Miksi, oi miksi?

Heips!

Aattelin kertoa nyt miksi valitsin juuri Venäjän maaksi jonne haluan vaihtoon, vaikka tälläisten aurinkoisten mökkipäivien jälkeen ei olisikaan hinkua pois… Kuvat kertoo 🙂 Ihana ilma, ihana mökki, ihana seura, ihana Suomi! 

 

_MG_3753 – kopio-002.JPG

 

_MG_3681.JPG

 

Mutta siis, olen törmännyt kahdenlaisiin reaktioihin kun olen kertonut lähteväni Venäjälle: 1) Oho, wau! Mahtavaa! Miksi juuri sinne? ja 2) MITÄ?! Tässähän on sota juuri syttymässä?! 

_MG_3812.JPG

 

Noh, siis ideahan lähti siitä kun mulla oli koulumotivaatio tosi alhaalla viime kesänä, siiis _todella_ alhaalla, joten äiti-rakas ehdotti, että alkaisin  lukea jotakin uutta kieltä, vaikka venäjää, kun se on niin mahdottoman hyödyllinen kieli Suomessa. Hän puhui miten kaikki työelämän ovet aukeaisivat täällä kun omaan suomen, englannin ja venäjän, kaikki yhtävahvasti. Tämän jälkeen hän lupasi päästää minut vaihtoon jos lähtisin Venäjälle, ja koska olen pienestä asti halunnut vaihtoon päätin tarttua tilaisuuteen! Tulisipahan ainakin hieman erilainen vaihto-vuosi kuin monilla perus jenkkivaihtareilla… 🙂

 

_MG_3747.JPG

 

_MG_3676.JPG

 

Monet kysyvät myös, että miksi Venäjä, mitä siellä on? Kysytäänpä toisin päin, mitä siellä ei ole? Aivan. Se on niin suuri maa, että siellä on kaikkea, siis ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä, ääripäästä ääripäähän. Monille tulee Venäjästä mielikuva Neuvostoliiton aikaisesta armeijasta ja köyhistä alkeellisista kylistä keskellä Siperian pakkasia. Noh, onhan se sitäkin, mutta miettikäähän millaiseen kaupunkiin minä olen menossa, ei hirveän alkeelliselta tai tuppukylältä näytä, eihän? Jos haluat virkistää muistia kuvia löytyy edellisestä postauksesta.

_MG_3678.JPG

 

Myös tuo, ”siellä on kylmä” ei pidä kaikkialla paikkaansa. Onhan Suomessakin kylmä talvisin! Tottakai Jäämeren rannalla on pakkasia ja lämpötila kohoaa juuri ja juuri nollan yläpuolelle kesäisin, mutta Mustanmeren rannalla tilanne on aivan päinvastainen. Чебоксары:ssa, eli siellä mihin minä menen, on suht koht samanlainen ilmasto kuin Moskovassa. Kuumemmat kesät ja kylmemmät sekä pidemmät talvet kuin Suomessa.

_MG_3736.JPG

Lisäksi, venäläiset ovat tunnettuja maailmalla vieraanvaraisuudestaan! En malta odottaa saavani monia uusia venäläisiä ystäviä!

_MG_3800.JPG

 

Että niillä perustein, olen valinnut Venäjän 🙂

_MG_3780.JPG

 

-S

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *