Uudet maalaukset ja rakkausasiaa

Sairaan Ihana Sanni

Alkanut vuosi on ollut ihana. Luulen, että keskitalvi on aina minulle ikäänkuin helpointa aikaa. Silloin tulee pilkottua puita (tulehduskipulääkekuurien ansiosta tämä on onnistunut) ja lämmitettyä talon porinmattia ja leivinuunia. Mahdollisuus olisi täysin sähköiseen lämmitykseenkin, mutta puun lämpö on ihan erilainen ja nautin sellaisista arjen askareista jotka tuntuvat urbaanin ihmisen arjessa jonkinlaiselta selviytymistarinalta. Vasemmassa kädessäni on kolme palovammaa, olen huolimaton lämmittelijä ja aina kun pistävä kuumuus polttaa ihoani, mietin yhtä rakastani, joka saa ehkä juuri samalla hetkellä käteensä myös palovamman. Miettiiköhän hän minua silloin? Oikeastaan maailmassa parasta on tuli, palavan puun rätinä, sen levittämä lämpö. Se pysäyttää älypuhelimen ja työn uuvuttaman ihmisen, juurruttaa ja palauttaa. 

Olen kertonut siitä, kuinka olen pyrkinyt kuuntelemaan itseäni ja elämä on lähtenyt muotoutumaan sellaiseksi, millainen juuri minun elämäni kuuluu olla. Olen aika itsenäinen (siihen pyrin ja sellainen haluan olla), mutta myönnän, että vastapainoksi omalle ajalle ystävyys- ja rakkaussuhteet ovat tärkeitä. Ensimmäistä kertaa elämässäni tunnen olevani vapaa. Tämä vapaus on minulle onnellisuutta. Olen jo pidemmän aikaa tiennyt, etten pysty sitoutumaan vain yhteen ihmiseen, mutta silti jonkin asian tajuamisesta on aika pitkä matka siihen, kun asian saa toteutumaan käytännössä. Myöskään ajattelu ei vielä kerro kenellekään, miten asiat toimivat tai millaisilta ne tuntuvat. Nyt olen tapaillut useampia ihmisiä yhtä aikaa, niin, että kaikki ovat toisistaan tietoisia. Voisin sanoa rakastavani kahta ihmistä romanttisesti. Tämän lisäksi on myös monenlaista muuta rakkautta, kohtaamista ja leikkimistä, monenlaista fyysistä läheisyyttä. Olen onnellinen siitä, että tämä maailma muuttuu ja ettei esitetä enää vain sitä yhtä oikeaa tapaa muodostaa parisuhdetta (korjaan: ei edes ole mikään oletus, että pitäisi haluta olla parisuhteessa). Uskon, että elämässäni on ollut todella paljon kärsimystä juuri siksi, kun olen yrittänyt olla niin monta vuotta ympäristön mallien ja hyväksynnän mukaan. Nähden itseni pahana ja epäonnistuneena, itsekkäänä, kevytkenkäisenä ja heikkona. Vaikka olenkin vain kipuillut sitä, kun olen elänyt itseäni vastaan.

Teossarjan aikaisemmat maalaukset (niitä on jo sata!) löydät seuraavista linkeistä:

Uusimmat maalaukset (ja lomanjälkeinen elämä)

Maalauksissa

Jaksan laittaa joskus huulipunaa

Ympärillä on hiljaisuus

Pelastaja

Iloiset maalaukset

Kommentit

Elias (Ei varmistettu)

Tapailevatko nämä "kumppanisi" myös muita? Miltä se tuntuu? Tunnetko mustasukkaisuutta?

Vapaasta rakkaudesta puhutaan paljon, mutta olen itse lähinnä todistanut aina hyvin epätasa-arvoisia kuvioita, joissa lopulta vain yksi on "voittaja" ja muut kärsivät. Minulla on näiden myötä mennyt usko koko juttuun ja olenkin tällä hetkellä mielelläni sinkku, kun ei ole sattunut vastaan "toimivaa pakettia".

Olen tapaillut itse muutamia ihmisiä, jotka ovat ilmoittaneet olevansa esim. polyamorisia ja kertoneet heillä olevan muitakin minun lisäkseni mutta auta armias, mikä järisyttävä paskamyrsky onkaan sinkoillut jos ja kun olenkin itse tapaillut samanaikaisesti myös muita. Mustasukkaisuus, kettuilu ja sietämätön epävarmuus on astuneet silloin kuvioihin mukaan. Siinä vaiheessa olen pistänyt pelin poikki.

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Ymmärrän mitä tarkoitat. Olen itsekin törmännyt noihin yli mustasukkaisiin polyamoristeihin. Heilä tuntuu olevan aikamoinen työ vielä itsensä kanssa edessä...

Kumppanini tapailevat myös muita. Olen itsekin joutunut tekemään töitä mustasukkaisuuteni kanssa. Toisista ihmisistä olen ollut mustasukkaisempi kuin toisista. En kuitenkaan halua muiden rajoittavan itseäni, joten en halua tehdä sitä itse muillekaan. Minulla on käynyt nyt hyvä tuuri, kun keskusteluyhteys kumppaneideni kanssa on arvostavaa ja rakentavaa. Kaikessa pyritään ensisijaisesti arvostamaan toista. Pyritään ymmärtämään ja kuuntelemaan. Omaan mustasukkaisuuteensakin pystyy vakuttamaan, usein kuitenkin taustalla on oma epävarmuus. Luottamus on kaikista tärkeintä.

Joten tiedoksesi: löytyy myös ihania ja toimivia suhteita!

 

G (Ei varmistettu)

rakastan näitä värikkäitä arkisia erikoisia maalauksiasi <3 kiitän myös avoimuudestasi masennuslääkkeiden käyttöä koskevassa tekstissäsi <3

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Kiitos ihanista kiitoksista! <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.