Ladataan...
Sadeprinsessa

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi ja me kaikki suomalaiset!

Minulla on useana vuonna syntynyt perinne, että itsenäisyyspäivänä leivon pipareita, ja myöhemmin syön niitä ja katson samalla Tuntematon sotilas-elokuvaa, sekä illalla Linnan juhlia. Lapsena muistan jokaisen itsenäisyyspäivän iltana pukeutuneeni myös itse mekkoihin, koruihin ja korkokenkiin, sitten katsoin Linnan juhlia. Usein jaksoin keskittyä ohjelmaan vain hetken, jonka jälkeen jatkoin prinsessana leikkimistä. Tänä vuonna jää leipomiset ja prinsessaleikit välistä kun suuntaan ihan kohta iltavuoroon töihin. Ennen sitä ajattelin miettiä, mitkä asiat Suomessa on hyvin.

Luonto; puhdas ilma, vesi ja metsät. Jokaisella meillä on mahdollisuus liikkua luonnossa, kävellä, juosta, pyöräillä, hiihtää, luistella. Käydä kalastamassa, poimia marjoja ja sieniä. Meillä on täällä paljon erilaisia eläimiä. Voimme kiivetä kallioita, käydä järvellä soutelemassa tai patikoida metsässä. Ja mikä ehkä parasta, voimme juoda vettä suoraa hanasta.

Neljä vuoden aikaa. Vaikka en pidäkkään pimeydestä tai loskakeleistä, olen oppinut nauttimaan jokaisesta vuoden ajasta. Syksyllä on ihanat värit luonnossa, lisäksi voit hyvillä mielin sytyttää kynttilöitä ja käpertyä peiton alle. Talvella ihana on ulkoilla, hiihtää, luistella tai mennä pulkkamäkeen. Saat myös pukeutua ihanan lämpöisesti. Keväällä luonto herää eloon. Kesällä ihaninta on tietysti lämpö ja valoisuus.

Kieli. Myönnön, olen kritisoinut usein suomen kieltä. Olen nimittäin todella huono englannissa, joten muistan monta kertaa toivoneeni, että Suomessakin puhuttaisiis jotain yleistä kieltä, tai kaikkialla olisi vain yksi kieli.. Näin aikuisena olen kuitenkin oppinut olemaan kiitollinen ja onnellinen meidän omasta kielestä, vaikka suomen kieli onkin yksi maailman vaikeimmista kielistä, eikä kukaan muu ymmärrä meitä yhtään.

Koulutus. Suomessa koulunkäynti on ilmaista peruskoulusta korkeakouluihin. Tietysti jotkut jatko-opiskelupaikat maksavat, mutta suurin osa on ilmaista ja jokaisella ihmisellä on samat mahdollisuudet päätyä mihin työhön tahansa. Lisäksi meillä on hyvä päivähoitojärjestelmä. Kouluihin ja päiväkoteihin kuuluu myös ilmainen ateria, mitä ei kaikkialla ole.

Turvallisuus. Rikoksia tapahtuu jokapaikassa aina, niitä ei voi kokonaan estää, mutta moneen muuhun maahan verrattuna Suomessa on turvallista asua ja liikkua. Lisäksi Suomessa on todella hyvä terveydenhuoltojärjestelmä

Pakko sanoa vielä sauna! Sitä ei ehkä tarvitse avata yhtään enempää. Lisäksi suomalaista SISUa ei voi unohtaa.

Suomessa on sattunut ja tapahtunut vaikka mitä viimeisen 101-vuoden aikana, kuten sisällis-, talvi- ja jatkosota, luokkayhteiskunnasta hyvinvointiyhteiskunnaksi, tasa-arvo, EU:hun liittyminen, globalisoituminen ja digitalisoituminen. Miltä Suomi näyttää 99-vuoden päästä? Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen! Itse toivon, että tulevaisuudessa omat lapseni voivat myös nauttia kaikista yllämainituista asioista.  <3byN

Ladataan...
Sadeprinsessa

Nyt on Suomessa pimeintä ja synkintä aikaa sään puolesta. Pimeys alkaa jo ilta neljältä ja jatkuu aamupäivään asti. Päivät on täynnä sumua, hämäryyttä ja sateita, eikä aurinkoa ole näkynyt aikoihin, myös myöhemmin saapuva talvi pidentää pimeintä aikaa rutkasti. Tämä vuodenaika tulee Suomeen joka ikinen vuosi, eli sen ei pitäisi olla uusi juttu. Silti se jokakerta masentaa ja saa meidät heitettyä negatiivisuuden kierteeseen. Nykyään ihmisillä on suurempi mahdollisuus muuttaa ulkomaille tai matkustella, myös ihmisten työnkuvat ovat vaihtuneet, joten monessa työssä on mahdollisuus tehdä töitä etenä. Silti monen valinta on asua täällä eikä ulkomailla. Saako silloin valittaa? Säähän meistä kukaan ei voi vaikuttaa, omaan asenteeseen voi.

En kiellä etteikö tämä keli ärsyttäisi välillä minuakin, koska ärsyttäähän se!! Välillä enemmän, välillä vähemmän. Mielestäni on kuitenkin turhaa kiekutella asiasta johon ei voi itse vaikuttaa. On kuitenkin heitä, jotka valittavat kaikesta. Tunnen itse heitä muutamia. He onnistuvat aina kääntämään asiat päälaelleen negatiivisuuden puolelle. He myrkyttävät ympäristön joko tarkoituksella tai huomaamattaan, sillä negatiivisuus tarttuu todella helposti. Negatiivisuudella on suuri voima, eikä sen yli helposti nää asioista toista puolta. Välillä meillä kaikilla on huonoja päiviä, mutta jokapäivästä löytyy aina jotain positiivista. Niihin pieniin positiivuuden hippuihin kun tarttuu, päivän ilme muuttuu selvästi. Kokeile!

Keksin tuohon alle negatiivisille asioille muutaman positiivisen vinkin:
Pimeys > Polta kynttilöitä, laita kausivaloja kotiisi. Voit myös laittaa joulua;vaihtaa verhot ja tyynyt, laittaa koristeita yms.
Väsymys > Luvan kanssa lepää ja nuku. Muista kuitenkin liikkua päivittäin edes ihan hetken, sillä liikunnasta saa energiaa. Muista myös syödä terveellisesti, myös herkutella saa, eikö herkuista tule hyvä mieli :-)
Sateiset kelit > Pue kumisaappaat ja sadetakki päälle, laita kuulokkeet korviin ja kuuntelee hyvää musiikkia/podcastia. Muista reppuun mukaan muutamat vaihtovaatteet.
Masennus > Näe positiivisia, sinulle tärkeitä ihmisiä. Heidän kanssa keli mikä tahansa tuntuu kivemmalta. Saat nauraa kunnolla ja rentoutua!
Kylmyys > Onko sinulla omaa saunaa tai mahdollisuus päästä jonnekkin saunaan? Mene, saunassa käynti rentouttaa ja lämmittää. Voit myös käydä lämpöisessä suihkussa, pukea ihanan lämpöiset vaatteet vaatekaapin pohjalta ja uppoudu peiton alle.
Tylsyys > Katso sarjoja ja leffoja Netflixistä yms., lue kirjoja, kuuntele podcasteja. Pelaa lautapelejä, tee palapelejä.

Asenteen muutos on kaikista oleellisin asia, mutta myös vaikein. Se kuitenkin helpottaa kun tekee pieniä asioita sen eteen.
Kivaa sateista syksyä murut!<3N

Ladataan...
Sadeprinsessa

Heipähei!

Onko siellä muita jotka käyttää edelleen paperikalenteria? Vai oletteko kaikki siirtyneet sähköiseen kalenteriin? Itselle on tärkeä saada kirjoittaa asiat paperille ylös. Sillä tavalla niistä tulee jollain tapaa selkeämmät ja konkreettisemmat. Olen myös aina niin innoissani kun pääsen tutkimaan ja etsimään uusia kalentereita, ja sieltä valitsen sen oikean kalenterin mikä kulkee koko seuraavan vuoden matkassa mukana.

Tämänvuoden kalenterin ostin Clas Ohlsonista, jo vuoden 2017 kesällä. Sillä kalenteri kesti vuoden sijaan puolitoista vuotta, mikä oli hyvä juttu! Se helpotti tulevaisuuden suunnittelua, kun sai heti kirjoittaa asiat oikean päivän kohdalle. Aukeamassa oli kaikki seitsemän päivää ja jokaisen päivän kohdalle oli hyvin tilaa kirjoittaa asioita ylös. Puutteitakin oli, kuten nimipäivät puuttuivat (meidän perheessä aina on toivotettu nimipäiväonnittelut, ja nyt jouduin katsomaan ne toisesta kalenterista ja kirjoittaa tuohon kalenteriin nimpparisankarit ylös. Ei iso homma, mutta kuitenkin niinsanotusti turha). Lisäksi muistiinpanosivuja ei ollut kuin ihan muutama. (ne olivat heti täynnä ja loppuajan olen joutunut kalenterin välissä kuljettaa vihkoa, mihin saan kirjoitettua isommat muistiinpanot ylös).

Eilen siirryttiin marraskuun puolelle, joten kohta olisi aika ostaa ensi vuodelle uusi kalenteri. Olen käynyt niitä jo katselemassa eri kaupoissa sekä selannut erilaisia nettisivuja, mutta vielä ei ole sitä oikeaa kalenteria löytynyt. En kaipaa kalenteriin mitään ylimääräistä, enkä jaksa alusta asti sitä askarrella. Minulla on kyllä värikoodit tietyille asioille ja käytän muistilappuja sekä tarroja, mutta siihen jää taiteellisuuteni. Haluan kalenterin olevan hyvin selkeä, yksinkertainen ja että siinä on hyvin tilaa kirjoittaa tapahtumia, suunnitelmia ja menoja ylös. Lisäksi hyvät muistiinpanosivut, joko kuukausien välissä tai kalenterin lopussa olisi hyvät ja muovitasku olisi iso plussa. Tykkään myös tosi paljon kauniista kuvista, vaaleanpunaisesta ja erilaisista mietelauseista.

Nyt pitää vielä jatkaa kalenterin metsästystä ja tutkia mikä olisi kiva kaveri ensi vuodelle :-)

Minkälaisista kalentereista te pidätte? Onko teillä hyviä vinkkejä vuoden 2019 kalenteriksi?

<3N

Pages