Mun säästötavoitteet

Hei!

Tänään ajattelin vihdoin avata lisää säästötavoitteitani. Olen jakanut säästämiseni neljään lohkoon, joihin pyrin kaikkiin säästämään kuukausittain.

1. Asuntosäästäminen 

Kuten olen aiemmin jo teksteissäni viitannut, säästän kuukausittain ASP-tilille, jotta voin tulevaisuudessa ostaa ensiasunnon. Olen avannut ASP-tilin viime syksynä, ja pyrkinyt laittamaan joka kuukausi vähintään 50 euroa sinne säästöön. Haluaisin säästää sinne  toisinaan paljon enemmänkin, mutta olen lohduttautunut sillä, että säästöä se on pienikin säästö. Onneksi säästöön saadaan nyt vielä enemmän, kun myös puolisollani on työpaikka ja mahdollisuus säästää.

 

2. Taloudellinen puskuri

Toinen, itselleni vielä tärkeämpi asia on taloudellinen puskuri. Säästän kuukausittain säästötilille rahaa, pyrkimyksenä kerätä vähintään kuukauden palkkaa vastaava summa pahan päivän varalle. Olen tämän osalta saanutkin jo lyhyessä ajassa paljon edistystä, mikä mahdollistaa sen että voin säästää johonkin muuhun osioon hieman enemmän. Taloudellinen puskuri on oivallinen silloin, kun tulee yllättäviä kuluja.

 

3. Sijoittaminen

Myös tätä olen sivunnut useaan otteeseen. Siirrän joka kuukausi hieman rahaa sivuun ja sijoitan rahastoihin. Sijoittamalla rahastoihin pyrin mahdollisimman pitkäaikaiseen säästämiseen. Nautin siitä, että saan kuukausittain sijoittaa rahojani, mutta toisaalta pyrin pitämään arvo-osuustilini siten etten tarkkaile sen arvoa liian tarkasti tai liian usein – markkinat kun heilahtelevat tuon tuosta. Voin avata asiaa vielä tarkemmin, kun saan postauksen sijoittamisestani tehtyä.

 

4. Lyhytaikainen säästäminen

Tämä osio on tällä hetkellä säästöprioriteeteissani alimpana. Lyhytaikaisella säästämisellä tarkoitan sitä, että säästän jotain tiettyä hyödykettä/palvelua varten tai muuten vaan, ns ”shoppailuhimon” varalle. Useimmiten en budjetoi tätä menoihini mitenkään, vaan säästän pikku juttuihin laittamalla esimerkiksi pullonpalautusrahat säästölippaaseen.

 

Kesälomareissu lähestyy, ja voin vaikka sen jälkeen avata kuinka paljon todellisuudessa tuhlasin tuosta 150e budjetistani, stay tuned!

tyo-ja-raha ajattelin-tanaan oma-elama raha
Kommentit (2)
 1. Hei, sun säästösuunnitelmat kuulostaa hyviltä! 🙂 Aspiin liittyen, tiesit varmaankin lisäkoron aikarajoitteesta, eli että sitä maksetaan yleensä ensimmäiseltä viideltä vuodelta 🙂
  Tässä esim asiaa siitä. https://www.taloustaito.fi/koti/hyoty-irti-anteliaasta-asp-lisakorosta/

  En siis epäile, ettet tietäisi asiaa, mutta yleisenä muistutuksena vaan 🙂

  Mukavaa kesän jatkoa!

  1. Hei, ja kiitos kommentistasi!

   Hyvä pointti tuo lisäkorkoasia, kiitos kun otit sen esille 🙂

   Hyvää kesää sinullekin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *