Vegaaninen tammikuu ravintoloissa

Sairaan Ihana Sanni

Vegaanihaasteen vegaaninen tammikuu on yksi maailman paras juttu! Se on myös tehty helpoksi tuutoreiden sekä reseptejä ja hyödyllisiä tietoja sisältävien uutiskirjeiden avulla. Tänävuonna myös jotkut ravintolat ovat lähteneet mukaan. Haasteeseen osallistuvista ravintoloista löytyy vähintään yksi vegaaninen annos. Klikkaamalla tästä näet kaikki mukana olevat ravintolat.

Itse näin tamperelaisena varmasti hyödynnän eniten Tampereen tarjontaa. Meillä on tapana käydä äidin kanssa kerran viikossa lounaalla ja tämän kuun aionkin käydä vain ravintoloissa, jotka ovat haasteessa mukana (tiedoksi sinullekin äiti!). Eilen menimme Pikkubistro Kattilaan. Tämä oli ensimmäinen vierailuni Kattilassa. Olen jo aikaisemmin ihaillut ravintolaa ulkoapäin. Lounas maksaa kympin ja ravintolassa on pöytiin tarjoilu. Annoksiin kuuluu pieni alkusalaatti (oli raikas ja ihana) ja leipä (sain tuoreen vehnäsämpylän tilalle siemennäkkärin).

Lounaaksi oli vegaaninen carbonara. Pasta oli härkäpapupastaa. Masu tuli täyteen eikä se ole aina itsestäänselvyys lounaspaikoissa!

On tosi ihanaa kun ravintoloiden vegaaninen tarjonta on ainakin tämän kuun vähän laajempaa. Toivon kuitenkin, että nämä annokset jäisivät ravintoloihin ihan vakituisesti. Ottaen huomioon vegaaniruokailijoiden kasvavan määrän kuuluisi jokaisessa ravintolassa olla myös heille vaihtoehtoja. Mielestäni jos näin ei ole, on ravintola suoraan kivikaudelta! Itse en ole vegaani. Ruokavaliostani noin 3% koostuu juustosta ja ulkona syödessä olen joustavampi. Ajattelen kuitenkin, että vegaanius on maailman paras juttu ja pelastaa eläimet ja myös maapalloa. En koskaan mainosta blogissani eläinperäisiä reseptejä, koska haluan edesauttaa tehotuotantoa mahdollisimman vähän. 

Kiitos ihmisille, jotka keksivät vegaanisen tammikuun ja jaksavat auttaa ihmisiä niin, että siirtyminen eläinperäisistä tuotteista kasviperäisiin on helpompaa! Suuri arvostukseni teille!

Kommentit

Lara00 (Ei varmistettu)

Kiva kun muistutit. Olen Facebook tauolla ja oli tämäkin haaste unohtunut. Lähden heti mukaan!

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Hyvä juttu! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.