Suosikit: Kaija Papun Jääkaapinovigalleriat

Sairaan Ihana Sanni

Suosikeissa esittelen hyviä juttuja, lähinnä musiikin ja kuvataiteen saralta. Vähän laiskasti näitä suosikkeja tulee kirjoteltua, niitä kun on niin paljon. Mutta tässä syksyn 2015 hitti!

Yksi Pirkanmaan 6. Triennaalin kiinnostavimmista teoksista on Kaija Papun Jääkaapinovigalleriat. Maaliskuussa Papu alkoi etsimään pirkanmaalaisia galleristeja, jotka haluaisivat kutsua taiteilijan pitämään näyttelyn omaan kotiinsa jääkaapinoveen. Nyt triennaalissa on mukana kolme galleristia, joiden jääkaapinoviteokset ovat paikkasidonnaisia: teokset liittyvät galleristien elämään ja kotiin.

https://www.youtube.com/watch?v=ZowlPHA_AtQ

Teoksessa parasta on se, että se esittää taidetta muualla kuin museossa tai galleriassa. Jääkaapinovi löytyy kaikista Suomalaisista kodeista, ihmiset kokoontuvat sen läheisyyteen monta kertaa päivässä. On yleistä, että jääkaapinoveen laitetaan muistilappuja tai hienoja kortteja. Kylmää esinettä lämmitetään itsensä näköiseksi, ikäänkuin se olisi pieni alttari. Hienoa on myös se, että pelkän taide-elämyksen lisäksi saat mennä tuntemattoman ihmisen kotiin, syödä keittoa, virkata tai nähdä live-bändin. Valkoinen galleria (jääkaappi) pehmenee arkisten esineiden keskellä ja saa kaikesta ympärillä olevasta uusia merkityksiä. Kun istut keittiön pöydän ääreen saatat löytää itsesi mielenkiintoisesta keskustelusta uuden ihmisen kanssa: miten kirkko ja kehonmuokkaus liittyvät toisiinsa?

Itse olen käynyt vasta yhdessä näyttelyistä, Gullerian avajaisissa. Harmitti kuulla, että avajaisiltana kolmesta näyttelystä vain yhdessä oli käynyt yksi galleristeille täysin tuntematon ihminen. Näin mielenkiintoisia asioita tapahtuu, eikä kukaan tule paikalle. Päivää ennen oli Aamulehden Menominissä juttu, joten luulisi ihmisten tietävän. 

Tuossa alla sinisellä pohjalla tiedot gallerioista ja aukioloajoista. Menkää! Pliis!

Suosikit- sarjan aiemmat:

Petri Vähäsarja

Liina Mäki-Patola galleria Huudossa

Kommentit

Laila Laa (Ei varmistettu)

Hei kiitos vinkistä! Yritän uskaltaa!

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Ole rohkea ja uskalla! HUI!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.