Kesäteetä kahdelle – venäläiseen malliin

company_tee.jpg

Helsinkiläinen designerduo Company eli Aamu Song ja Johan Olin päivittävät uusimassa projektissaan itäisen naapurimaamme rikasta käsityöperinnettä.

Kiasman Camouflage-näyttelyssä esillä olevassa Venäjän salat -kioskikuutiossa esitellään Companyn eri puolilla Venäjää teettämiä uusmuotoilutuotteita. Niiden joukossa on kesäisiin meritunnelmiin sopiva kahden hengen teeastiasto, jossa kannu ja sokerikko ovat saaneet suunnittelijoitaan epäilyttävästi muistuttavat kasvot.

Venäläisen matruusin sinivalkoraitaiseen paitaan puettu pannu ja punaiset pystyraidat saanut pullea sokerikko perustuvat perinteisen teesetin malliin, jonka aiheena oli punaposkinen, kukkakuvioin koristeltu kauppiaspariskunta. Värikkäiden hahmojen oli tarkoitus piristää teejuoman tavoin ja tuoda ilo arkeen.

Company teetti omannäköisensä version neljäosaisesta astiastosta Verbilkin kuuluisassa, jo 1700-luvulla perustetussa porsliinitehtaassa. Kesäinen setti sai kumppanikseen myös talviversion, jossa astioilla on maalattu turkiskuvio.

Kioskissa on esillä myös venäläiseen tyyliin sovellettu barbinukke sekä tämän ajan ihannemittoihin veistetyt hoikat Mr ja Miss Maatuska-nuket. Tuotteet eivät ole myynnissä pienten valmistuserien vuoksi, mutta iloksi silmälle.

Seuraa Venäjän salat –projektin kulkua!

Jari-Pekka Vanhala

Kommentit (1)
  1. Ihania! Jotenkin mulle tulee mieleen myös nämä löytämäni:

    http://www.designshopoutlet.com/category/243/bombo

    Siellä on hieman samaa vaikutetta, pyöreyttä ja värejä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *