Nopea vegaaninen pestopastasalaatti
Mä oon arjessa nopeiden ja helppojen ruokien kannattaja, vaikka välillä tykkäänkin kokkailla ja leipoa myös pitkän kaavan mukaan. Arjessa voin helposti syödä samaa ruokaa monta päivää putkeen, mutta viikonloppuisin on kiva testailla jotain uutta (tai tilata kotiin). Syön 98 prosenttisesti kasvipohjaista (plant based, vegaaninen, you name it..) ruokaa. En kuitenkaan ole ehdoton sen suhteen. Jos kylässä on tarjolla täytekakkua, syön sitä. Jos menen sushille, syön myös lohta. Kana ja punainen liha ovat kuitenkin mun mustalla listalla eikä kuulu lainkaan mun ruokavalioon.
Googlailin inspiraation toivossa nopeita ja helppoja pastasalaatteja ja löysin tämän ohjeen Vegeviettelys-blogista. Valmistuu samassa ajassa, kun pasta kiehuu. Täydellistä!
Mitä tarvitset?
Pastaa, mustapapuja, pestoa (nopeutta arvostaville valmis), herneitä, aurinkokuivattuja tomaatteja, kirsikkatomaatteja ja rucolaa. Koska käytin valmista pestoa (ensi kerralla aion tehdä itse), lorautin joukkoon myös oliiviöljyä. Keitä pasta ja sekoita ainekset.
Sain myös idean, että voisin tarjota tätä myös Noelin nimijuhlissa! Sopisi varmasti hyvin juhlapöytäänkin. Jouduttiin siirtään Noelin nimijuhlat maaliskuulta. Nyt ajatuksena on, että pidettäisiin ne elokuussa, jos tilanne näyttää siltä että myös riskiryhmäläiset uskaltavat tulla paikalle turvallisin mielin. Saa nähdä kuinka käy. Ainakin on nyt hyvää aikaa suunnitella 🙂