Pelisuunnittelua kahvitauolla

Pelit ovat kuumaa kamaa museoalallakin. Mutta entäpä jos pelit olisivat museoaiheisia? Kokosimme kahvitauoilla nipun ilmaisia peli-ideoita käyttöönne (vink vink sukkelat start-upit ja kokeneet ketut korkeissa toimistotaloissanne).

Taidevarastotetris (puzzle)
Museoiden ripeästi karttuvat kokoelmat ja tästä seuraavat varastointiongelmat ovat herättäneet vilkasta  keskustelua museoalalla. Tässä pelissä pelaajan täytyykin tetristellä uudet teos- ja esinekontit varastoon. “Auta logistikkoa ja varastomiestä, kohta loppuu tila!”

“Koskettelijat” (action)
Tässä salivalvojan stressilelussa tehtävänä ei ole wc-tiloihin opastaminen tai taidekierrosten vetäminen. Missiona on estää näyttelytiloissa vaeltelevia kurittomia museovieraita hipelöimästä arvoteosta. Alussa tahmatassuisia museovieraita on vain muutama, mutta lopulta koskettelijoita vyöryy hallitsemattomin massoin kuin zombeja konsanaan.

The Secret of Kiasma (point’n click)
Vanhan ajan seikkailupeli museotiloissa: “Sain lipunmyynnistä purkan jututtamalla ja hämäsin sillä narikkahenkilöä, jotta sain matkasateenvarjon mukaan...” Apinasaaren salaisuuden parissa aikaansa tuhlanneet rakastaisivat myös tätä peliä.

ArtDriver (ralli/urheilu)
Kuraattori on saanut näyttelysuunnitelman viime tingassa valmiiksi, mutta muista museoista lainaan tulevat teokset puuttuvat vielä näyttelystä. Autokuskille lankeaa haasteellinen tehtävä kuljettaa taulut oikeaan paikkaan ripeästi ja turvallisesti. Aja hiljaa kiirehtien, jokaisesta rikotusta kehyksestä viisi miinuspistettä.

SimMuseum (simulaatio/strategia)
Sim-managerointia museossa. Kartuta kokoelmia, laajenna museota, tasapainota taloutta ja pidä pyörät pyörimässä. SimMuseum-verkkopeli on muuten oikeastikin olemassa. Hollanninkielinen peli hyödyntää alankomaalaismuseoiden avointa kokoelmadataa, mutta on hieman vaikeakäyttöinen kielitaidottomalle. Käykää kuitenkin kokeilemassa pääsettekö pelissä alustavaa kokoelmien kartuttamista pidemmälle.

Janne & Johannes


PS. Merkitkää kalentereihinne ajoissa: Level up – pelit nykytaiteessa | lauantaina 23.11.2013

Videopelit valtaavat Kiasman, kun Kiasman kulttuuritulkit Kultut järjestävät Erkki Kurenniemen näyttelyyn liittyvän pelitapahtuman. Pienten tuottajien kokeelliset peliprojektit ovat koettavissa ja pelattavissa demonäyttelyssä. Taidemaailman ja pelialan ammattilaiset kysyvät, onko nykytaiteessa sijaa videopeleille.

Jäämme odottamaan myös vastausta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.