Kiertue-elämää

Häämuusikon kesä on pitkä ja yleensä kolmijakoinen. Niin kuin häätanssi.

Tänä kesänä teimme tietoisen valinnan ja jätimme kesäkuun buukkaamatta. Näin saimme ottaa itsekin vähän vapaata. Heinä- ja elokuussa onkin menty senkin edestä. Joka viikonloppu on ollut vähintään yksi soittokeikka, joskus kaksikin. Ensi viikonloppuna on tämän ”kesäkiertueen” viimeinen esiintyminen, ja sen jälkeen odottaa muutaman viikon tauko.

Tässä hommassa on ollut puolensa ja puolensa. Viikonloput menevät aika lailla ohi, eikä ole helppoa lähteä mihinkään viikollakaan, kun täytyisi vähän treenaillakin. Toisaalta on ollut helppo soittaa pitkälti samoja biisejä peräkkäisillä keikoilla ja näin vähentää treenaamisen tarvetta.

Olen saanut samalla väijyttyä myös muiden häitä – mikä missäkin toimii ja mikä ei. Parhaita paloja voi sitten poimia omiinsa!

Toisekseen on mukavaa viettää aikaa ystävien kanssa musiikin äärellä. Joskus kuitenkin toisten pärstät ja jutut ärsyttävät kovastikin, kun niitä katselee ja kuuntelee viikkotolkulla. Useimmiten jäädään kuitenkin plussan puolelle.

Yleisesti ottaen keikkakesästä jää hyvä fiilis. Keikkoja piisaa kyllä ympäri vuoden, mutta ei ihan samaan tahtiin. On mukava pitää välillä vähän taukoakin. Etenkin nyt, kun päivätyötkin alkoivat uudella koululla pari viikkoa sitten. Homma on lähtenyt ihan kivasti liikkeelle. Kiirettä on näiden kahden työn välillä poukkoillessa piisannut siihen malliin, että blogin kirjoittaminen on viime aikoina jäänyt vähemmälle. Pahoittelut siitä! Ehkä se tästä taas, kun saa paremmin kiinni arjesta.

Tuo keikkakesän kolmijakoisuus taisi muuten jäädä vähän ilmaan. Niin se jäi minullekin. Valssihommia kuitenkin!

keikka.jpg

Suhteet Oma elämä Musiikki

Kesäkurpitsaa lasagnessa!

Olemme menneet koko kesän paikasta toiseen ja nyt on ollut ihanaa olla pari päivää kotona ja tehdä niinkin arkista asiaa kuin kokata kunnolla ja ajatuksella! Tuntuu, että koko kesän olen joko mennyt valmiiseen pöytään, käynyt ulkona syömässä tai valmistanut uusia perunoita ja salaattia. Oikeastaan en edes muista kunnolla, mitä olen tänä kesänä syönyt. En ole ehtinyt kiinnittää asiaan huomiota.

Sain päähäni valmistaa lasagnea käyttämällä pastalevyjen tilalla kesäkurpitsasiivuja. Olen törmännyt ideaan moneen otteeseen monessa paikassa, mutta en ollut koskaan aiemmin tullut kokeilleeksi sitä itse. En oikein osaa kokata reseptien mukaan, joten en etsinyt tälläkään kertaa ruoanlaittoon mitään ohjetta, vaan toimin fiiliksen mukaan. Koska ruoasta tuli herkullista, ajattelin jakaa yksinkertaisen reseptin teillekin.

Serkkuni oli meillä kylässä alkuviikon ajan, ja ostin häntä ajatellen kermajuustoa aamupalaleiville. Juuston jämät kuluivat tähän lasagneen, mutta mikäli haluat tehdä kokonaan vegaanisen lasagnen, käytä vegaanista juustoa. Violifen for pizza on meidän suosikkimme.

kesakurpitsalasagne.jpg

(Vegaaninen) kesäkurpitsalasagne

oliiviöljyä
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
2 dl tummaa soijarouhetta
3 dl kasvislientä
500 g tomaattimurskaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria
2 dl kaurakermaa
kourallinen tuoretta persiljaa
kourallinen tuoretta basilikaa
3 kesäkurpitsaa
juustoraastetta

Silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Lisää soijarouhe ja paista sitä hetki sipuleiden kanssa. Lisää kasvisliemi muutamassa erässä ja paista, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Lisää tomaattimurska, balsamiviinietikka ja mustapippuri. Anna hautua. Leikkaa kesäkurpitsoiden päät pois ja leikkaa kurpitsoista ohuita siivuja esim. juustohöylällä. Aseta siivut paperille ja pyörittele niitä hieman suolassa. Maista tomaattikastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää kaurakerma ja tuoreet yrtit tomaattikastikkeen sekaan ja anna kuumentua. Öljyä lasagnevuoka ja painele kesäkurpisoista enimmät nesteet pois ennen vuokaan laittamista. Lado vuokaan vuorotellen kesäkurpitsasiivuja ja kastiketta. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kesäkurpitsalasagne on oiva tapa hyödyntää yhtä mahtavaa sesongin kasvista!

Koti Ruoka ja juoma