Tutorial: Suvi Teräsniska @ EMMA 2014

Saara Sarvas

Draama. Sitä ei tästä meikistä puutu! Jotenkin sateenkaarikissat eivät sovi pikimustien silmien seuraksi ihan yhtä luontevasti, kuin esimerkiksi Suvin päällä gaalassa nähty pitkä mekko. Jos missasit Suvin lookin, näkyy meikki mainiosti esimerkiksi tästä videosta

Koska meikissä käytetään oikeastaan pelkkiä mustan ja harmaan sävyjä, se sopii värimaailmaltaannäppärästi minkä tahansa iltamenoon tarkoitetun vaatteen seuraksi. Lookin kruunaavat reilut irtoripset, jotka katoavat meikin valmistuessa yllättävän luonnollisen näköisiksi keskellä mustaa utua.

Jos opettelet elämäsi aikana tekemään vain yhden dramaattisen silmämeikin, tämä on melko yleispätevä valinta! Oikeastaan tämä meikki on mahtava seuraava askel eilisestä Sanni-meikistä. Askel kerrallaan jne.

 

Silmämeikissä käytetyt tuotteet:

 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
 • Make Up Store Microshadow - Cashewnut
 • M.A.C. eyeshadow Carbon
 • M.A.C. eyeshadow Print
 • M.A.C. Fluidliner Blacktrack
 • Dior Iconic Overcurl Black
 • Duo black
 • M.A.C. Eyebrow Pencil Lingering

Ja välineet vasemmalta oikealle:

 • Anastasia pinsetit (loistavat, ostakaa jos tulevat eteen)
 • Taivutettu eyeliner-sivellin  - Cailap By Mariela Sarkima
 • Pieni viistosivellin - Joe Blasco
 • Pieni häivytyssivellin - Make Up For Ever 14S 
 • Luomivärisivellin - Shu Uemura Kolinsky 10
 • Viistopäinen häivytyssivellin - M.A.C. 275
 • Suuri häivytyssivellin - M.A.C. 222

 

 • Aloita pohjustamalla luomet värittömällä silmämeikin pohjustusvoiteella
 • Levitä suurella häivytyssiveltimellä sävyä Cashew kulmakarvojen alle ja oikeastaan koko alueelle kulmakarvan alapuolelta luomivakoon asti.
 • Aloita silmämeikin tekeminen rajaamalla yläluomi koko matkalta mustalla mattaluomivärillä (Carbon).
 • Jatka samalla mustalla myös alaluomelle ja hieman sen keskikohdan yli.

 

 • Siirry takaisin yläluomelle ja levitä luomivärisiveltimellä mattamustaa hieman mantelin muotoiseksi, reunoiltaan suipoksi alueeksi. Muotoa voi hakea ja muuttaa oman silmän mallin ja mieltymyksien mukaan.
 • Ota seuraavaksi pieni häivytyssivellin ja harmaa sävy Print, ja häivytä musta alue luomivaon yli, ja alaluomelle. Jatka häivyttämistä kunnes olet tyytyväinen luomivärin muotoon.
 • Lisää ripsirajaan ja alkuperäiseen tummaan alueeseen vielä kerros mustaa luomiväriä saadaksesi aikaan intensiivisen mustan.
 • Rajaa silmät mustalla geelirajausvärillä, ja häivytä se mustaan  luomiväriin. Rajaa myös alaluomi.

 

 • Levitä ripsiin kerros ripsiväriä, ja lisää sen jälkeen silmiin kahdet lyhyehköt irtoripset, jotka olet leikannut kahteen tai kolmeen palaan.
 • Aseta leikellyt ripsinauhat lomittain ja toistensa päälle. Kun käytät useampia ripsiä päällekäin, on tärkeää että niiden nauhat ovat ohuita ja joustavia! Itse luotan edelleen Ardellin ripsiin, joita saa mm. Punanaamiosta.
 • Levitä lopuksi ripsinauhan päälle uusi kerros rajausväriä, ja ripsiin kerros mascaraa.

Valmis!

Tämä on yksi suosikki-savusilmistäni. Avainasemassa sen onnistumisen kannalta ovat: hyvälaatuinen musta luomiväri, neutraali vaalea luomiväri ja irtoripset.

Loppu onkin vain rauhallista ja pitkäjänteistä häivyttämistä.

 

Uskaltaakohan joku smoky-noviisi tarttua mustaan luomiväriin tämän luettuaan??

Kommentit

hamtaro (Ei varmistettu)

Mä olen sun aikaisemmilla neuvoilla kokeillut smokyeyesiä niin ruskealla, harmaalla, kuin mustallakin ja ikinä en vieläkään ole päässyt silmää mielyttävään lopputulokseen. Turhauttavaa! :C

Onneksi on olemassa muitakin kivoja meikkejä, mutta tämä olisi kiva osata :)

Aappa (Ei varmistettu)

Mä olen aina haaveillut täydellisestä smokey eyes -meikistä, ja nää sun tutoriaalit saa sen tekemisen vaikuttamaan niin iisiltä! Mutta miksi mä näytän aina turpaansa saaneelta pandalta, kun yritän jotain vastaavaa? Olisi muuten hauska nähdä sun tekevän tutoriaalisarja eri ihmisten kasvoilla: esim. millainen meikki sopii raskasluomiselle, pienihuuliselle jne. Terveisin Luppaluomi.

Sherry (Ei varmistettu)

Hei olin kommentoimassa ihan samaa :-D kun ei vaan osaa niin ei osaa ja sekös ärsyttää! En meikkaa usein, enkä varsinkaan käytä luomiväriä, mutta joskus sitä olis ihan kiva saada silmiin jotain muutakin kun ripsari ja jotain neutraalia luomiväriä, josta ei erota jos levitys vähän ontuu :-D

Martina (Ei varmistettu) http://winditupblog.blogspot.fi/

Tosi tosi tosi kaunis meikki!

Jasu~ (Ei varmistettu)

Itellä on sen kaiketi sen verran raskaat luomet, että kun koitan tehä jotain tän tyylistä ni luomet näyttää viel raskaammilta. Mut jos nostan tota mustaa luomiväriä korkeemmalle, ni sit taas toi mantelimainen malli kärsii. :/

hobba (Ei varmistettu)

Hei, tosi kaunis meikki! Puhuimme jopa poikaystäväni kanssa Suvin meikistä, että "kerrankin Suvi ei näytä suomen vanhimmalta 24-vuotiaalta". Yleensä Suvin meikit on saanu hänet tosiaan näyttämään ainakin kuvissa paljon vanhemmalta, kuin oikeasti on.

MS (Ei varmistettu) http://beauty-highlights.blogspot.fi/

Minusta tuo Cashew-sävy tuo sopivasti raikkautta tekemääsi smokey-meikkiin, samoin huulikiillon sävy ja heleä iho :) Erittäin onnistunut ja toimiva kokonaisuus! Tykkään.

Liittyy taas kovasti aiheeseen mutta mistä tuo ihanan ihana kissapaita on? :)

Sitäpaitsi musta se sopii ihan hienosti tuon meikin kanssa.

Hallahalla (Ei varmistettu)

H&M!! Turussa oli tosin vain xs kokoisia jäljellä kun käväisin maanantaina pikaiseen : /

Miss T (Ei varmistettu)

Onpa ihana meikki ja sopii kissapaita ihanasti siihen! Oot upean näköinen näissä!

Hallahalla (Ei varmistettu)

I H A N A T!!!

Erkka (Ei varmistettu)

Tässäkin olisi aika söpöt leggarit ;)
http://shop.cyberdog.net/dream-leggings/p2556

katriinaiida (Ei varmistettu) http://katriinasdiary.blogspot.fi

Aivan ihana meikki!! :)

henskiiiii (Ei varmistettu)

Moi,
Olisi kiva jos tekisit tutorialin Naked-paletin väreillä. Kun itsellänikin niitä kaksi kappaletta löytyy mutta melkein aina tulee käytettyä kahta samaa sävyä... jos saisi uusia kivoja ideoita.

RainDrop (Ei varmistettu)

Joo, multa kanssa aani talle, tutoriaali Naked 3:lla olis kiva :-) Onhan niita netti taynna toki, mutta olis kiva saada jotain vinkkeja ammattilaiselta :-) Tiedan etta kaytit sita siina yhdessa postauksessa, olikos se joku video, mutta kun silla saa niin monenlaista meikkia niin olisi kiva saada lisaa vinkkeja.

Satsuma (Ei varmistettu) http://totuusvaiturhuus.blogspot.fi/

Ihana ja eleetön smokey eye -meikki! Harmittelen aina, että mun syvällä oleville silmille sopii niin harva "mustanaamionti" :D

Kommentoi