Menis hyvin jos ei masentais

Kaikki on hyvin ja mikään ei ole hyvin.

Parin kuluvan päivän aikana olen tajunnut olevani kyllä helvetin masentunut. On ottanut päähän se, etten ole itsetuhoinen koska olisi kivempaa (ja helpompaa) olla kuollut. Päivät tuntuvat raskailta ja joudun todella tsemppaamaan itseäni, että saan työt tehtyä. Väsyttää loputtomasti. Masennukseni/ahdistukseni lisäksi krooniset kivut kehossani ovat uuvuttaneet minut. En oikeasti jaksa sitä että koko ajan sattuu jonnekin! Kaikkeen työntekemiseen liittyy kipu ja tiedän, että jokaisesta päivästä on palkkana vähintään migreenikohtaus. Katson täysin kieroon, niskani on tulessa. Mieleni on epävarma ja vähättelevä. Pelkään.

En haluaisi täyttää tätä blogia näillä masentavilla teksteillä, mutta toisaalta tämä on se kanava joka auttaa minua. Kirjoittaminen selkeyttää ja tuo ulos itkun. Tekstin jälkeen olen käynyt taas konkreettisemmin läpi olotilaani ja pystyn ehkä hetkeksi lopettamaan vatvomisen. Tämä sivu on olemassa itseäni varten.

Ihmiset häpeävät mm. masennusta, raivoa ja itsekeskeisyyttä ja silti niitä piirteitä on monissa ihmisissä ympärilläni. Miksei voitaisi olla avoimia kaiken negatiivisen ja pahan suhteen niin, että asiat tulisivat näkyville sellaisina millaisia ne ovat. Yleensä kaikelle toiminnalle on jokin syy ja tällöin siitä on mahdollista päästä eroon. Jos salailee, eikä hae apua ei sitä myöskään saa, eikä silloin ole mahdollisuutta muutokseen. Tuntuu itsestäkin tosi rajulta kirjoittaa omasta kuoleman toiveestaan… mutta eikö sen pitäisi olla herättävää jos iloinen, sosiaalinen, menestynyt ja lahjakaskin ihminen sellaista toivoo. Mietin vaan, kuinka paljon ympärillä on sellaista kärsimystä josta kukaan ei tiedä. Syrjäytyneet, häpeilevät ja yksinäiset. Itsellä on onneksi pelastuksena tämä avoimuus.

Olen tässä miettinyt, että pitäisi kai taas hakeutua terapiaan. Sellainenkin vaan tuntuu niin raskaalta (ja kalliilta) kun on niin monia muitakin asioita joihin joutuu hakemaan jatkuvasti apua.

Oon kuunnellut paljon lähiaikoina Noitalinna huraa!ta, siitä tulee hyvä olo.

p.s ei tarvi olla huolissaan. Lähinnä siis äidille tiedoksi.

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *