mul on traumoja näist happokuorinnoista ku kävin kosmetologilla jonku megakuurin näitä ja mun naama oli koko kuurin ajan vaa punanen ja täys jotain repaleista irtoovaa nahkaa ja pitkäks aikaa jäi jotai pintaverisuoniaki rumasti näkyviin. oli vähän turhan tujut aineet vissiin.

Spes:ial (Ei varmistettu) http://hopefromearth.blogspot.com

Aluksi olin todella hämmentynyt, mutta sitten tämä tuote alkoi kiinnostamaan minua ja todennäköisesti jos päädyn hankkimaan tämän niin addiktoidun tuohon "punainen naama"-efektiin... Muistan aina miten pienenä oli jännää kun äiti suostui ehkä kerran vuodessa tekemään mulle jonkun perus ihonpuhdistuksen pelkällä puhdistusgeelillä kun minäkin halusin kasvohoidon ja sitten aina ihastelin punaisena helottavaa naamaani peilistä kun oli tosi professional-fiilis... Sitten kun kasvoille vielä tuputeltiin kasvovettä ja rasvaa... Voi sitä intoa jos minulle nykyäänkin tulisi vastaava fiilis joka aamu ja ilta kun pesen kasvojani...:D

Joanna / Hearts or Nothing (Ei varmistettu) http://heartsornothing.refashion.fi/

SIIS EIKÖ KIISKI OLE LINTU???

mewi (Ei varmistettu)

Täällä on ahkerassa käytössä Paula's Choicen SA- ja AHA-kuorinnat. Tykkään siitä että tuotteessa ilmoitetaan sen vaikuttavan aineen pitoisuus niinkun vaikka tässä: http://www.paulaschoice.com/shop/skin-care-categories/aha-and-bha-exfoli...
On kiva tietää että aine oikeesti tehoaa, ja vaikuttavaa ainetta on oikeesti tarvittava pitoisuus, eikä vain sen verran että saadaan INCI:in painettua sen nimi.

Kemialliset kuorinnat on kyllä niin huippuja. Iho ei kiristä, ei punoita eikä irtoa silleen palasina niinkuin jollain mekaanisilla kuorinta aineilla mitä penskana tuli hinkattua naamaan. "Tän täytyy toimia kun sattuukin niin hitosti" on varmaan monelle muullekin aika tuttua..
Plus että AHA:t vieläpä myös kosteuttaa ihoa! Ne toimii mietoina humektantteina ja sitovat itseensä ympäristön kosteutta.

Hyvä että muistutat jengiä tuosta UV-herkkyydestä! Helposti unohtuu, että nuo aineet oikeasti kuorii ihon pintakerrosta pois, ja paljastavat sieltä alta sen uuden ja vaurioille herkän ihon. Jos käyttää AHAkuorintoja tarkoituksenaan tasottaa ryppyjä/muita virheitä niin ei ole oikein järkeä heti nollata vaikutusta menemällä aurinkoon vahingoittamaan ihoa. Vaikka ollaankin Suomessa niin aika paljon sitä aurinkorasvaa saa täälläkin käyttää, etenkin kesällä jos kuorii ihoa niin pitäisi olla aurinkosuojat naamassa ihan koko ajan. Jos ei siis istu 24/7 sisätiloissa ikkunattomassa kopissa.

Vinkkinä kemiallisten kuorintojen käytöstä yhdessä muun ihonhoidon kanssa: AHA:t ja SA:t kannattaa laittaa aina ennen muita tuotteita. Nuo aineet on aika tarkkoja liuoksen happamuuden suhteen, eli jos sinne alle heittää jotain liian emäksistä tavaraa, niin nuo vaikuttavat ainesosat AHA:ssa neutralisoituu. Sama homma vaikutusajan kanssa: kuorintojen kannattaa antaa vaikuttaa naamalla tarpeeksi kauan ennenkun laittaa päälle mitään muuta tuotetta, tai muuten AHA ei ehdi vaikuttaa. Itte jätän AHA:n kasvoille aina puoleksi tunniksi ja sit vasta laitan seerumit ja kosteusvoiteet yms.

Ps. Mäkin luulin vuosikausia että kalasääksi on kala. Mun mielestä aika loogista, koska sen nimessäkin on kala! Ainakin loogisempaa kuin se, että joku lintu ois nimeltään kala. Kalakiiski niminen kala kuulostaisi kyllä mun mielestä kaikken fiksuimmalta.

Jenpou (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida tästä kiiski hommasta!; kesällä täytimme äidin kanssa ristikoita ja hänen ristikossaan oli vihje ahvenen sukulainen ja muutama kirjain jo valmiina. Tästä päättelin että se on kiiski, mutta samalla sekunnilla kysyin että onko kiiski edes kala. Äiti sai ainakin hyvät naurut ja tosta kettuillaan mulle vieläkin.. :D

Tanni (Ei varmistettu)

Uskaltaisikohan tämmöisen hedelmähappokuorinnan tehdä akneiholle vai olisiko jälki jotain ihan karmeaa?

tiippa (Ei varmistettu)

Akneiholle sopii paremmin BHA-kuorinta eli salisyylihappo. AHA sopii parhaiten ikääntyvälle, kuivalle/normaalille iholle.

Tuossa Juicy Beautyn kuorinnassa on paljon huonoja juttuja, kuten pakkaus (ei säilö antioksidantteja) ja hinta. Edullisemmalla saa paljon laadukkaampia ja ihoa ärsyttämättömiä tuotteita. Juicy Beautyn AHA on sisällöltään niin ihoa ärsyttävä, että tuo voimakas punoitus johtuu varmasti osittain myös siitä eikä pelkästään siitä, että se olisi jotenkin erityisen toimiva kuorinta. Esim. loputa tuotteen sisältämä sitruunahappo voi tehdä tuosta iholle niin ärsyttävän, että sen hoitavat ominaisuudet jää todella heikoiksi.

tyt (Ei varmistettu)

Mitä nämä edullisemmat ja laadukkaat tuotteet ovat? Etsin omalle ikääntyvälle (nyyh :D) iholleni jotain tämäntyyppistä tuotetta, mutta kieltämättä hieman nuo hinnat huimaavat, etenkin jos pienemmällä rahalla olisi saatavilla kenties jopa parempaa. :)

tiippa (Ei varmistettu)

No voin suositella Paula's Choicea, mitä jo muutamat muutkin tässä kommenttiketjussa. Pullo AHA tai BHA-tuotetta maksaa 25€ ja kestää itsellä vuoden ajan joka päivä käytettynä. Merkin kaikki tuotteet sopii herkälle iholle ja ovat hajusteettomia ja tutkittuja. Kaikista tuotteista saa tilattua myös näytteitä ja näytesettejä edullisesti.

Roaccutankuuri (Ei varmistettu)

Mulla on just menossa Roa-kuuri, huippulääke muuten, mutta ikävät jäljet on naamassa.. Tepsiikö noi tuotteet myös pinnallisiin aknearpiin?

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis mitä! Mulle selvisi ehkä vuosi sitten (23-vuotiaana) että kiiski onkin kala. Luulin olevani harvinaisen sivistymätön idiootti, mutta sä pelastitkin ehkä mun koko elämäni tänään :'D

Charkku
Charlotan silmin

Käytän hedelmähappoa sisältäviä tuotteita ja fanitan <3! Gatineaulla on ihana kuorinta ainakin, ja Paula's Choiceakin olen kokeillut.

AnskuK (Ei varmistettu) http://shoelover-lover.blogspot.fi/

Hehe! Just kuuntelin tän samaisen biisin juoksulenkillä. Ei siinä, annoin rytmin viedä, askel kulki ja mietin että onko tää kasari vai ysäri :D

Pohdin tässä muuten, että oletkohan sä meikannut mut joskus vuosia sitten. Vanhalla oli joku häppeningi. Muistuuko mieleen, että olisit meikannut siellä melkein 10 vuotta sitten? Jos se olit sinä, käytiin ostamassa chai lattet Robertsilta. Jäi jostain syystä mieleen :)

annn (Ei varmistettu)

Mä olen käyttänyt sitruunaa akneiholle ja se tuntuu toimivan :) Ihan siis puhdasta sitruunaa, joskus merisuolan tai vihreän teen kanssa. Tässäkin varmaan se sitruunahappo vaikuttaa. Ei tunnu liian rajulta mun naamalle, vaan ihanan raikastavalta. Kivasti saa kosmetiikkaa suoraan hedelmätiskistä :D

Eevi1234 (Ei varmistettu)

Nämä hapot on kyllä niin viidakko, että pakko kysyä suoraan täältä. Mitä ostan? Mulla on pintakuiva ja 33-vuotiaana vähitellen rypistyvä iho, jossa on etenkin leuassa ja suun lähellä ihonalaisia finnejä. Iho punottaa herkästi, muttamyös rauhoittuu nopeasti. Hyvä iho tänne edes kerran lapsuusvuosien jälkeen, kiitos. Tahdon.

Pulla- (Ei varmistettu)

Vaikuttaa kyllä aivan huipulta, mutta vähän kyllä jännittää ostaa testiin näitä, kun omena ja käytännössä kaikki hedelmät aiheuttavat ainakin suun kautta nautittuna allergiaa.. :(
Perhana sentään, luonnonkosmetiikkaa kyllä muutoin hamstraisin ihan täysillä heti.

Yksilöllisiähän nämä allergiajutut ovat, mutta kiinnostaisi silti tietää, että onko moni saanut oireita ihotuotteista jotka sisältävät ainesosia joiden syöminen ei onnistu?

reetaaa (Ei varmistettu)

Tilaukseen lähti tuo Juice Beautyn hedelmähappokuorinta! :) Kiitos vinkistä. Jännitäävää kuinka itsellän i toimii.

Kommentoi