Minusta tuli osakesijoittaja

Huh, tässä sitä ollaan osakesijoittajana! Muutama kuukausi sitten en olisi uskonut olevani nyt tässä pisteessä, mutta olen kulkenut pitkän matkan helmikuun extempore pankkireissun rahastosijoituskokeilusta.

Mitä, missä, miksi?

Jo huhtikuun alkupuolella aloin aktiivisesti seuraamaan muutaman yrityksen osakekursseja. Seurailin käyriä, opiskelin osakesijoitussanastoa ja tutustuin lukuisiin podcasteihin sekä opetusvideoihin. Osakkeet kiinnostivat minua jopa enemmän kuin tutut ja turvalliset rahastot, mutta kynnys niihin sijoittamiseen tuntui suurelta.

Opiskelusta huolimatta koin vahvaa tunnetta, etten uskalla lähteä mukaan osakesijoittamiseen, sillä sen riskeistä puhutaan huomattavan paljon enemmän rahastosijoittamiseen verrattuna. Lisäksi osakesijoittamiseen kannattaa välityspalkkioiden takia lähteä mukaan aina hieman suuremmalla summalla ja nyrkkisääntönä usein pidentään vähintään 500€ kertasijoitusta. Suuria summia ja suuria riskejä siis, ja se tuntui pelottavalta.

Viime viikolla eteen tuli kuitenkin Nordnetin kampanja, jossa välityspalkkio oli ainoastaan 0,99€ max 200€ sijoituksessa eli kerrankin olisi järkevää sijoittaa pienemmällä summalla. Tämä kampanja poisti mielestäni kaikki epävarmuudet ja päätin luottaa itseeni. Tiistaina laitoin ensimmäistä kertaa elämässäni tarjouksen osakkeista (joka oli vähemmän kuin sen hetkinen osakekurssi) ja jäin odottelemaan myykö joku osakkeensa mulle. Pari tuntia myöhemmin puhelimeeni tuli ilmoitus ja musta tuli osakeomistaja.

Fiilis oli hieman koukuttava, ylpeä ja onnellinen. Tiesin valinneeni yrityksen jota kannatan, sijoittaneeni summan mitä en tarvitse ja tarjonneeni osakkeista sen verran, kuin olin niistä valmis maksamaan. Epävarmuuksistani vapautuneena päätin lähteä osakesijoittamiseen mukaan kertaheitolla suuremmin ja päätin ostaa myös toisen eri alan yrityksen osakkeita pienellä summalla. Tällä hetkellä salkustani löytyy siis kolmen eri rahaston lisäksi kahden yrityksen osakkeita ja en voisi olla onnellisempi. Olen osakesijoittaja ja ylpeä siitä!

Sijoitatko sä rahastoihin, osakkeisiin vai molempiin?

tyo-ja-raha raha
Kommentit (4)
 1. Onnea ekoista osakekaupoista! 🙂
  Sijoitan molempiin, mutta omistan vain muutamaa eri osaketta. Yleensä sijoitan enemmän rahastoihin, koska en jaksa seurata osakekursseja. 😀

  -Emmi
  https://www.lily.fi/blogit/mamma-sijoittaa

  1. Kiitos kiitos! Mäkin omistan vain kahden yhtiön osakkeita, molempia muutaman kappaleen eli hirveistä summista ei kuitenkaan puhuta 🙂

 2. Wau, onnea osakesijoittajalle! Itse en ole jaksanut niihin perehtyä kunnolla eli rahastoilla mennään 🙂

  1. Kiitos paljon! 🙂 Ja tosiaan osakkeisiin kannattaa – ja mielestäni pitää – perehtyä ennen kun niihin lähtee mukaan, eli kaikille ei välttämättä sovi, mutta toisaalta mieli voi muuttua matkan varrella 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *