Viikon vegaaniset
Istuimme iltaa kahden kaverin kanssa nautiskellen pizzaa ja viiniä (ja suklaakeksejä ja siideriä), kun tuli puheeksi, että olisi kauhean kiinnostavaa tietää, mitä ihmiset syövät arkiruokinaan. Jokaisella meistä kun varmasti on ne omat tavat ja mieltymykset ruoanlaittoon. Tuntuu, että arkiruokakuvia enemmän jaetaan kuvia ja reseptejä niistä mahtavista viikonloppubrunsseista tai hienoista kolmen ruokalajin illallisista. Vesi kielellä katselen kyllä niitäkin ja haen inspiraatiota, mutta joskus sitä kaipaisi inspiraatiota myös niihin hetkiin, kun kello on viisi tiistai-iltapäivänä ja jotain tarttis syödä.
Saattaen vaihdettava vastaa tämän kattavan selvityksen myötä esiin nousseeseen huikeaan kysyntään julkaisemalla nyt kuvia tällä viikolla syödyistä päivällisistä. Lounaana Olli syö töissä yleensä edellispäivien ruokia tai jotakin aiemmin pakastettua. Minä syön yliopistolla. Pyrimme siihen, että pakastimessa olisi aina ainakin pari valmista ateriaa tai sen osaa. Jos on tulossa kiireisiä viikkoja, teemme yleensä enemmänkin etukäteen ruokia pakkaseen. Nyt aikaa on ollut vähän paremmin minun töideni loputtua.
Tässä ja tässä postauksessa ajatuksia vegaanisesta ruoasta. Nyt asiaan!
Maanantai alkoi mikrossa lämmitetyllä lasagnella, jonka seurassa tarjottiin porkkanaraastetta ja isäni suosittelemaa ja antamaa Silmusalaattia. Lasagnessa on välissä jauhelihan sijaan vihreitä linssejä ja juustokastikkeen sijaan kaurakerman ja raastetun vegaanijuuston sekoitusta. Toimii! Lisäksi munakoisoa, koska se on parasta ja tomaattia, koska sekin on hyvää.
Kuinkahan monta avokadopastan kuvaa olen täällä blogissa jo jakanut? No, tässä vielä yksi! Maukasta myös ilman juustoja. Me laitoimme makua ja ravintoaineita antamaan myös oluthiivahiutaleita.
Olli söi viikonloppuna nepalilaisessa ravintolassa tikka masalaa ja innostui siitä niin, että kokkasi sitä meillekin tofusta. Rinnalla vähän surullisen näköisiä nopsaan pilkottuja erilaisia jääkaapista löytyneitä kasviksia.
Pizzassa kaikenlaisia herkkuja tomaattikastikkeen päällä: sipulia, valkosipulia, paprikaa, suppilovahveroita, oliivia, ananasta, tomaattia ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Vegejuusto sopii tähän hyvin, mutta tällä kertaa jätettiin laittamatta ja ripoteltiin vähän oluthiivahiutaleita. Rucola on must! Ja salaatissa on kaikenlaisten vihreiden joukossa kikherneitä ja vesimelonia.
Pytt i panna. Perunaa, porkkanaa, paprikaa, vihreitä papuja, retiisejä, sipulia, pinaattia.
Kuvasarjan päättää juuri äsken iltapalaksi tekemäni salaatti, johon heitin kaikkea, mitä jääkaapista löytyi. Se odottaa minua tuossa vieressä, joten en osaa sanoa, miltä se maistui. Lopetan tämän postauksen nyt tähän, jotta pääsen syömään sitä ja katsomaan Dexteriä.
Mitäs tykkäsitte? Haluatteko, että jaamme arkiruokakuvia jatkossakin?