Haiharan taidekeskuksen tulevaisuus sekä livemusiikin merkitys

Sairaan Ihana Sanni

Vuoden 2017 aikana näin yli 60 livekeikkaa. Käyn lähes viikottain keikoilla. Suurin syy tähän on se, miten musiikki parhaassa tapauksessa helpottaa oloani. Livemusiikki eroaa kotona levyltä kuunnellusta musiikista siten, että silloin musiikkiin tulee keskityttyä sataprosenttisesti: kulkee matkan keikkapaikkaan, istuu kuuntelemaan ja vain kuuntelee. Keikan loputtua muu elämä saa taas jatkua. Tietenkään en pidä kaikesta kuulemastani musiikista, mutta ottaen huomioon Tampereen aktiivisen keikkaskenen, pääsen liikuttumaan usein. Jos mietin ylipäänsä kulttuuria ja sen kulutusta omassa elämässäni, vaikkakin ammattini onkin kuvien tekemisessä, koen musiikin vaikutuksen itseeni suurimpana. Tämä on myös ehkä se syy, miksi itsellänikin on tarve esittää musiikkia. Kuvia tehdessä olen yksin enkä ole kovin usein itse näkemässä näyttelyvieraiden reaktiota teoksiini. Kun taas soitan yleisölle, näen ihmisten reaktiot heti. Musiikin kuuntelu parantaa minua ja toivon myös oman musiikkini toimivan toisille samoin.

Aloitin oman sooloprojektini Sanni the Kid viime maaliskuussa. Kesän aikana on tullut keikkailtua aika paljon, esimerkiksi Haiharan taidekeskuksessa järjestettävässä Haihara Jytäässä (kuva: Elina knuutinen). Haiharan kartano ympäristöineen on tullut minulle tutuksi viimevuosina työn sekä vapaa-ajan kautta. Muutamana vuotena teoksiani on ollut siellä esillä Jarno Vesalan kuratoimassa vuosittaisessa teemanäyttelyssä. Haiharan kartanoa ympäröivä luonto on kulunut jalkojeni alla siellä lenkkeillessä Katja-koiran kanssa. Olen syönyt vegaanista keittoa ja herkutellut erilaisia leivonnaisia lukuisia kertoa alueen kesäkahvilassa. Haiharan nukketeatterikin on tullut tutuksi muutaman esityksen kautta. Nyt kuitenkin Tampereen kaupunki suunnittelee Haiharan taidekeskuksesta luopumista. Tänään järjestetty Haihara kaikille- tukikonsertti sai itseni ymmärtämään, miten ainutlaatuisen ja tärkeän taide- ja kulttuurielämän keskuksen saatamme menettää. Haiharan taidekeskus rikastuttaa elämääni ja toivoisin, että näin olisi vielä jatkossakin. Kohta tässä kaupungissa ei ole kuin Ratinan kauppakeskuksen "Shopping Festival" kaltaisia ahdistavia kulutustapahtumia.

Haiharan taidekeskuksen toiminta on turvattava myös tulevaisuudessa- adressin voit käydä allekirjoittamassa täällä.

Tähän loppuun vielä ihana Laura Moisio, joka oli yksi tukikonsertin artisteista. En saanut keikalta videolle kokonaista laulua, niin Laura sitten vielä soitti tämän yhden sateenropinan kanssa. Kiitos siitä! Ja kiitos kaikille, jotka tekevät musiikkia, kuvia, teatteria, tanssia ja muuta mieltämme rikastuttavaa! Ilman teitä kaupunki olisi kuollut.

Kommentit

Lispetti (Ei varmistettu)

Moikka,
Minkä hintaisia ovat Elän tässä talossa -kokonaisuuden taulut? Entä minkä kokoisia? Kiinnostuin!:)

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Hei! Laitatko minulle sanninen@gmail.com kyselyä <3 Kiitos!

Kommentoi