Uusimmat maalaukset ja lomanjälkeinen elämä

Sairaan Ihana Sanni

Olen niin onnellinen siitä, että eteisestä löytyneen lattiasienen aika on ohi. Ensimmäisen kuvan akkulaturi muistuttaa minua remontista, joka aiheutti ahdistusta. Nurkissa haisi home ja tarkkailin talon listoja kauhuissani (eteisen sieni kasvoi listojen alta), flunssa kertoi muka siitä, ettei talo ole terve. Pelko oli viholliseni. Nyt kun aikaa on kulunut ei koti enää ahdista minua. Tämä on taas lempipaikkani ja mielessä on rauha (ainakin talon suhteen).

Lomapäätökseni oli paras. En tehnyt mitään ns järkevää. En edes suorittanut lomaa (siivonnut kotona tai lukenut kirjaa). Ahmin sarjoja netflixistä, nukuin todella paljon, valvoin myös paljon, näin ystäviä, söin ja pussailin. Aika ei käynyt yhtään tylsäksi. Viimeisenä lomaviikkonani huomasin olevani työhuoneella: oli pakko maalata taulu! Työt tulivat ja kutsuivat ja se kertoi minulle- on lomailtu tarpeeksi! Viimeiset neljä kuvaa ovat loman jälkeen maalattuja. Niitä on ollut ihana tehdä! Työ on kulkenut eteenpäin helpommin, vaikkakin pää- ja selkäkivut ovat piinanneet ahkerasti. 

Ennen lomaa en nähnyt tekemiselläni merkitystä. Nyt loman jälkeen näen sen. Täytyy mennä kauas nähdäkseen lähelle on ihan totta. Lomani aikana Helsingin sanomissa ilmestyi minusta ja teoksistani juttu. Saamani palaute tuntemattomilta oli uskomatonta. Väheksyn aina itseäni ja näen ympärilläni olevat ihmiset niin ahkerina ja lahjakkaina. Huomaan vain sen, mitä en pysty tai osaa tehdä, enkä pysty näkemään sitä, mitä kokoajan tässä teen. Nämä maalaukset, jotkut ihmiset oikeasti saavat niistä iloa (itseni lisäksi!). Ja tämä blogi, lukijat palaavat tänne ja parhaassa tapauksessa pystyvät samaistumaan. Se, mitä minä olen, avautuu kokoajan itselleni lisää ja se myös mitä minun tässä elämässä kuuluu tehdä. Olen niin kiitollinen elämästäni ja kaikesta siitä, mitä saan ja olen saanut kokea. 

Teossarjan aikaisemmat maalaukset löydät seuraavista linkeistä:

Maalauksissa

Jaksan laittaa joskus huulipunaa

Ympärillä on hiljaisuus

Pelastaja

Iloiset maalaukset

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.