Roskisruokarakkaus! (+lehtikaalisipsit)

Sairaan Ihana Sanni

Nyt on käyty dyykkaamassa reilu kuukausi ja ruokakauppakuittien summa on pudonnut huomattavasti. Vaikka taas olisikin varaa käydä kaupassa, ei oikein näe siinä mitään järkeä kun voi pelastaa ruuat itselleen ihan ilmaiseksi. On tullut syötyäkin terveellisemmin kun kasviksia löytyy niin paljon!

Lähes kaikki tuotteet ovat biojäteastiassa muovissaan, joten dyykkaaminen ei ole niin ällöttävää kuin vielä muutamia vuosia sitten, eikä kotona tehtävään ruokien pesemiseenkään tarvitse käyttää juurikaan aikaa. Kun muistaa ottaa kotoa dyykkaushanskat mukaan, voi penkoa ilman ällöö oloo syvemmällekin pohjaan saakka. Itselle nimittäin juuri se roskikseen syvemmälle meneminen on ollut este löytää ne aarteet, kun koko komeuden päälle on hajonnut maitopurkki sekoittuneena kalaan ja liiskautuneisiin hedelmiin. Ei juurikaan eroa hygieenisyydessaan siitä meneekö kauppaan vai suoraan roskikselle. 

Roskiksella myös tapaa uusia kivoja tyyppejä. Miks te dyykkaatte? On yleinen kysymys, jonka kuulee. On tullut tavattua suurperheen isä, opiskelija, valokuvaaja. Ihan tavallisia työttömiä ja työssäkäyviä ihmisiä. Toiset dyykkaa kun ei oo paljon rahaa ja toiset ettei mene se ruoka hukkaan. Hei mä löysin ananaspurkin, haluutsä tän, kun olit täällä ensin? 

Tärkeintä on aina lähtiessään jättää roskis siistiksi. Jos siellä rupee sotkemaan niin eivät varmasti suhtaudu iloisesti dyykkaajiin.

Lehtikaalisipsit, jotka teki Jyri: Kaks isoo pussia lehtikaalia ruoditaan ja revitään sopivan kokoisiksi. Jyri laittoi sekaan oliiviöljyä, pippuria, suolaa, sitruuna ja chiliä. Pidettiin uunissa 20-30min. Mun mielestä oli pahoja, mutta jo seuraavana päivänä parempia kun olivat rapeampia. Sipsit hyvä lisä myös  munakkaaseen, nuudeleihin tai mihinvaan.

Roskisella käynti ei ole niin helppoa kuin kaupassakäynti. Kauppaan voi mennä itselle parhaaseen aikaan kun taas roskikselle kannattaa suunnata illalla kaupan sulkemisen jälkeen. Eli vähän joutuu aikataulujaan sumplimaan. Jos menee liian aikaisin ei ole mitään ja jos liian myöhään, joku muu on jo hakenut kaiken. Sen takia tuleekin käytyä vain noin kerran viikossa. Vähän niinkuin joku harrastus, josta tulee tosi hyvä mieli. Ja niitä kukkiakin löytää ihan joka kerta!

Mitä mieltä sinä olet, onko dyykkaminen rikos? 

Lopuks vielä kuva söpöimmästä tyypistä, jolle maistuu hyvin roskismango! 

Kommentit

HanKo
Running on Tofu

Kuulin joskus väitteen, että siinä vaiheessa kun ruoka kipataan kaupan roskikseen, siitä tulee kuljetusfirman omaisuutta, ja kuljetusfirma puolestaan velottaisi kuljetuksesta roskien painon mukaan. Ja että tää olis se pääasiallinen syy, miks niitä roskiksia lukitaan. Noh, piti tuo paikkansa tai ei, niin mä en osaa kyllä mitenkään nähdä dyykkausta rikollisena (joskus opiskelijana tuli itekin tuota välillä harrastettua). Se poisheitetty ruoka menisi kuitenkin polttojätteeseen tai kaatopaikalle, joten on paljon järkevämpää käyttää se siihen alkuperäiseen tarkoitukseen eli ruoaksi.

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Ahaa! En tiennytkään tuota kuljetusfirman omaisuudeksi muuttumista. Joo, en minäkään tässä itseäni kauheeksi rikolliseksi tunne :) ylipäänsä maailman tylsintä, ettei ruokia lahjoiteta suoraan sitä tarvitseville tahoille. Aina sattuu se kaikki ruokamäärä mitä sinne meidänkin käynnin jälkeen jää. Muistakaa tyypit käydä roskiksilla!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.