Things I Hate/Love about Russia #1

Hei!

Uskomatonta miten nopeasti aika kuluu täällä kaiken uuden, hienon, vaikean, tunteiden keskellä. Voin nyt jo sanoa, että jollei ole tähän mennessä löytänyt itseään ja haluaa löytää, niin kannattaa lähteä vaihtoon, tai muuten vaan yksin kauas. Täällä nimittäin löytää itsestään ihan uusia puolia, huomaa mistä oikeasti pitää, mikä ärsyttää ja mikä saa itkemään.

Mutta, vaikka nyt on jo 10 (?!) päivää kulunut viime postauksesta, en ajatellut kuulumisiini kuvia enempään keskittyä vaan kertoa vähän tän hetkisiä fiiliksiä Venäjää kohtaan.

Eli Things I HATE about Russia:

Asiakaspalvelu. En ole missään maailmalla törmännyt näin huonoon asiakaspalveluun mitä täällä. Yksikään kaupankassaneiti tai bussin lipputarkastaja, yhtä kioskia lukuunottamatta, mutta kyseinen mies ei ollut venäläinen, ole edes hymyillyt minulle. Vaikka kuinka yrittäisin loistaa upealla pepsodent-hymylläni, niin ei -.- Muuten ihmiset ovat todella ystävällisiä ja maailman laajuisesti tunnettuja vieraanvaraisuudestaan, kai tuo palvelu  kulttuuri johtaa juurensa johonkin Neuvostoliiton aikaan….

_MG_4938.JPG

Pimeän pelko. Se ettei saa kulkea yksin pimeällä. Se, että vaikkei täällä ole mitään tapahtunut, niin pelätään silti. Eikä ne ole ne ulkomaalaiset jotka pelkäävät, vaan paikalliset. 

IMG_8644.JPG
_MG_4936.JPG

Hirveä hyysääminen. Täällä alkaa todella arvostaa sitä, miten itsenäinen saa olla jo nuorena. Sitä miten saa itse päättää mitkä kengät laittaa kouluun ja onko mulla nälkä vai ei. Hyväähän nää ihmiset tarkottaa, mutta välillä alkaa kiehumaan, varsinkin kun osa pitää tyhmänä, kun ei vielä puhu sujuvaa venäjää… Ja se aikaansaamattomuuden määrä, vaikka yritys auttaa on suuri!

IMG_8678.JPG

Ruoka. Tai jotkut ruuat. Varsinkin kouluruoka. Ja en tiedä olenko se vain minä, vai onko täällä kaikki vihannekset mauttomia. Esimerkiksi vesimelonit ovat ainakin seitsemän kertaa isompia mitä Suomessa, mutta makua niissä ei ole. Sama kurkkujen kanssa, en ole vielä maistanut yhtään hyvää kurkkua, vaan kaikki on tosi kitkerän makuisia. Keitot ja kaalit alkaa pian tullu korvista nenästä silmistä ja suusta ulos…… 

Maito. Tai se, että maito on pusseissa. Kuka on keksinyt laittaa nestettä pussiin? Voitte vaan kuvitella montako kertaa olen jo pillannut yrittäen kaataa maitoa lasiin…

IMG_8686.JPG

Koulu. Tarkemmin oppitunnit. Kaikki oppitunnit ovat vuoronperään vain opettajan monologeja, joita oppilaat joko seuraavat tai eivät. Eivät varmaan ole harkinnutkaan kokeille oppimista vuorovaikutteisesti kuten Suomessa…

 

Ja sitten: Things I LOVE about Russia:

Ihmiset. Hirveestä hyysäyksestä huolimatta, nää on aivan ihania ja haluu aina auttaa (suurin osa). Ja veikkaan, että nää ystävät mitä täällä saa on sitä kastia, että pysyy loppuelämän.

Mun Host-Mama ihan paras ♥ toivon, etten joudu missään vaiheessa vaihtaa perhettä tän takia, tää on mulle ihan kuin sisko, ystävä ja äiti samalla. Host-sisko taas koettelee välillä hermoja oikein huolella….. 🙁

_MG_4925.JPG

_MG_4967.JPG

IMG_4878.JPG

 

Mun Cheboksary-Squad. No words needed ♥IMG_8681.JPG

Ruoka. Tämä kuuluu ehdottomasti Hate -kohdan lisäksi myös Love -kohtaan. En ole ikinä syönyt esimerkiksi kaalia, enkä punajuurta (HYI), mutta jotenkin ihmeellisesti nämä osaa valmistaa ne niin hyvin, että esim Borsch keitto kuuluu yksiin lemppareihin. Ja piirakat, niiiin paljon ja niiiiin hyviä piirakoita. 

IMG_8705.JPG

Hinnat. Vaatteet on aika samaaluokkaa mitä Suomessa, mutta kaikki muu on ihanan halpaa. Esim taksi-bussi-matkasta maksan 20ruplaa mikä vastaa n. 16 senttiä kun Suomessa sama matka on 3e. Banaaneista maksoin 43 ruplaa ja 200g (maailmanparhaita) karkkeja 45ruplaa.  Kahvilassa tee on 20-50 ruplaa ja kahvi hieman kalliimpaa. Tosin täällä tulee käytettyä hirveän paljon enemmän rahaa….. 

Mulla oli hirveän huono-olo henkisesti ja fyysisesti kun olen niin kauan ollut liikumatta käteni ja jalkani ja vaihdon ja vaikka ties miten monen muun syyn takia, mutta eilen marssin salille ja liityin samantien jäseneksi, kuukauden verran limitless  ryhmäliikuntoihin yms. 2200 ruplaa, eli n 26e. En tiedä, mitä Suomessa nämä maksaa, mutta sellanen käsitys mulla, että aika paljon kalliimpaa… Ja olen nyt jo kahdessa päivässä käynyt kolmella tunnilla, ja voin sanoa että vaikka ryhmäliikunta kuulostaa vähän nössöltä, niin sitä se ei ole, vaan verta ja hikeä miltei! Eli aivan parasta. Mulla ainakin mieliala kohosi kuin sormia napauttamalla päästessäni taas liikkumaan.

IMG_8724.JPG

IMG_8752.JPG

Kouluun pukeudutaan aina siististi, toisaalta tykkään tosi paljon, kun normaalisti ei jaksa ulkonäkö hirveästi kiinnostaa, mutta nyt kun on pakko näyttää nätiltä, niin onhan sitä peilikuvaa ihan erilaista katsoa…..

IMG_8785.JPG

Mutta se ettei missään nimessä koiuluun voi mennä farkuissa, saatika sitten verkkareissa :((((

IMG_8817.JPG

Ruska. Täällä on niin paljon kauniimpi ruska mitä Etelä-Suomessa. johtuu varmaan siitä, että täällä on enemmän lehtipuita tai sit ilmasto, entiedä eikä kiinnosta, mulle riittää että saan nähdä tän! Tosin lapin ruskaa en ole vielä nähnyt, mutta haluan nähdä sen yhtä paljon kuin Siperian ruskan vielä joku päivä. 

 

Nyt mulla ei tule enempää mieleen, mutta palailen, kun tulee!

-S

P.s. mun pitää valmistella esitelmä Suomesta ja millainen mielikuva mulla oli Venäjästä ennenkuin tulin tänne, ja mulla lyö pää ihan tyhjää!! Ideoita saa heitellä!!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *