Tunnelmia ompelupidennyksestä

Saara Sarvas

 

Apua, miten mä näytän noissa näpsyissä taas Saaralta 14v. :D Yritin saada hiukset koko pituudessaan näkyviin. Noh. Saara 14v. kävi uusimassa ompelupidennyksensä ja ajattelinkin siksi päivittää fiiliksiä kokeilusta!

Pidennykset killuivat päässäni n. 1,5kk , mikä on lopulta aika vähän.. Päätin tosin jo alkuksi olevani urhea, jos pärjään yli kuukauden. Normaalisti hyvin ommellut pidennykset pysyvät päässä useita kuukausia, oman hiuksen kasvutahdista riippuen.

Letit olivat kuitenkin kasvaneet jo hyvän matkaa päänahastani, joten huolto oli ihan aiheellinen. 

 

 

Kaikenkaikkiaan pidän lettipidennyksestä todella paljon! Omia hiuksia on pidennyksissä kiinni vain pieni osa, joten rasitus ei ole yhtä suurta, kuin muissa pidennystavoissa. Poisto oli nopeaa ja verrattain kivutonta. Harjasin hiuksiani antaumuksella päivittäin, eikä tyveen ollut ilmestynyt ainoatakaan takkua. 

Hiusten laadusta en puhu sen enempää, sillä se vaihtelee tietysti jokaisen kampaamon käyttämän merkin mukaan. Omani on Rapunzel of swedenin ja olisi varmasti edelleen upeassa kunnossa, ellen olisi innostunut liukuvärjäilemään pehkoani.. Koska olen kampaaja, saan tehdä hiuksilleni IHAN mitä tahansa... NOT.

Pidennyksen poisto kesti n. 30min ja hiuksia irtosi saman verran, kuin muutaman päivän aikana harjatessa - ja se on todella vähän.

Päänahka ei ole valitellut satunnaista kutinaa lukuun ottamatta. Se on johtunut yleensä kuumuudesta tai siitä, että olen huuhdellut shampoon huolimattomasti pois.

Hiukset saa väännettyä ponnarille ja kaikille muillekin mahdollisille kampauksille ilman, että kiinnityskohdat näkyivät.

Erikoisplussaa siitä, että pidennys on ihanan näköinen vaikka suoraan suihkusta juosseena. Sinetti- ja teippipidennykset kuivuvat itselläni aina hieman epäluonnollisiksi, ellei niitä föönaa.

Ainoa miinus on se, että pidennys kyllä tuntuu, jos joku vaikka silittelee päätä, mutta millä pidennyksellä toisaalta ei olisi tätä sivuvaikutusta?

 

Ai entä olenko koukussa? Juu... Neiti X:llä on uusi ja lojaali koekaniini.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Eli ekassa kuvassa on siis pidennykset päässä? Onko ne tikkusuoraa hiusta vai vähän luonnonkiharaa? Vai kenties jotain siltä väliltä :D

Nöpö (Ei varmistettu)

Tosi hyvin sulla pysynyt nuo =) mä kans ite tykkäsin, mutta valitettavasti oma tukka oli niin hentoa ettei se kestäny pidennysten painoa. Letistä olis pitänyt tehdä luonnottoman suuri ja se olis näkynyt ja tuntunut liikaa. En kuitenkaan tykkää yhtään teipeistä, vihaan jotenkin sitä juuri mitenkä ne aina onnistuu näyttämään niin lastumaisilta päässä. Sinetit taas ei tuu kuuloonkaan, mulla on tosi monelta kaverilta lähteny sinettejä päästä harjaamisen takia, vaikka eivät normaalia kovempaa jynssääkkään päätänsä. Onko sulla kokemuksia sineteistä? =)

Vierailija (Ei varmistettu)

Montako lettiä ja millä kohtaa ja minkä pituisia sun päässä oli? Pitkäkö pätkä laitettiin siis hiusnauhaa? Kivan näkönen oli yhä. Ja ihan takuton tyvi tosiaan... :)

Anniina (Ei varmistettu)

Terveisin Anniina :) heh

saiju (Ei varmistettu)

Ihanat tosiaan!
Aivan vasta löysin blogisi, mukavan tuntuinen joten varmastikin vierailen jatkossakin. Itse laitoin letityksellä pidennykset reilu kuukausi sitten ja nyt alkaa olla kasvanut tukka niin paljon että aikaa on pitänyt kiristykseen varailla jo useampana päivänä, mutta oon yrittänyt sitkuttaa vähän lähemmäs kahta kuuta. Kasvun kanssa vielä pärjäisi mutta juurikasvun väri on lähinnä se mikä aiheuttaa ongelmaa sekä hiuksen onneton laatu. (Kokeilin omaa vanhaa klipsi tukkaa näin alkuun, ettei tullut turhan kallis investointi jos en tykkäiskään.) Koukkuun oon kuitenkin jäänyt minäkin ja pahasti.Eli seuraavaksi satsataan huippu laatuseen hiukseen(: Kaikille jotka näistä haaveilee voin kyllä kannustaa kokeilemaan, mulla hento oma hius ja silti ollut helppoa tehdä kampauksiakin ilman että letitykset näkyy.

Eevuska (Ei varmistettu)

Oot aivan MIELETTÖMÄN kaunis näissä kuvissa!!

VierailijaNina (Ei varmistettu)

Oi ihana näköiset! Mulla on itsellä teipit ja mä kyllä rakastan niitä ihan kun omaa lasta ja harjailen ja pussailen ja hoitelen päivittäin, mut välillä inhottaa koska jos laitan hiukset kiinni niin ne näkyy (tosin niin teen ainoastaan urheillessa). Mulle olis kans laitettu letillä, mut kun mun hiusmalli ei tällähetkellä olisi siihen oikein sopinut kun mulla on melko lyhyet sivut. Pitää varmaa pistää itsekkin sitten kun kasvaa taas tukka :)

annnooonyymmmi (Ei varmistettu)

Miten tuo pidennykskuva näyttää noin karulta? Ihan kun ois takutettu ja heitetty kuivashampoota mukaan :D

susss (Ei varmistettu)

Vaikea uskoa että rapunzelan hiukset olisivat hyvälaatuiset? Ainakin mitä tuttaviltani olen kuullut niin ne kuulemma lyhenee itestään reilut 10cm katkeilemalla alle kuukaudessa. Kyseessä on ollut klipsejä ja teippejä.. Ja vähän epäilen että hoitotavoistakaan olisi kyse :D Onhan Rapunzelin hiukset kuitenkin muidenkin kuin ammattilaisten käytössö..

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä ei nyt liity postauksen aiheeseen. Tota noin.. mitä mieltä oot siitä että meikkipohja kiinnitettäisiin tavallisella hiuslakalla? Jotenkin tuo kuullostaa niin oudolle ja miten hiuslakka muka kiinnittäisi meikkipohjan, mutta nyt sun mietteitä asiasta?

Saara S.
Saara Sarvas

 

Vierailija: Taipuisaa hiusta! Pidennyksissä suorat versiot ovat lähes aina kemiallisesti suoristettuja taipuisia, eli ainakin omaan päähäni suosin aina vähemmän käsiteltyä taipuisaa, vaikka oma hius onkin piikkisuora :)  Nöpö: Teen itse varmaan eniten sinettipidennyksiä, eli niistä on tietoakin eniten! Mitäs ihmeen sinettejä kavereillasi on ollut ja kuka ne on laittanut ja miten? :D Jos sinetit ovat hyvälaatuista keratiinijohdannaista ja niitä on kiinnitetty oikein pidennykseen tarvittava määrä (n. 150-200 sinettiä), on normaalia, että niistä 4-6kk aikana irtoaa 10-20.  Jos määrä on suurempi, kannattaa ottaa yhteys kampaajaan, joka pidennyksen on tehnyt ja keskustella siitä, miksi hiuksia irtoaa.  Anniina: Kolme lettiä ja kolme kaksinkerroin ommeltua nauhanpätkää. Koko puntti siis päässä - paljon hiuksia!! Alin letti on korvan korkeudella ja mittaa tällä pisimmällä osiolla on korvalta korvalle (muut ovat n. 1/2 tämän pituisia) ja ylin n. 5cm ylempänä. Kun letit ovat näin tiiviisti, voin heitellä hiuksia minne tahansa ilman kiinnityksen näkymistä. Omat hiukseni taas ovat tarpeeksi pitkät, ettei lettien tarvitse olla alempana tuuheuttamassa latvaa.  Saiju: Voi mikä riemu sua kohtaa, kun saat kunnon hiusta päähäsi! Tykkäät niistä vielä 100 kertaa enemmän :D  Eevuska: Kiitos, pitänee warpata takaisin 2000-luvun alkuun...  Nina: Joo, teipit on kyllä oikeasti ainoa kunnollinen ihan lyhyeen :/ Tosin olen kuullut Neiti X:n letittäneen 8cm pituiset hiukset lettipidennykselle :D  aaccnnncnnooonnnyyymmmmi: Haha, koska mulla oli mun operaatio liukuvärjäys, joka käsitti hiuksen räjäyttämisen 3 vaalennuspesulla. Sen lisäksi latvassa ON hiuspuuteria. Tykkään vähän hobommasta lookista ;)  susss: Mä olin koekaniinina rapunzelin european remy -hiukselle, joka on ainakin mun testieni mukaan parempilaatuista, kuin se perushius :) n. 143e / puntti  Vierailija: Mä olen kuullut villejä huhuja tällaisesta toiminnasta drag queenien ja teatterilaisten keskuudessa :D Meikkifixerit eivät kuitenkaan maksa paria kymppiä enempää, jos sellaisen jaksaa käsiinsä etsiä, joten suosittelisin lämpimästi pientä löytöretkeä jokaiselle hiuslakkaa käyttävälle. Itse en suosittele ko. toimintaa, vaikka käytänkin hiuslakkaa silloin tällöin bodypainttien päällä glitterien kiinnittämiseen :) 

Saara S.
Saara Sarvas

Jaa että semmonen pötkö.... Mäpäs selvittelen, mikä meni vikaan....

lottta (Ei varmistettu)

hei tosi kivat hiukset ! Onko muuten sulle ikinä sanottu että näytät vähän drew barrymorelta, oot kaunis!
t. hiljainen vakkarilukija

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa!

Miltä ompelupidennys muuten tuntuu päässä? Onko raskaan tuntuinen kun pesee :)?

http://bijoubeauty.blogspot.com

VierailijaNina (Ei varmistettu)

juu no on mulla silti kasvattamista :D sivut on nyt abt 3cm kun ne oli vielä vähän aikaa sitten siilit. Kauheen kokeiluunhaluinen kevät oli :)

MustHave

Oot nätti kuvissa! Mulla on ollut pidennykset nyt n. 7 vuotta (kyllä, todella kauan!) Enkä tahdo päästä niistä eroon :D Olen kokeillut liima, sinetti ja teippi tekniikkaa ja itselleni parhaiten on sopinut valmiit sinetit koska ovat parhaiten peitettävissä. Olen kyllä nähnyt tummahiuksisilla hyviä teippipidennyksiä mutta vaaleihin hiuksiin ne on jotenkin vaikea piilottaa hyvin. Mielenkiinnosta tahtoisin testata tuota lettipidennystä MUTTA olisin kysynyt että oletko nähny hyvin onnistuneita lettipidennyksiä vaaleissa hiuksissa? Jotenkin tuntuu että pidennykset on helpompi piilottaa tummaan tukkaan...

ppauliinaa (Ei varmistettu)

Ihanat on:)Itse harkitsen myös pidennysten ottoa, mutta koska en tiedä niistä paljon mitään niin en oikeen tiedä mistä alottais ja miten:D Oisko sulla antaa mitään vinkkejä? Niinku että minkälaiset pidennykset, minkä merkkiset yms. Omista hiuksista sen verran et mul on vaaleet, keskipitkät ja luonnonkiharat (tai enemmänkin laineikkaat) hiukset ja ne on täl hetkel ehkä vähän huonossa kunnossa, kauheesti kakshaarasii ja muutenki kuivat ni tarvisko niiden olla paremmassa kunnossa jos pidennykset haluaisin ottaa? Ja kuinka paljon pidennysten ottaminen yleensä maksaa?

hairdresser (Ei varmistettu)

heiiii mä en mistään löytäny mist oot hommannu noi uudet swift? pidennykseeet:)

Kommentoi