Väsyttääkö aikaisina aamuina?

Olen aina halunnut olla aamuihminen, mutta on paljon helpompi valvoa pitkään ja nukkua rauhallisen aamun yli. Ei siinäkään mitään pahaa ole, mutta olisi ihana viettää aamu aivan rauhassa eikä juosta huoneesta toiseen, jotta ei myöhästyisi bussista.

 

Mielessä on jo pyörinyt parin viikon ajan, että voisin muuttaa rytmiäni niin että minusta tulisikin aamuihminen. Joten ajattelin koota pari vinkkiä, mitkä olen löytänyt aamuväsymyksen ylittämiseen. Olen itse aloittanut noudattamaan näitä vinkkejä (tai ainakin parhaani mukaan).

 

WhatsApp Image 2019-01-26 at 11.34.27.jpeg

 

1. Muista nukkua ja tarpeeksi! Olen huomannut, että 8-9h unta on minulle tarpeeksi. Koitankin nykyään saada vähintään 8h unta

2. Pysy samassa unirytmissä koko ajan. Olisi hyvä mennä nukkumaan ja herätät aina samaan aikaan. Tämä on vaikeaa, jos arkiaamuina herää aikaisin ja viikonloppuisin on väsynyt ja nukkuu pitkään. Lopultakin keho tottuu siihen ja se on helpompaa.

3. Sinulla pitää olla joku syy miksi herätä aikaisin! Olen huomannut, että tämä on ihan hirveän tärkeä! Monta kertaa olen vain laittanut herätyksen poissa ja laittanut uuden myöhemmälle, koska en väsyneenä ymmärrä, miksi minun pitäisi nousta. Sängystä on paljon helpompi nousta, jos löytyy syy miksi herätä aikaisin.

4. Siirrä herätyskello toiselle puolelle huonetta. Joudut tällöin nousemaan sängystä, etkä sulje herätystä puoliunissasi. Kun olet jo noussut sängystä, on helpompi aloittaa aamurutiinit.

5. Kun olet noussut sängystä, suuntaa suoraa tietä keittiöön ja juo lasillinen kylmää vettä. Aamulla juon vähintäänkin yhden pullon vettä. Olen huomannut, että tämä herättää hyvin kehon ja mielen.

6. Järjestä aamu motivoivaksi. Älä tee aamusta liian kiireistä. Tee joka aamu jotain kivaa, mistä tykkäät. Itse olen huomannut, että aamut ovat kivampia, kun saan syödä rauhassa aamupalan.

 

xx Saara

hyvinvointi terveys mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *