Jyrki Sukulakin kävi täällä!

Sairaan Ihana Sanni

Tultiin työ- ja sukulaismatkalle Savonlinnaan. Kaiken tämän lomassa tulee useasti nälkä. Savonlinnan keskustan ruokapalvelut ovat olleet minulle useasti suuri pettymys: tarjolla on vain pitsaa, pihviä ja muuta liha- tai vehnämössöä, jota en halua syödä. Huomasimme sillankupeessa uuden ravintolan Pikku Intia ja innostuin tosi paljon: Jee tulista ruokaa! Valitettavasti tämä paikka on jokaisena päivänä tauolla klo:15-17 emmekä päässeet kokeilemaan. Onneksi toisella puolella katua oli toinen suht uusi ravintola Tapas Bar Habanero. Heti sisään astuttuamme omistaja Halife Kayan kertoo, kuinka nyt on uusi menu, joka on syntynyt Jyrki Sukulan saneerauksen tuloksena. Halifen ystävä oli ilmoittanut ravintolan Sukulan Kuppilat kuntoon ohjelmaan.

Heti tuli sellainen olo, ettei tämä nyt ihan kamalaa ruokaa voi olla (olen nimittäin nykyään ravintoloissa TODELLA vaativa, koska kotikokkini tekee kuitenkin aina kaiken paremmin kuin muut)! Kaikki ruoat + juoma maksoi vain 10e. Juomaksi sai valita kotitekoisen jääteen, joka tuotiin kivassa pullossa. Menu oli tosi simppeli ja painettu pahville. Miellytti silmiä!

Aluksi pöytään tuotiin maissitacot ja itsetehty salsa. On todella harvinaista, että salsat tehdään itse ja sekin oli vaan plussaa kokemukselle. Ei aikaakaan kun kävin Hans Välimäen luotsaamassa ravintolassa, jossa dipit oli suoraan pullosta, eli samaa kamaa kuin snägärillä. Tällaisillä pienillä teoilla voi olla suurikin merkitys sen suhteen, minne päädyn syömään.

Listassa oli gluteenittomat ja laktoosittomat vaihtoehdot. Otin oman kasvis-annokseni gluteenittomana ja kasvikset, pavut, sekä mozarella oli aseteltu "maissilättyjen" päälle. Saimme erilliseen kulhoon chilin, joka oli super tulista ja hyvää! Paikan nimikin on tullut omistajan lempinimestä "Habanero"- en ihmettele miksi! Jyrin annos oli kotitekoisissa pitan kaltaisissa kääreissä. Oli kuulemma tosi hyvää leipää! Itse olin tyytyväinen kasvisannokseeni. Yleensä sana kasvis ei sisällä mitään proteiinia pikkupaikkojen ravintoloissa. Nyt kuitenkin annoksessa oli paljon erilaisia papuja ja vatsa tuli tosi täyteen!

Onneksi täysinäisessäkin vatsassa on aina jäätelön mentäviä kolosia. Jälkiruuaksi tilasin chili-karamelliananasta ja jäätelöä. SUPER HYVÄÄ SEKIN! EI VOI KUN SUOSITELLA! Ja toivoa ravintolalle menestystä!

Kiitos Halife Kayan ja Jyrki Sukula! 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Kiitos itsellesi!

Kommentoi