Myrkkyrahkaa Danonelta

Sairaan Ihana Sanni

Kotimatkalle lähti mukaan ruokakassi. Ruokakassissa oli hyvien juttujen lisäksi jokin rahka, jonka merkistä ja värimaailmasta näin heti, että ei tulla syömään! Kotona purin kassin ja laitoin rahkat jääkaappiin. Jos vaikka Jyri syökin. Illalla mulle iski makean nälkä ja ajattelin, että maistan rahkaa. Yksi pieni lusikallinen ja MAISTUI AIVAN MYRKYLTÄ! Osasin kyllä odottaa, että on ihan kamalaa mutta tämä kitkerä keinotekoinen maku oli jotakin niin järkyttävää, että on pakko avautua!

Olen viimeiset vuodet pyrkinyt syömään prosessoimatonta ruokaa. Haluan tietää mitä syön: jos purkin kyljessä on sanoja, joita en ymmärrä, en osta enkä syö. Valmisruoat jäävät piilosokerinsa ja vähäravinteisuudensa takia hyllyyn- unohtamatta pahaa "makua". Myönnän, että ostan liian usein irtokarkkeja, mutta silloin ainakin tietoisesti valitsen syöväni huonosti, enkä kuitenkaan halua, että lounaani vastaa irtokarkkipussia.

Rahka, jota maistoin, on Danonen Vitalinea PRO 0% sitruuna. Mietin, onko tämä jonkun mielestä oikeasti hyvää? Tai syötätkö tämänkaltaisia makeutusainemoskia omille lapsillesi? Tuoteselosteen asesulfaami k yhdistetään kuitenkin syöpään, keuhkosaurauksiin sekä insuliinin tuotantoon. Voi olla, että makunystyräsi ovat jo tottuneet tämänkaltaisiin ruokiin, etkä edes maista myrkkyä. MUTTA MUSTA ON IHAN KAMALAA, ETTÄ TÄLLAISIA TUOTTEITA SAA MYYDÄ LAILLISESTI KAUPASSA. NYYH!

Ravitsemus ja terveys ovat olleet perusarvojamme alusta alkaen.- Danone

Kommentit

Mia K.
Voi taivas

Komppaan! Komppaan ×tuhat :))!

Olen jo vuosia ollut sitä mieltä, että jos ihmiset söisivät vain sitä todellista ruokaa, suurin osa sairauksistakin jäisi toteutumatta, tai, ainakin kaikista parantuisi ns nopeammin ;))! 

Mutta, nämä rakkaat markkinatalouspyörittäjät kun vain mittaavat rahalla kaiken.. Surullista. 

Tää on vähän kuin että, hölmölöisten valon kantoa säkeissä ikkunattomaan taloon ;))

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Niimpä :( surullista. Ihmiset kasvavat myrkkyjä syöden asuen hometaloissa. Kaikessa sanelee raha ja paska laatu. Monet  myös syövät huonosti sitä tietämättään, kun eivät osaa olla kriittisiä "terveys-tuotteiden" äärellä. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Yök, melkein voin maistaa tuon keinotekoisen sitruunan suussani XP
Ei kaikki missä on vähän hiilareita ja paljon proteiinia ole terveellistä, terve järki on kyllä ihan hukassa!

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

kuluttuja vaan luottaa liikaa :( tämä oli kyllä vuoden YÖK KOKEMUS!!!!

MuuMuu (Ei varmistettu)

"jos purkin kyljessä on sanoja, joita en ymmärrä, en osta enkä syö"
Olisiko mitenkään mahdollista laajentaa omaa ymmärrystä? Jokaikisellä aineella, joka ei ole puhdas alkuaine, on kemiallinen nimi, jota ei tuosta noin vain ymmärrä, mutta ei se tarkoita, että ko. aine olisi jotenkin myrkyllistä.

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Hihi! Arvasin, että joku tarttuu tuohon. Kirjoitushetkellä mietin, että pitäisikö kirjoittaa toisin, ettei tule väärinkäsityksiä. Tietysti on noin ja olen googlettanut todella monia omituisia sanoja purkkien kyljistä- todeten ne syömäkelpoisiksi. Varmasti sinäkin hiffaat mitä tarkoitan. 

MuuMuu (Ei varmistettu)

Nyt selventävän kommentin jälkeen hiffasin, kiitos. (Lukijahan ei voi nähdä sun pään sisälle ja tietää mitä tarkoitat, ellet kirjoita sitä ajatusta auki).

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

(Hyvä niin, että ei voi :) 

Kirjoitan blogiani rennosti, enkä yritäkään avata koko maailmaani. En jaksa pelätä lauseitteni epätäydellisyyttä tai harjaanjohtavuutta. Ei tämä ole niin vakavaa. Jos analysoisin omat ja muiden lauseet puhki, en uskaltaisi itse enää puhua saati kirjoittaa mitään. Yleensä tekstini syntyvät muutamassa minuutissa, ajatusten virtana, TUNTEESTA. 

 

Mia K.
Voi taivas

Oi, upeesti sanottu! Tätä ajattelua ns haluan toteuttaa itekkin jossain määrin :))

Saako "kopioida" lausetta osittain?! : D

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Saa "kopioida" :) Blogimaailmassa takerrutaan liian helposti sanoihin. Ikäänkuin vaadittaisiin täydellistä itsensä ilmaisua ja myös täydellisyyttä ihmisenä. Pitää olla 100% perillä kaikesta mistä kirjoittaa, saada ajatuksensa kaikille perille... ja silti, löytyy aina joku, joka jaksaa takertua ja olla kurja. En tarkoita, että tätä tapahtuisi välttämättä omassa blogissani, mutta olen lueskellut muiden blogien kommenttiosioita ja välillä pelästynyt sitä yhden ihmisen jyräämistä. Johtuukohan tästä, että nykyään kommentit ovat "tosi ihanaa", "ompas kiva teksti" ja "ootpa nätti!" Ettei vaan joku vetäis herneitä nenään.

Mia K.
Voi taivas

No tässä asiassa en voisi enempää ikinä olla sun kanssa samaa mieltä! Aamenx100! 

Olen "haistanut" tuon saman ilmiön, ja koen sen valitettavana asiana! Tiedän monia, jotka haluaisivat tuoda oman mielipiteensä joistain asiayhteyksistä esille, mutta miksi nähdä vaivaa, kun tosiaan ilmoilla on tuo "jyrätäänkunetolesamaamieltäjaolettyhmäkunedesajatteletnoin" etc vastaavaa. Mietin tänään paljonkin ilmiötä, ja kesti hetken kun tajusin, että olin vain jollain tasolla surullinen tästä. Kuinka paljon voimmekaan ehkä menettää niitä "hiljaisten" viisaita kommentteja, joista todella voisikin poikia uusia ideoita/näkökulmia?! Haluaisin tehdä tästäkin postauksen, mutta jopa mulle on tullut outo vastenmielisyys enää edes kirjoittaa tärkeämmistä nyansseista tuon eilisen oman episodin jälkeen! 

Mäkin suurimmaksi osaksi kanssa kirjoitan ihan ilosta kirjoittaa, ja aiheista jotka koskettavat etc.. no, omasta näkökulmasta, eikä tulis mieleenkään haukkua ketään täällä :)))! Mutta, jos osaisin kirjoittaa hyvin ko aiheesta, sen tekisin! 

Kiitos :))))!!!

honeychile

Tää nyt ei suoranaisesti liity tohon rahkaan, mutta kuitenkin tuohon että mikä ymmärretään vaaralliseksi ja mikä ei... kun osaa ihmisistä niin hirveästi pelottaa E-koodilla varustetut merkinnät, mutta esim. suolaa kyllä voi syödä, vaikka sen vaarallisuus on ihan varmasti todistettu tieteellisesti moneen kertaan. Kyse on taas siitä "luonnollinen - hyvä - pehmeä" vs. "epäluonnollinen - teollinen - paha" jaottelusta, joka ei mene ihan noin mustavalkoisesti kuitenkaan.

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

 Itse käytän varmasti liikaa suolaa! E-koodeja en ostele kotiin, mutta kyllä vieraissa maistan jos tarjotaan. 

MuuMuu (Ei varmistettu)

Mutta jos purkissa lukee "luonnollinen Himalajan ruusuvuorisuola", se on varmasti hyvää ja terveellistä, mutta jos lukee "natriumkloridi", niin se on teollista ja vaarallista ;)

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Sain kerran lahjaksi Himalajan suolaa ja se vaan oli niin hyvää, että oon käyttänyt siitä asti vain sitä :) 

honeychile

Mutta ei sisällä jodia ja altistaa sinut kilpirauhasongelmille :) Kaikki "teollinen" ei ole aina pahasta...

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Kilpirauhasarvot kunnossa! 

Mainoksissa (joissa ne syö paperia)

 "Yritätkö pysyä upeana mutta kaipaat aitoa nautintoa? --- --- uusissa Vitalinea Pro maustetuissa rahkoissa plaaplaaplaa------- Ja vastustamaton maku!"

Ja ne nolla prosenttia rasvaa ymsyms jugurtit on hirveitä...

niutu (Ei varmistettu)

Ja mainoksen nainen 10kg alipainoinen. Eikä siinäkään mitään jos ruumiinrakenne on sellainen. Mutta tavoitteena ahdistava.

Vierailija (Ei varmistettu)

Provosoivasti kirjoitettu ja otsikoitu, mutta oon aika lailla samaa mieltä, vaikken myrkyksi kutsuisikaan. Nyt kun on vuoskausia syönyt vain maustamatonta jogurttia ja laittanut joukkoon mysliä, pähkinöitä, marjoja ja hedelmiä... (mitä nyt mieleen juolahtaa), niin ostin tässä eräs päivä juurikin Danonen pari rahkaa jossain mielen kummassa hairahduksessa ja irvistin. Okei, pystyin syömään kaiken, mutta uudelleen en osta. Ihan tolkuttoman keinotekoinen ja teollinen maku!!! Joskus olen oikeasti jopa tykännyt noista. Yöh.

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

:) itsekin söin vastaavia tuotteita nuorempana. Nykyään oma suu tottunut luonnonjugurttiin. Ehkä juuri siksi tämä maku tuntuu niin myrkylliseltä. Siitä otsikko, jota kirjoittaessa ei tullut edes provosointi mieleen. Voi olla, että tapani esittää asioita arjessakin on toisinaan provosoiva, vaikka se ei ole tarkoitus. Mutta todellakin olen sitä mieltä, että tällaisia tuotteita ei saisi  olla kauppojen hyllyissä!

Kommentoi