Voiko edullinen sivellin olla hyvä? - Testissä Konad-meikkisiveltimet

Saara Sarvas

Hämmästyn aina, kun joku kertoo, ettei omista yhtäkään sivellintä. Miten se on edes mahdollista?? Ok, ok, monet eivät meikkaa laisinkaan tai käyttävät näppärästi sormiaan apuvälineinä. Jokaiselle kuitenkin tulee joskus tilanteita, kun kasvojen ehostamiseen pitäisi käyttää hieman enemmän aikaa ja vaivaa ja silloin siveltimet ovat korvaamaton apu.

Älkääkä kertoko mulle, miten käteviä ne luomiväripalettien mukana tulevat 4cm pituiset vaahtomuoviaplikaattorit on..... Kaikki näin ajatelleet, hävetkää!!

Omat siveltimeni ovat minulle kuin hyviä ystäviä, kuten vanhoista postauksista voinee ymmärtää. Maksan lompakon sen salliessa siveltimestä mielelläni 60e, sillä se on apunani ja työvälineenäni vuosikausia, hyvin hoidettuna mahdollisesti jopa loppuelämän. Ymmärrän silti täysin, etteivät kaikki jaa tätä oikkuani, vaan menevät mieluusti sieltä mistä aita on matalampi. Voiko halpa meikkisivellin siis olla hyvä?

Kun käväisin kuukausi sitten Cesars Shopin lehdistöpäivässä, sain mukaani myös 6kpl Konadin meikkisiveltimiä. Kuvissa niistä näkyy vain neljä, sillä meikkivoidesivellin ja huulipunasivellin ovat työhuoneella likaisina. Tämä taitaa jo itsessään kertoa jotain ;) 

 

Konadin siveltimet ovat näppärän pituisia ja paksuisia. Työskentelyote on mukava ja mattapintaisesta varresta on mukava pitää kiinni.

 

Luomivärisivellin (Eyeshadow brush 02) on näppärän kokoinen ja hyvin perinteinen sivellin. Se on luonnonkarvaa ja sitoo väriä ensimmäisen pesukerran jälkeen hyvin! Tällaisella siveltimellä voi kotioloissa sekä levittää väriä, että tehdä jonkinmoisia häivytyksiä, kunhan liiat värit pyyhkii välillä pois vaikka talouspaperiin tai pyyhkeeseen.

Ei tämä ihan Shu Uemuran kolinsky -siveltimen tasolle pääse, mutta toimii kuitenkin perustoimessaan niin hyvin, että kulkee nykyään sivellinkotelossa muiden mukana :)

 

Viistopäinen sivellin sopii hyvin kulmakarvojen muotoiluun ja ohuiden rajausten piirtämiseen, jos eyeliner -sivellin ei vielä pysy kädessä toivotulla tavalla. Tämäkin on toiminut moitteettomasti ensimmäisen pesukerran jälkeen, kun painoin harjakset kuivumaan tiiviimpään asentoon

 

Viuhkasivellintä käytetään yleensä, kun halutaan puhdistaa silmän alle meikkipohjan päälle varisseet luomivärit ja muut moskat. Kevyt ja sulkamainen sipaisu pyyhkäisee ylimääräiset värit, muttei paina niitä kiinni meikkipohjaan sitä sotkemaan. Viuhkasiveltimellä saa hätätapauksessa myös levitettyä poskipunaa ja varjostuksia, mutta se homma vaatii hieman treeniä ;)

Omistan vain kaksi viuhkasivellintä ja tämä Konadin on ehdottomasti parempi, kuin aiemmin käyttmäni!

 

Ainoa sivellin, joka ei ole päässyt työkäyttöön, on tämä suuri puuterisivellin. Tämä johtunee kuitenkin siitä, että olen todellinen sivellinsnobi, kun kyseessä ovat suuret kasvoille tarkoitetut siveltimet. 

Huolellisen pesun jälkeen tämäkin sivellin kadotti alkukarheutensa ja uskon, että se toimisi hyvin monella kotimeikkaajalla. Koska kuitenkin omistan jo 5kpl täydellisen pehmeitä ja unelman lailla toimivia vastaavanlaisia suteja, lähtee tämä lahjoituksena jollekin sitä enemmän kaipaavalle ystävälleni :)

 

Meikkivoidesivellin, josta ei ole kuvaa, on taas aivan huippu! Se on tarpeeksi suuri nopeaan levittämiseen, mutta kärki on tarpeeksi kapea, jotta meikkivoiteen saa levitettyä tarkasti silmänkin alle. Todella positiivinen yllätys ja suositeltava ostos kaikille sellaisen kokeilemista harkinneille!

 

Huulisiveltimet taas ovat aina aikalailla samanlaisia - pieniä synteettisiä siveltimiä :). Konadin versio ei ole poikkeus, eikä herätä minussa suuria tunteita suuntaan tai toiseen. Sivellintä laukussa kuskaaville tällainen suljettava malli on tietysti näppärä.. Kunhan sudin muistaa pestä silloin tällöin.

 

Kaikki Konadin siveltimet pamahtivat hetki sitten -40% aleen, eli niitä kaipaavat voivat etsiä haluamansa vielä edullisemmin täältä.

Kommentit

Mikaela (Ei varmistettu)

Hei kerroppa Saara, tai näytä vaikka videolla, miksi meikkivoide tulisi levittää siveltimellä? Entäs sitten, kiinteä meikkivoide, stikki, mineraalipuuteri vai nestemäinen? Tee joku meikkivoideinfovideo!

herkkutatti (Ei varmistettu)

Näin alkuun haluan sanoa, että olet ihana persoona ja blogisi on aivan huippu!
Tällä kertaa kuitenkin petyin pahemman kerran.

"Hämmästyn aina, kun joku kertoo, ettei omista yhtäkään sivellintä. Miten se on edes mahdollista??"

Kaikki eivät kykene panostamaan meikkisiveltimiin yksinkertaisesti siksi, että siihen ei ole rahaa, eikä tämän seikan ymmärtämiseen ja sisäistämiseen tarvita tähtitiedettä.
Loistavan vanhojentanssimeikin ja muut juhlameikit olen itse loihtinut markettisiveltimillä ja olen ollut tyytyväinen, joten herääkin kysymys, mitä minun pitäisi hävetä?
Ammattilaisen on monesti helppo hakea tarvitsemansa tuotteet tukkuhinnoilla omiin taskuihin ja sitten pöyristellä, kuinka ne "tavalliset talliaiset" eivät ymmärrä hankkia kunnon välineitä.

Ymmärrän toki, että laadukkaat välineet maksavat itsensä takaisin, mutta sillon kuin rahaa on enemmänä käytössä, sen ehkä mieluummin kuluttaa johonkin muuhun kuin meikkisiveltimiin.
Jos joutuisit uusia meikkejä ostaessasi valitsemaan, ostatko tässä kuussa uuden meikkivoiteen vai uuden ripsivärin, voisi sivellinvarastosi olla hieman karumpi.

Saara S.
Saara Sarvas

Jes, pistetään ehdottomasti korvan taakse!! Jokaisella vaihtoehdolla on omat käyttötarkoituksensa, mutta tässä muutama pointti siveltimen hyväksi:

  • Sormin levitettynä osa meikkivoiteista lämpenee ja ohentuu sormien ja kasvojen ihon välisen kitkan takia liikaa, eikä lopputulos ole tasainen ja peittävä. 
  • Meikkisieni imee tajuttoman määrän tuotetta, eikä niitä voi pestä kovin montaa kertaa ennen kuin sienen rakenne hajoaa. Itse käytän meikkisientä lähinnä "kumina"
  • Siveltimellä levitettynä tuotetta kuluu vähemmän ja oikean levitystavan tultua tutuksi jäljestä tulee tasaisempi ja peittävämpi, tai niin halutessasi myös juuri tarpeeksi ohut :)

 

Saara S.
Saara Sarvas

herkkutatti, Noohhhöööööööh, ymmärsit minut nyt aivan väärin ^_^ Tietysti ymmärrän, ettei kaikilla ole varaa hommata siveltimiä, seuraavassa lauseessahan aika raflaavan hämmästelyni kumosinkin. Kaikilla ei tietenkään ole varaa sijoittaa meikkisiveltimiin ja siksihän tästäkin aiheesta nyt kirjoitin, että kyllä edullisesti voi saada oikeinkin hyvää tavaraa! :)

Mainitsemasi "markettisiveltimet" ovat muuten usein esim. Duroyn siveltimiä, joita omastakin pussistani löytyy kymmenittäin.

Häpeämäänhän (senkin joku saattaisi lukea sarkasmina;)) käskin vain ja ainoastaan, jos heräsi ajatus kehua niitä pienien luomiväripalettien ohessa tulevia aplikaattoreita, mallia tämä: 

Noilla kun hinkuttaa lähinnä luomien ihon hajalle ja kasaa luomivärit yhdeksi kököksi :B

padepade

itse en voi meikata työni puolesta paljoakaan (siinä sulaa kaikenmaailman pakkelit naamaan kun hääräät keittiön +35'asteessa sen 8h päivässä...

mutta ihan mielenkiinnosta ja paremman puutteessa hankin vapaavalinnasta jonkun meikkisivellin-setin missä on ripsiharja, poskipunaharja(?), kaksi erikokoista sivellintä ja sitten vielä sellainen vaahtomuovipäinen joka hajosi ekalla yrittämällä käsiin ! omistan tasan kolme erilaista luomiväriä + jonkun ikiaikaisen hm:ltä ostetun hellokitty-paletin :- D joten tarve ei ole ollu kovin suuri....

 

mutta kiva tietää että näihin edullisimpiin voisi panostaa ! 

Anski (Ei varmistettu)

Kiitti vinkeistä! Ite kuulun niihin, jotka ei ole ikinä käyttäneet sivellintä meikkivoiteen levittämiseen.. Sivellin on ollut mielessä, varsinkin kun noi sienet tuppaavat imemään niin kauheen määrän sitä ainetta itseensä, niin tuleehan se siveltimen hankinta varmasti kannattavaksi kun säästää sit meikkivoiteen kulutuksessa. Pitää nyt vaan sit opetella sen käyttöä (iiks), kun laitoin tuon nyt tilaukseen!

herkkutatti (Ei varmistettu)

Ehkä ymmärsin jotain väärin, mutta mielestäni lause "Ok, ok, monet eivät meikkaa laisinkaan tai käyttävät näppärästi sormiaan apuvälineinä." antaa ymmärtää, että jos et omista hyviä siveltimiä et joko a) meikkaa tai b) käytät sormia. En halua pilkkua viilata, mutta tästä syystä halusin tuoda vain se tosiasian esille että kaikilla ei vain ole varaa, koska mielestäni siitä tässä postauksessa ei puhuttu.
Ja pointtini nimenomaan oli se, että edes edullisia siveltimiä ei vain kykene ostamaan, jos rahat ovat tiukilla, vaan on tyydyttävä esim luomiväripaletin mukana tuleviin aplikaattoreihin.

Ja aplikaattoreista puheenollen, veikkaanpa että ehkä on enemmän meikkaajassa vikaa, jos kykenee moista tuhoa niillä saamaan aikaan, eikä itse aplikaattorissa :-)

tiiituu (Ei varmistettu)

Tais lähtee muutamat tilaukseen....:) no jos ei omassa käytössä niin ainakin syksyllä on jotai! Kiitti suosituksesta jälleen. Keväthaleja:)

Vierailija (Ei varmistettu)

kerroppa mitkä siveltimet on sun mielestä sellaisia, mitä jokaisella pitäisi olla ? :)

Saara S.
Saara Sarvas

padepade, No juuri niin niille vaahtomuovisille tuppaa käymään :( Mua kiinnostaisi tietää, minkä verran meikkejä omistaisin, jos en tekisi tätä duunikseni! Pelkään, että määrä olisi silti huomattava.. Toisaalta, omassa naamassa meikkiä on lähinnä erikoistilaisuuksissa tai päivinä, jolloin pitää "kohdata maailma" :D

 

Anski, No vitsit, mun pitää varmaan tehdä teille joku opetusvideo vielä!

 

herkkutatti, No, jos haluat nyt pitää minua ylimielisenä siveltimettömien pilkkaajana, en varmaan voi tehdä asialle mitään. Tämä kasvoton kommunikaatio on tosi hankalaa, koska asiat voi aina lukea ja ymmärtää juuri niin kuin haluaa. Painotan edelleen, että mun mielestä on ihan oikeasti taitavaa ja näppärää jos ja kun saa kasvoilleen taituroitua meikin ilman kättä pidempiä apuvälineitä! Ja ei, en tarkoita tätä halventavasti, vaan se on oikeasti vaikeaa ja nostan hattua. :) 

 

tiiituu, Oujes, siellä, minne oletettavasti näitä jo tilailet, on kyllä hyvä olla alati kasvava sivellinvarasto ;)

 

Vierailija, Mun mielestä aika monipuolinen ja toimiva combo on: luomivärisivellin, häivytyssivellin, meikkivoidesivellin ja tarpeeksi suuri puuterisivellin, mitä voi käyttää myös poskipunan ja aurinkopuuterin levittämiseen :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun on ihan pakko kysyä kun oon miettinyt niin kauan aikaa, miten laitat ripsiväriä asikkaille? :D Ripsivärinhän pitäis olla henkilökohtainen ja normiripsari olis aikamoinen bakteeripesä

Vierailija (Ei varmistettu)
Mikaela (Ei varmistettu)

Kiitos Saara vastauksesta! Pitääkin hommata meikkisivellin, ehkä jopa toi Konadin!

Kuivalatva (Ei varmistettu)

Kerroppas Saara, (Oot varmaan jossain postauksessa kertonutkin) mitä voi tehdä kuiville latvoille? Olen leikannu niitä säännöllisesti ja käyttänyt hoitoaineitakin.. Tiedän on vähän tyhmä kysymys, mutta tiedät näistä asiosta paljon:) (Ei liittyny tähän postaukseen ollenkaa;D)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.