Kananmunaton munakas
Oltuani 25 vuotta kasvissyöjä, olen vihdoinkin luopunut lähes kokonaan myös maito- ja munatuotteista. Olen aika ajoin yrittänyt olla vegaani ja sitten kokenutkin sen hankalaksi ja taas huomanut syöväni juustoa yms. Erittäin hankalaksi sen tekee se, että Jyri on sekasyöjä ja myös maailman paras kokki. Olen myös aktiivisimpina urheilukausinani syönyt paljon kanamunia ns helppona ruokana ja nopeana energiana. Niiden syöminen on aiheuttanut jo pitkään morkkista, siitä olenkin kirjoittanut Sairaassa Sokerissa.
Nyt alkuvuodesta saakka olen juonut vain soijamaitoa kahvissani ja jättänyt munatkin pois. En tiedä mitä tapahtui, mutta se onnistui ilman ylimääräistä yrittämistä. Ja sitten kaksi viikkoa sitten löysin KIKHERNEJAUHOT! Työhuonekamu oli tehnyt niistä suolaisia lättyjä ja tarjosi lounaaksi. Siinä se sitten vihdoinkin oli, kasviperäinen ”munakas” joka pitää nälän pois pitkään (minun tapaukessani kaksi tuntia, koska se on maksimiaika mitä voin olla syömättä). Kikhernejauhoissa on 12,8g proteiinia, kun taas kananmunassa 12,5g! ISO JEE!
SANNIN KIKHERNEMUNAKAS
1,5 dl kikhernejauhoja
1dl vettä
ripaus suolaa
mustapippuria
kurkumaa
juustokuminaa
1rkl oliiviöljyä
Täytteet
rucolaa
avocado
chilijauhetta
Sekoita kaikki ainekset. Paista molemmilta puolilta. Lisää täytteet. Tämän nyt voi maustaa ihan miten haluaa, itse käytän paljon näitä mausteita. Kaapista löytyi vain avocadoa ja rucolaa mutta mikä vain tuore käy.
Kissa on aina kokkailuhommissa mukana ja tykkää nuolla lautaset- mitä enemmän chiliä sen parempi!