Tammikuun treffit: vegaanista sushia kotona
Minä olin vastuussa tammikuun treffien järjestämisestä. Emme olleet viettäneet treffejä pitkään aikaan kotona, joten oli korkea aika vaihtaa kotihousut jalkaan ja laittaa puhelimet äänettömälle. Yleensä kotitreffeillä olemme toimineet niin, että treffivastaava kokkaa yllätyksenä toiselle jotakin hyvää tämän piileksiessä makuuhuonessa, mutta tällä kertaa ruoanlaittokin oli osa illanviettoa, sillä valmistimme pitkästä aikaa sushia. Sushihommat ovat mukavaa yhdessäoloa, sillä onnistuminen vaatii toisen jatkuvaa kannustusta vieressä: ”Joo joo, kyllä sä sen saat pysymään kasassa! Tiukasti vaan! Hyvä!”
Olemme kokanneet kotona nyt muutaman viikon ajan vain vegaanista ruokaa, joten makirullatkin pyöräytettiin ilman kalaa. Lohi on ihanaa, mutta en kyllä jäänyt kaipaamaan sitä muiden makujen ollessa niin ihania. Täytimme rullat sekalaisesti avokadolla, paprikalla, kurkulla, porkkanalla, kylmäsavutofulla, paistetulla munakoisolla, ruohosipulilla, salaatilla ja seesaminsiemenillä, eikä mulla ole hajuakaan, menikö tämä homma täytteiden tai minkään osalta oppikirjan mukaan, mutta hyvää oli! Riisi oli maukasta, Pirkka wasabi koostumukseltaan omituista ja itse valmistettu inkivääri väkevää.
Perusperjantain ja treffien lisäksi poksautimme skumppapullon myös sen kunniaksi, että minä sain vihdoin kamalan ohjelmoinnin harkkatyön palautettua ja vielä suuremmaksi syyksi siksi, että Olli sai töitä! Mahtavaa!
Sushin jälkeen katsoimme vielä Netflixistä jonkin melko tyhjänpäiväisen elokuvan ja söimme viinirypäleitä ja suklaahippukeksejä. Ihan kelpo ilta.