Viikon vegaaniset, II

Viimeksi julkaisemani vegaaninen arkiruokapostaus sai ainakin sydänten perusteella ihan hyvän vastaanoton, joten on aika palata teemaan näin puoli vuotta myöhemmin… Nämä ruoat eivät ole välttämättä tällä viikolla syötyjä, mutta kuvastavat hyvin sitä, millaista arkiruokaa syömme kotona. Toivottavasti joku saa näistä inspiraatiota itselleen!

viikonvegaanivinkit2.jpg

Vasemmassa yläkulmassa näemme bataattiburgerin, joka kätkee sisäänsä mustapapupihvin lisäksi kaikenlaisia jääkaapin jämiä, kuten paahdetun munakoisoviipaleen, salaattia, ituja, tomaattia, paprikaa, suolakurkkua, vegaanista juustoa sekä hummusta, ketsuppia ja Srirachaa.

Oikeassa yläkulmassa lymyää kasa vihreää salaattia ja muuta vastaava sekä mahtavia marinoituja vihreitä papuja perunoiden ja kaurakermaan tehdyn kanttarellikastikkeen kera. Päällä paahdettua sipulia, koska miksi ei. Vihreät pakastepavut keitimme nopeasti suolavedessä, minkä jälkeen maustoimme ne suolalla, mustapippurilla, sitruunalla ja margariinilla. Oho, on siellä pari viipaletta punajuurtakin.

Alhaalla vasemmalla vastaan tulee tomaattinen linssikeitto, joka on kyllä yksi toimivimmista arkiruoista, vaikka sitä tuleekin melko harvoin kokkailtua. Reseptin hunajan voi korvata haluamallaan makeuttajalla ja turkkilaista jugurttia emme jääneet kaipaamaan, mutta onhan jugurteillekin maidottomia versioita. Sen sijaan tuore timjami = namnam!

Viimeisenä ja ehkä vähäisempänä oikealla alhaalla on esittelyssä punajuuripihvit bataattilohkojen ja soijajugurttikastikkeen kanssa. Lisukkeina toimivat hapankaali JA suolakurkku olivat liian suolainen yhdistelmä mulle, mutta suosittelen molempia erikseen. Etenkin talven ruokavalioon ne sopivat tuoreiden kasvisten tarjonnan ollessa niukempaa.

Maukkaita arkiruokahetkiä!

puheenaiheet vastuullisuus suosittelen ruoka-ja-juoma