Vuodenvaihde ja kaksi vinkkiä gradun tekijälle

Vuosi sitten ajattelin, että vuodesta 2016 tulee muutosten vuosi. Olli oli juuri valmistunut ja oli epäselvää, mistä hän saa töitä. Parin viikon ajan totuttelimme ajatukseen, että asuisimme kevään ajan eri kaupungeissa, mutta onneksi näin ei tarvinnutkaan käydä. Elämänmuutosten kohdalla tulee usein punnittua kaikkia muitakin elämän osa-alueita: asumista, ihmissuhteita ja sitä mikä oikeasti tekee onnelliseksi. Nyt kun katson vuotta taaksepäin, huomaan, että vaikka jotain on muuttunut, paljon on myös pysynyt samana.

Ja nyt tuntuu, että vuosi 2017 – se se vasta muutosten vuosi onkin!

Aloitan tammikuussa ihan oikeissa opettajan töissä. Ollinkin työkuviot muuttuvat jatko-opintojen alkaessa yliopistolla. Ja helmikuussa menemme naimisiin! Tämä alkaa pelottavasti tuntua aikuisuudelta, mutta olo on levollinen.

Viimeiset kaksi ja puoli kuukautta ovat kohdallani kuluneet hyvin pitkälle gradun parissa ja ilokseni se alkaakin olla kohta valmis! Tähän väliin haluan antaa kaksi vinkkiä opinnäytteen tekijöille:

1) Pidä tutkimuspäiväkirjaa. On oikeasti tosi kätevää katsoa aina parin edellisen kerran muistiinpanoista, että missäs nyt mennäänkään ja ainiin toi yksi lähdeviittaus piti vielä tarkistaa.

2) Kirjoita. Anna mennä, äläkä pyri täydelliseen tekstiin. Tämä on ollut toinen itselleni todella hyödyllinen vinkki. Takerrun itse monesti liikaa lauserakenteisiin ja kieleen, mutta olen huomannut, että vaikka en ajattelisikaan kovin paljoa, kirjoitan silti ihan hyvää tekstiä. Sitä paitsi, kirjoittamaansa voi ja pitääkin aina hioa myöhemmin. Parempi jättää vähän jotain hiottavaakin. 😉

Gradun kirjoittaminen on ollut mäkisessä maastossa kulkemista: Välillä kiidetään alaspäin ja välillä taas kukkulan huippu tuntuu saavuttamattomalta. Mutta kun sinne pääsee, voi taas hetken tarpoa tasaisella. Syksyn aikana olen, ja olemme, kuitenkin huomanneet, että gradun, töiden, häiden ja muiden elämän menojen ohella blogille ei ole riittänyt aikaa tai innostustakaan. Näin ollen toteamme sen, mikä on jo jonkin aikaa ollut huomattavissa: Saattaen vaihdettava on määrittelemättömän mittaisella tauolla.

Uskon varsinkin muutaman ensimmäisen kuukauden vuonna 2017 olevan sen verran kiireistä aikaa, että vapaa-ajan tekemiset täytyy miettiä tarkkaan omaa hyvinvointia tukeviksi. Tässä elämäntilanteessa tuntuu siltä, että blogin pitäminen ei tue tätä tavoitetta, mutta saatan toki olla väärässäkin.

Ostin juuri eilen sukset. Jos alkuvuosi 2017 tuo tullessansa lunta, aion kaivaa esiin sisäisen talviurheilijani. Lisäksi aion lukea iltaisin kirjaa.

Kiitos ja hei! <3

suhteet oma-elama rakkaus opiskelu
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *