Näistä en tingi , osa 1

Hei,

on kulunut jo kuukausi edellisestä postauksesta. Niin se elämä yllättää ja järjestää kiirettä. Täytyy sanoa, että olen ollut koko alkaneen kesän ajan väsynyt, ja asioita on täytynyt priorisoida. Nyt tuntui kuitenkin hyvältä palata tämän blogin pariin, kun kesäloman alku siintää edessä.

 

Lupasin kirjoitella asioista, mistä en tingi, vaikka säästöä syntyisi. Pohjustuksena sanon, että kaikki asiat, joista en halua tinkiä, ovat sellaisia minkä koen tuottavan pitkässä juoksussa enemmän hyötyä tai säästöä, tai parantavan omaa elämänlaatuani niin paljon etten ole niistä valmis luopumaan.

 

Lemmikkien tarpeet 

Lemmikit ovat taloudessani huomattava rahareikä. Olen useasti naureskellut, että tuntuu toisinaan, että nämä karvaiset perheenjäsenet syövät paremmin kuin minä itse. Lemmikkien tarpeet ovatkin yksi merkittävä asia, mistä en tingi. Syötän koiralleni laadukasta, hieman kalliimpaa ruokaa, sillä koen, että sillä on suuri vaikutus lemmikin terveyteen ja elämänlaatuun. Kun suosin kalliimpaa, lemmikilleni sopivaksi havaittua ruokaa, ollaan tähän asti vältytty suuremmilta rodunomaisilta allergiaoireilta.

Hieman samaa ajaa kissanhiekka, joskin kissanhiekan valinnalla olen havainnut olevan myös merkittäviä rahallisia vaikutuksia. Olen kokeillut kissallani useita eri hiekkamerkkejä. Aluksi suosin marketin halvempaa hiekkaa, mutta huonomman laatunsa vuoksi hiekka piti vaihtaa viikon välein. Näin ollen jouduin viikottain ostamaan markettihiekkaa. Vaihdettuani eläinkaupan kalliimpaan hiekkaan, oli muutos huomattava. Kertasatsauksena yli 20 euron hiekka tuntuu lompakolle pahemmalta kuin noin 7 euroa maksava markettihiekka, jota ennen ostin. Kalliimpi hiekka on kuitenkin huomattavasti laadukkaampaa, joten kuukaudeksi riittää yksi paketti. Konkreettista tulee entiseen verrattuna loppujen lopuksi useampi euro.

 

Harrastukset ja viihdykkeet

Toinen asia, josta en halua tinkiä, ovat omat harrastukseni ja viihdykkeeni. Viihdykkeillä tarkoitan tässä esimerkiksi suoratoistopalveluita ja satunnaisia elokuvakäyntejäni. Henkinen hyvinvointi on ihan mielettömän tärkeä asia, ja koen, että omaan henkiseen hyvinvointiini vaikuttaa hyvin paljon taloudellinen tilanteeni. Kaikki ei ole kuitenkaan rahasta kiinni. Tiedän, että pärjäisin vähemmällä, mikäli karsisin ”turhia”, mutta omaa elämänlaatuani nostattavia asioita pois. Koen kuitenkin, että harrastuksista saamani hyöty on paljon parempaa, kuin taloudellinen hyöty, mitä seuraisi jos jättäisin harrastukset pois. Sama koskee myös näitä ”viihdykkeitä”, tässä tilanteessa tarkoitan esimerkiksi Spotifyta ja Netflixiä. Pärjäisin varmasti ilman niitä, mutta maksan mieluummin 20e kuussa siitä, että voin kuunnella suosikki musiikkiani tai katsoa elokuvan. Sama koskee oikeastaan kaikkea extempore -tekemistä läheisten kanssa. Haluan elää säästeliäästi, mutta en sano ei mikäli ystävä pyytää lähtemään kahville työpäivän jälkeen.

 

On muitakin asioita mistä en tingi, mutta haluan käydä näitä vähitellen läpi. Seuraavassa postauksessa ajattelin tuoda hieman esiin mun kesäsuunnitelmia ja sen vaikutusta säästämisprojektiini, sekä pureutua hieman niihin mun säästötavoitteisiin. Tällä kertaa en aio pitää kuukautta hiljaiseloa 😀

tyo-ja-raha hopsoa hyva-olo ostokset
Kommentit (2)
  1. Rahassa niin kuin monessa muussakin asiassa on nimenomaan kyse minusta myös priorisoinnista ja valinnoista. Joku kauhistelee toisen kallista vaatetta, ja käyttää seuraavana viikonloppuna kavereiden kanssa saman summan. Musta se on jokaisen oma asia, mihin rahansa käyttää. Mutta kun meillä harvoilla on rahaa loputtomasti, on hyvä miettiä, mihin sitä haluaa käyttää ja minkä osan säästää 🙂
    Kiitos postauksesta ja hyvää viikkoa!
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    1. Kiitos kommentistasi! Näinhän se on, kukin priorisoi omien tarpeidensa ja mieltymystensä mukaan, tämän vuoksi ei mielestäni kenenkään tulisi arvostella sitä mihin kukin käyttää omat varansa. Hyvää viikkoa sinnekin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *