Mun sijoittaminen

Niinhän siinä sitten kävi, että melkein koko budjettihan sinne reissuun meni. Vaan eipä riittänyt, kun löysin pitkään etsimäni pianon Tori.fi:stä varsin edulliseen hintaan, ja päätin ostaa vielä sen. Vähänhän se kirpaisi ottaa säästöistä, mutta ajattelin sen olleen investointi. Kyllähän siitä rahasta pitää tarpeen mukaan myös osata nauttia, siksihän sitä säästetään.

No, asiasta toiseen, tänään ajattelin vihdoin kirjoittaa sijoituspostauksen. Olen muutamaan kertaan viitannut jo siihen, että yritän sijoittaa pikku hiljaa. Olen tutustunut sijoittamiseen vasta viimeisen vuoden sisällä kunnolla. Kuten varmasti moni muukin, minäkin kuvittelin ennen, että jotta sijoittaminen olisi järkevää, pitäisi sijoittaa paljon rahaa kerralla.

Sijoitan sillä ajatuksella, että ne rahat jotka menee mun salkkuun pysyy siellä pitkään. En kuitenkaan halua sijoittaa kovin suuria summia kerralla. Toisin sanoen, pidän ns ”vararahoja” mieluummin säästötilillä kuin sijoituksissa kiinni. Koska korot on tällä hetkellä matalat, olisi järkevämpää sijoittaa enemmän kuin makuuttaa rahoja tilillä, mutta tyylinsä kullakin. Koen, että tämän hetkinen ”vähän kerrallaan sijoituksiin” on itselleni se paras vaihtoehto.

Aloitin sijoittamisen, kun olin lukenut muutamaa säästöblogia, ja kiinnostuin korkoa korolle-ilmiöstä. Lopulta luettuani omasta mielestäni riittävästi avasin ilmaisen arvo-osuustilin Nordnetiin ja siirsin sinne 15 euroa, jotka sijoitin kuluttomaan Superrahastoon. Olen päättänyt, ettei kertasumman tarvitse olla paljoa suurempi, kuin 15 euroa – vähän on paremmin kuin ei mitään.

Halusin avata tilin Nordnetiin, koska koin sen helpoksi ja Superrahastot kuluttomina houkutteli. Sen lisäksi, että olin lukenut niistä suosituksia ainakin parista blogista.

Koen, että rahastoihin sijoittaminen on just mulle paras vaihtoehto helppouden  vuoksi. Koska sijoitan vähän kerrallaan, tulee sijoituksiin myös ajallista hajauttamista. Tulevaisuudessa haluaisin kuitenkin oppia lisää myös osakesijoittamisesta, ja ehkä sijoittaa joihinkin osakkeisiin, mutta tällä hetkellä tuntuu että kaikki aika vaan menee johonkin eikä arkisin ole aikaa kaiken muun ohella opiskella osakesijoittamisesta. Mutta sen aika on sitten joskus.

tyo-ja-raha raha
Kommentit (2)
  1. Rahastosijoittaminen on varmasti helpoin ja turvallisin -ja usein se kannattavinkin- tapa aloittaa sijoittaminen meille, jotka emme ole ammattilaisia tai tiedä asiasta vielä niin paloa. Itsekin laitan mainitsemaasi rahastoon pieniä summia kuukausittain, ja ainakin nyt se tuntuu itselleni toimivalta ratkaisulta 🙂
    Mukavaa sunnuntaita ja kiitos postauksesta!<3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista

    1. Kiitos kommentistasi! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *