Tautinen talviaika

Lapsiperhe-elämässä yleensä eniten vituttaa kaikki, mutta erityisesti inhoan talviaikaa tauteineen. Vanhempi poikani on ollut kolmepäiväisessä ripulitaudissa tammikuun alussa. Heti perään tammikuun lopussa hän oksensi vuorokauden ja tällöin oksensi myös pikkuveli. Tänään hän valitti mahakipua ja huonoa oloa lähtien koulusta kotiin. En kestä, jos taas yrjötään.

Vatsatauti on paskamaisin riesa, jonka lapsiperhe voi itselleen saada. Toiseksi eniten rasittaa jatkuva nenien vuotaminen, kurkkukivut, kuiva yskä, joka muuttuu parantuessaan taaperolla tekoyskäksi sekä yhden päivän kuumeet, joista ei tiedä, mitä ne ovat. Ärsyttää, kun mukulat ovat tautipesäkkeitä, ja itse joutuu usein myös kärsimään samat vaivat.

Olen tautikammoinen jollain tasolla. En mitenkään hullulla tavalla ja kykenen olemaan hinkkaamatta käsiä rikki desinfiointiaineella, mutta välttelen silti mielelläni sairastavia. Alakoulun opettajana saa kunnian vähintään kerran talvessa kutsua siivoojat luokkaan hoitelemaan ties mitä eritteitä, joten en voi syyttää pelkästään omia jälkeläisiäni taudinkantajiksi. Mietin silti aika usein, että tätäkään rumbaa ei tässä mittakaavassa olisi, jos olisin joskus muistanut käyttää kortsua.

Jostain laupiaasta syystä meillä sentään nuorempi ei ole kovinkaan sairastavainen. Kyllä hänkin bakteereja naaraa, mutta aika paljon pienemmällä prosentilla kuin veljensä. Pääsääntöisesti kuopus nuhastelee, kun taas esikoinen oksentaa, ripuloi, poskionteloi, kurkkukipuilee ja päänsärkyilee. Varmasti iso osa vanhemman pojan vaivoista menee kaikennäköisen henkisen herkkyyden piikkiin, mutta kun ikinä ei tiedä.

Itse valmistaudun jokaiseen kivistykseen kuin henkiseen talvisotaan. Toivotaan, että meillä ollaan tänään edes ruumiillisesti terveitä!

Kommentit (3)
  1. Sairastuvasta päivää! 😂 Mä olen pöpökammonen lähinnä vatsatautien suhteen. Silloin pesen käsiäni kyllä joka välissä. Meillä on nyt ollu pari flunssaa tänä vuonna, toinen nyt parhaillaan ja toinen lapsista oksensi kerran. Koska koulussa vatsapöpöä niin tässä nyt seurataan oliko kuumeeseen liittyvä ykä vai onko pöpöä. Vihaan tätä tautijaksoa joka talvella on! Ja siis meidän lapset on perusterveitä ja itseasiassa saaneet palautetta joskus siitä miten vähän meillä on ollu poissaoloja esim. eskarista. 😄 Mutta jokainen tauti on silti argh.

    1. Joo tää JOKAtalvinen tautikierre on mun ammatin erityisvarjopuoli… Eli vaikka joskus tulevaisuudessa en enää ole lapsiperheellinen, niin sairauksia piisaa silti. Toissapäivänä yksi oppilaani oksensi koulussa, tänään viidesluokkalaiset lähtee laskettelureissulle ja kuuntelin kauhulla, kun avustajat juttelivat ”oksennustarvikkeiden” varaamisesta mukaan.

      Mieluusti lukittautuisin johonkin maanalaiseen eristettyyn varastoon aikavälillä joulu-maaliskuu!

      1. Mä kanssa oon tehny vuosia töitä päiväkodeissa ja kouluissa. Sit kaks lasta koulussa/kerhossa/hoidossa iästä riippuen ja mies vielä asiakaspalveluammatissa. Ni ei sitä millään saa suojauduttua kaikilta pöpöiltä. 😅

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *