Mun "törkeä ulkonäkö" ei kuulu sulle

Sairaan Ihana Sanni

(En mitenkään loukkaantunut verisesti tai muuttunut itsetuhoiseksi tämän tapahtuman takia. Oon vaan lähiaikoina miettinyt paljon sitä, miten paljon muiden (myös omaa) ulkonäköä mollataan. Se ei oo ok. Miks sitä tapahtuu niin paljon?)

Sukulaiseni postasi facebookkiin tämän kuvan Tampere-talon näyttelyni avajaisista. Ihan tavallinen kuva ihmisistä juhlissa juttelemassa. Kiva muisto seinälläni. Kunnes joku itselleni tuntematon mies kommentoi seuraavasti: Sannilla näyttää olevan erittäin "taiteelliset" tatuoinnit käsivarressa, vai onko vain vitsiksi piirretty tähän kuvaan? Hetken olin vähän ihmeissäni. Onneksi omat ystäväni ovat niin ihania ja viisaita, ettei omassa arjessani edes ole mitään toisen ulkonäön negatiivista kommentointia. Keskustelu jatkui seuraavasti:

Minä: Ihan ne olen selvinpäin täysissä järjissäni ottanut. Lasten piirroksia. Sitä toivoisi, että tämä maailma jo 2000-luvulla olisi sellainen, ettei toisen tyyliä tai ulkonäköä kukaan tulisi arvostelemaan.

(tästä välistä jätän pari hänen kommenttiaan pois koska niitä ei tajua...)

Mies: Mutta sen verran täytyy korjata ja ottaa takaisin, etten ikinä olisi arvostellut, jos kyseessä olisi ollut synnynnäinen eli ei-hankittu ominaisuus. Silloinhan ihminen ei voi sille mitään. 

Ulkopuolinen kommentoija: Törkeetä arvostelua!

Mies: Jos arvostelu on "törkeää", silloin on sen kohdekin sitä. Muutenhan sen voisi sivuuttaa vähäpätöisenä.

Minä: Tässä keskustelussa ei oo nyt oo mitään muuta törkeää (epäloogista ja junttia) kuin Mies (nimi muutettu).

Olen jo pidemmän aikaa mietinyt sitä, kuinka itsellä on nykyään nollatoleranssi muiden ulkonäön mollaamisen suhteen. Nuorempana olen syyllistynyt juuri tuollaiseen perseilyyn ja onnekseni oppinut. Kenellekään ei kuulu vittuakaan mun tatskat, naama, rillit, tissit, sääret, perse, paino tai vaatteet ja tämä pätee toisinkinpäin. Se, millä on merkitystä on ystävällisyys. Ei yhtään millään muulla.

VITTU YSTÄVÄLLISYYS!

 

 

 

 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

"Jos arvostelu on "törkeää", silloin on sen kohdekin sitä. Muutenhan sen voisi sivuuttaa vähäpätöisenä." Anteeksi mitä mä just luin? Eli kaikelle arvostelulle/törkeälle toiminnalle pitää kohauttaa olkapäitä ja antaa vain olla. Naurettavin kommentti pitkään aikaan (no okei kaikki ton tyypin kommentit oli).

Osasit kyllä tosi asiallisesti mutta napakasti vastata takaisin. Ja onneksi kyseisen henkilön kommenttista seurasi jotakin hyvääkin; tämä postaus taas muistutti mua että siitä mistä kirjottelitkin - että meillä on oikeus näyttää just sellaisilta kun halutaan eikä kellään ole oikeutta puuttua siihen.

Kiitos!

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Kiitos itsellesi!

Monien vuosien harjoittelun tulos, että osaan vastata asiallisesti. Muistutti tämä taas itseänikin, ettei tuomitse ihmisiä ulkonäön perusteella tai luo oletuksia, ennenkuin tuntee ihmisen. Tuntuu, että meihin on pienestä pitäen niin voimakkasti sisäänrakennettu arvostelun kulttuuri, muita ja itseä kohtaan, kun oikeasti kehukulttuuria tulisi ruokkia <3

Taru Mari
Stuff About

Olipa hölmö kommentti tuolta tyypiltä! :/

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

No niimpä. Outoa vielä, että ihan omalla naamalla ja nimellä kun täällähän on muodissa juuri anonyymi muille vittuilu: saa purkaa angstiaan eikä joudu vastuuseen kusipäisyydestä.

Mantu (Ei varmistettu) http://mantukumara.wordpress.com

Pisti myös silmään toi kommentti, miten se vika on arvostelun kohteessa, ei arvostelijassa. En vaan tule ikinä ymmärtämään mitä nämä arvostelijat luulee saavuttavansa laukomalla "totuuksiaan", haluaako he kenties että se arvostelun kohde käy poistamassa tatuointinsa tai toteavat, että "totta, olenpa muuten rumia kuvia ottanut ja muutenkin tyhmä". Ylinpäätään en ymmärrä kenellä täällä on aikaa ja energiaa pahoittaa mielensä muiden olemuksesta, itsellä ainakin tarpeeksi tekemistä omassakin elämässä. Todella hyvä kirjoitus ja kyseinen kommenttiketju hyvä esimerkki siitä miten huonokäytöksisiä ihmisiä maailmasta löytyy.

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Kiitos! <3

Ihanaa kun maailmassa on myös niin paljon fiksuja ihmisiä, kuten sinä!

Mutta siis IHANAT tatuoinnit, mä haluun kans!

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Oih kiitos!

Vierailija (Ei varmistettu)

:D Tässäpä hauska omasta facen juttuvirrasta esiin noussut blogiteksti.

On haluttu ilmeisesti kirjoittaa joku sheimausteksti elämänohjeen varjolla ulkopuoliselle, kenties kaikupohjan osalta turvallisemmalle alustalle.

"Kenellekään ei kuulu vittuukaan" jne. Vanhaa kunnon angstia. Ymmärrän, että vääränlainen kommentointi harmittaa, mutta joskus on hyvä koittaa suhtautua vähän rennommin itseensä ja olla pitämättä vaikkapa omia tatuointejaan tai esim. persoonansa tai psyykkeensä piirteitä sellaisina sakramentteina, joihin kenelläkään ulkopuolisella ei ole siis mitään kommentointioikeutta. Kaikenkaikkiaan sellainen toiminta on vain lähes poikkeuksetta erinomaisen tekopyhää.

Vaikuttaa kyllä jokseenkin keskiverrolta blogilta stereotyyppisine rageiluineen ja ulkonäön kommentoinnin vierittäminen ulkopuolisten syntilistan paraatipaikalle...Huvittavaa edelleen v. 2017, luulin, että luen v. 2005 Irc-galleriapäiväkirjaa.

Rikaa (Ei varmistettu)

Tässäpä hauska blogivirrasta silmiini noussut kommentti, heheh.

On ilmeisesti haluttu esittää olevansa nokkela sheimaamalla bloggaajaa, joka tuo esille ettei kenenkään ulkonäön haukkuminen ole ok. Aika surullista, että toisten pilkkaaminen on vierailijan mielestä hyväksyttävää (ja ilmeisesti jopa oikein?).

Musta tuntuu, että sinne vuoden 2005 irc-galleriaan on pikemminkin jäänyt vierailija kommentteineen.

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Kiitos Rikaa! <3 <3 <3 

Ainahan sitä tietää, että tulee negatiivisiakin kommentteja kun julkisesti kirjoittaa. Mut mä en osaa kuin olkaa kohautella anonyymeille kiusaajille.

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Terve! Niin kauan kun sheimaaja kommentoi ilman omaa nimeään ja kasvojaan, mua ei kiinnosta jatkaa keskustelua. Miksi et kommentoinut heti facepostaukseeni, jossa juuri käydään tätä keskustelua. Wonder why? :D 

Torey
Näissä neliöissä

Näen itse tatuointeja, joita en itselleni ottaisi, mutta eihän minun pidäkkään. Tykkään katsella tatuoinneista kuvia netissä, ja jos jostain en pidä, en siitä todellakaan kommenteissa ala huudella. Eihän se minun ihossani ole.
Itselläni on 5 tatuointia jotka olen itse itselleni halunnut ja ammattilaisen kanssa suunnitellut. Olen pääasiassa kuullut niistä hyvää ja huomannut, että lasteni nimet ja "äiti" teksti oli ok kaikille, mutta uusin vesivärityylinen kirsikkapuuni onkin ollut "ruma ja iso" sekä jollekkin "en tajua ideaa". Vanhemmilta 70v-> en paljoa kommentteja ihmettele ja koitan niille kohauttaa vaan olkiani, mutta jos et tajua tatuointiani niin entäs sitten! Itselleni sillä on merkitys, mutta monet ottavat kuvia ilman syvempiä merkityksiä. Vain koska ne miellyttävät OTTAJANSA silmää. Ei toisten tarvitse tajuta tatuointiani, riittää kun minä tiedän miksi minulla se on ja siihen on useampikin syy.

Torey
Näissä neliöissä

Ja saanen olla onnellinen kun mieheltäni, äidiltäni, siskoltani ja lähipiirissä monella on ja osa haluaisi tatuoinnin, eikä me toisillemme kommentoida niitä, paitsi jos on hyvää sanottavaa!

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Näkemistäni tatuoinneista 99% on sellaisia, joista en pidä. Mutta miksi se tosiaan pitäisi sanoa ääneen: ei mun ongelma, ei mun iho. Itsellehän ne otetaan, ei toisia miellyttämään. <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Jea, välillä kyllä oikeasti mietityttää, mitä näiden käytöstavattomien urpojen päissä liikkuu. Olen ollut taipuvainen ajattelemaan, että heillä on niin p*ska olla, että on kiva yrittää vetää muutkin sinne omaan oloon. Tahtovat reaktion. Mutta kai siihen muukin syy on... Joka tapauksessa ihan käsittämätöntä, ei tollaista pidä sietää.

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Ja just siks näihin juttuihin pitää puuttua. Kirjottaa ja tehdä haloota niin kauan et se arvostelevakin jengi tajuaa. Jos vaikka jo ennen maapallon tuhoutumista ihmiset ois vähän kivempia toisilleen.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.