Viisi vinkkiä sivellinostoksille

Saara Sarvas

Siveltimet. Ne herättävät aina ajatuksia ja kysymyksiä. Epäluuloa, kunnioitusta ja pelkoa. Tässä siis omat ajatukseni sivellinkaupoille lähtijöille! Koska makuja on niin monia, kirjaan vinkkini ainakin näin aluksi yleismaailmalliseen sävyyn. Tästä blogista irtoaa sivupalkin tunnisteiden kautta reilusti sivellinarvosteluja ^_^

Tässä jutussa pureudutaan siis siihen, miten löydät itsellesi täydelliset siveltimet, vaikket olisi ikinä edes nähnyt sellaista elävässä elämässä.

 

Kuinka monta sivellintä tarvitsen?

Arvioisin, että ensialkuun:

  • 2 x luomivärisivellin, häivytys + tavallinen
  • 1 x meikkivoidesivellin
  • 1 x viisto kulmakarvasivellin
  • 1 x viisto poskipuna/varjostussivellin

 

Jos kaksi ensimmäistä ovat synteettisiä, voi niitä huoletta käyttää myös nestemäisten peitevoiteiden ja huulituotteiden levittämiseen. Hätätapauksessa litteällä luomivärisiveltimellä voi levittää jopa ripsivärin toiselle meikattavalle.

Tällainen viisikko maksaa kertaostoksena laadukkaalta valmistajalta 100-150€, mutta samaan hintaan saat toimivat siveltimet yli kymmeneksi vuodeksi. Jos jossain pitää pihistää ja jossain panostaa, sanoisin meikkivoidesiveltimen ja viiston siveltimen kelpaavan myös edullisemmalta sarjalta, kun taas luomivärisiveltimiin ja hyvään poskipunasutiin sijoittaisin kerralla. 

Kun lähdet kikkailemaan, suosittelen etsimään käsiisi mahdollisimman pajon erilaisia siveltimiä, joita näissäkin kuvissa näkyy. Mustavalkoiset skunkkisudit, talttapäiset synteettiset, kärjestä kapenevat varjostussiveltimet ja erilaiset hammasharjamallit. Ne tuovat loistavia lisäulottuvuuksia meikkaamiseen.

 

Kivijalka- vaiko nettikauppa?

Netti on täynnä erilaisia meikkisivellinarvosteluja, youtube-videoita ja verkkokauppoja jotka tarjoavat molemmat edelliset infot yhdellä sivulla. Euroopan ulkopuolelta tilattaessa kannattaa aina muistaa, että nykyisen säädöksen mukaan yli 22€ arvoiset tuotteet jäävät tulliin ja niistä täytyy maksaa lisäö veroa. Tästä syystä tilaan itse ulkomailta vain tuotteita, joita kotimaasta ei löydy.

Joskus verkkokauppojen tarjonta saattaa myö olla halvan hintansa mukaisesti hieman sekundaa tai kakkoslaatua ilman erillistä infoa. Ei kaikkialla, mutta jos diili vaikuttaa liian hyvältä, kannattaa googlata pari arvostelua varmuuden vuoksi ennen suuremman tilauksen jättämistä :P

Kivijalkakaupassa saat valita siveltimesi yksilön omin käsin, pääset vertaamaan niitä keskenään ja ongelmien ilmestyessä voit aina marssia takaisin tai ottaa yhteyttä maahantuojaan. 

Toisaalta nettikauppa voi tarjota tarkan budjetin omaaville älyttömän hyviä diilejä ja vähintään yhtä tyytyväisen asiakkaan. Yllättyikö joku siitä, että lopulta kyseessä oli taas mielipidekysymys? :)

 

Onko siveltimen merkillä väliä?

Ei. Ei sitten mitään. Tietyt merkit ovat kyllä laadukkaina tunnettuja, niillä on tiettyjä superhyviä malleja tai brändäys on muuten vain onnistunut. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö vuonna 2003 Perniön kempparin alelaarin pohjalta löytyneen luomiväripaletin sivellin voisi olla parasta ikinä! 

Samaan tapaan, kuin ihmisillä on erilaiset mieltymykset käyttämiensä kynien suhteen, on siveltimien valinnassa kyse oman kädenjäljen kehittämisestä ja boostaamisesta. Hyvällä ja omaan käteen sopivalla siveltimellä työskentely on mukavaa, helpompaa ja suteihin muodostuu ihan omanlaisensa suhde. Jos minut laitetaan työskentelemään jonkun toisen maskeeraajan sivellinpussukan sisällöllä, se on kuin jännittävä haaste.

Ole siis merkkiuskollisuuden sijaan tuntumauskovainen. Omat mieltymykset löytyvät, kun lainaat ja kokeilet eri siveltimiä kaupoissa tai kavereilta.

 

Millä ominaisuuksilla on siveltimen ostamisssa väliä?

Siveltimen käyttäytymiseen vaikuttavat eniten karvan pituus ja muoto, joustavuus sekä liimaus. Tuuhea, pitkä ja pinkeän joustava karva saattaa räpsäyttää puuterimaista luomiväriä vääriin paikkoihin, kun vastaava pehmeä ja kärkeen kapeneva malli taipuu luomivakoon ja häivyttää kauniisti. Tiivis ja lyhyt pyöreä kasvosivellin on mainio meikkivoiteiden ja kuultovoiteiden ihoon buffaamiseen, kun taas lyhyt, pyöreä ja löyhä kasvosivellin levittä ja häivyttää meikkipohjaa ohuemmaksi.

Kulmikkaat luomivärisiveltimet tai kulmakarvasiveltimet kannattaa hankkia mahdollisimman tiiviinä ja tarkkakärkisenä, paitsi jos haluat tehdä pehmeää ja sumuista rajausta.

Mielestäni ideaalein esimerkki monitoimisiveltimestä on M.A.C.:in 239. Jos siitä löytyisi suora käännös synteettisenä sutina ja ehkä vielä 217 päälle, en kaipaisi luonnonkarvoja enää minnekään. 

Käyttömukavuudesta puhuttaessa siveltimen paksuus ja pituus ovat elintärkeitä seikkoja. itse pitän melko lyhyistä siveltimistä, joiden kädensijat ovat reilun 15cm mittaisia. Paksummasta varresta saa mielestäni tukevamman otteen ja sormiin ei tarvita niin paljoa puristusvoimaa. Tämäkin on tosin täysi tottumuskysymys, eli testiä testiä testiä..

Synteettinen- vai luonnonkarva?

Luonnonkarvaisten siveltimien eettisyys on alati enemmän tapetille nouseva asia. Olen itse yrittänyt kysellä asiasta sivellinvalmistajilta ja brändien edustajilta, mutta tietoa karvojen alkuperästä tai edes niiden alkuperämaasta tuntuu olevan todella vaikeaa löytää.. Valitettavan usein tämä tarkoittaa sitä, että pahimmat asiasta heränneet ajatukset ovat todennäköisiä, enkä tämän takia itse enää osta uusia luonnonkarvaisia siveltimiä. Olemassaolevat siveltimeni saavat kyllä säilyä, mutten näe mitään syytä jatkaa luonnonkarvan käyttöä, kun synteettiset materiaalit voivat haastaa ne täysin. 

Eläimen karvasta valmistettu sivellin ei onneksi enää ole millään tavalla ylivoimainen väline, vaan perinteet ja materiaalit kehittyvät ja muuttuvat! Maailman johtaviin ammattikosmetiikkajätteihin kuuluva Make Up For Ever uusi koko sivellinvalikoimansa ja lanseerasi kerralla kymmeniä synteettisiä siveltimiä, jotka pesevät vanhat täysin laudalta.

Samaa toimivaa kaavaa käyttävät mm. Cailap by Mariela Sarkima, Real Techniques ja EcoTools, joiden siveltimiä löytyy myynnistä ympäri Suomen, verkkokaupoista ja niiden mahdollisuuksista puhumattakaan. 

Oli valittu materiaalisi mikä tahansa, kannattaa sivellintä ja sen ominaisuuksia tutkia hieman hintaa pidemmälle.

Jau, siinä tämän illan sivellininfot! Lisäkysymyksiin yritän vastailla kommenttiboksin puolella perjantaina ^_^

Kommentit

Jezba (Ei varmistettu)

Mikä väli on, että käyttääkö vaikkapa peiteainesiveltimeksi tarkoitettua just siihen, että onko siitä jotain haittaa jos vaikka päätänkin käyttää sitä luomivärin levitykseen?
Lisäksi kaipaisin lisäinfoa mikä sivellin on mihinkin, itse en ainakaan edes tiedä kaikista siveltimistäni mihin tarkoitukseen ne oikeasti on luotu, ja käytän niitä vähän fiiliksen mukaan mikä nyt tuntuu että se ehkä olis tähän hommaan. Voisiko tulla joku jatkotarina tähän postaukseen, vaikka joku "siveltimet for dumbasses", mielellään tarkasti kuvitettu versio? :D
Tuostakin kuvasta missä on monta sivellintä, en mä osaa kyllä varmaan yhdestäkään sanoa mihin tarkoitukseen se on. Niinkun vaikka toi pitkä ja ohuehko sivellin ton valkosen pienen vieressä, en vaan keksi mihin sitä vois tarvita vaikka siinä onkin jotain pinkihtävää kökköä kiinni niin eikai se nyt mikään huulipunasivellin ole? Tai mikä on vaikka toi macin sivellin mikä näyttää todella pahasti loppuunjynssätyltä hammasharjalta?

Onko sulla kokemusta Zoeva-merkin siveltimistä? Mulla on muutaman päivän odottanut ostoskori pullollaan siveltimiä, mutta en ole napsauttanut vielä tilausta menemään... Heidän omassa nettikaupassaan on maksullinen postitus niin ei viitsisi ihan yhtä tai kahta sutia vaan ostaa testimielessä. :/

sasum (Ei varmistettu)

Hei! Voisitko tehä postauksen real techniquesin siveltimistä ja siitä mihin niitä voi käyttää ja poskipuna siveltimen merkistä millä on hyvä sivellin? Kiitos etukäteen.

Vierailija (Ei varmistettu)

osaatko saara neuvoa kun mulla on poskien seutu tosi reikänen (isot ihohuokoset) ja yleensä meikkivoidetta laittaessa ne vaan korostuu. mitä voiteita mun kannattaa käyttää? jtn tuotevinkkejä? ~Papu

A´J (Ei varmistettu)

Itse olen tilannut Saksalaisesta verkkokaupasta Kosmetik4less ja sieltä lähettävät suomeen 7 eurolla :) Löytyy mm Sigma,EcoTools,bdellium tools jne :) Kannataa tsekata

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.