Brasilia mielessäin

 

STP60038-001.JPG

Brasilia on pyörinyt lähiaikoina paljon mielessä. Ja tulee varmasti seuraavan kuukaudenkin pyörimään. En ole aikaisemmin ollut jalkapallon MM-kisoista oikein mitään mieltä, mutta nyt kun isäntämaana on ”toinen kotimaani”, olen kiinnostunut kisoista ihan uudella tarmolla. Kaukokaipuu on tällä hetkellä ihan mieletön ja sydän halajaa Brasiliaan kovempaa kuin pitkään aikaan. Tiedän, ettei siellä nyt olisi edes kovin hyvä olla, kun turismi ja rikollisuus ovat huipussaan, mutta silti. Kisat aiheuttavat kieltämättä hieman ristiriitaisia tunteita sisälläni. Samalla riemuitsen siitä, että brasilialaiset ovat saaneet kauan toivomansa MM-kisat isännöitäväkseen, mutta samalla kisajärjestelyt ovat aiheuttaneet melkoista riistoa ja kaaosta maan sisällä. Kerrostaloja on raivattu paikoitusalueiden tieltä, slummeja eristetty entisestään ja miljoonia, ellei miljardeja euroja käytetty areenoihin. Rahat olisi ehkä voitu käyttää myös oman maan kansalaisiin. Tosin tuohan kisat Brasilialle myös paljon (toivottavasti) positiivista näkyvyyttä, turismista rahaa maan sisälle ja ainakin hetkellisiä parannuksia maan tilanteeseen.

Ajattelin läjäyttää eetteriin kuvapläjäyksen ja avata kuvin, minne nyt kaipaan. Kuvat on otettu Rio de Janeirosta ja Salvadorista. Salvador oli kotikaupunkini ja on Rion ohella yksi pelikaupungeista nyt kisojen ajan. Yksi kisojen posiitivisista lieveilmiöistä tapahtuikin juuri Salvadorissa. Siellä otettiin tänään vihdoin ja viimein käyttöön metro, jota on rakennettu kuin Iisakin kirkkoa, 14 vuotta! Itse presidentti Dilma saapui paikalle metron avajaisia juhlistamaan. Toivottavasti kisoista koituu muutakin positiivista Brasilialle, mm. se maailman mestaruus 😉

STP60003-001.JPG

STP60004-001.JPG

STP60021-001.JPG

STP60047-001.JPG

STP60097-001.JPG

On varmasti sanomattakin selvää, mitä joukkuetta minä kannatan. Mikä on sinun joukkueesi? Herättääkö kisat sinussa tunteita? Puolesta? Vastaan?

suhteet oma-elama mieli ajattelin-tanaan
Kommentit (1)
  1. Ymmärrän tunteesi, aina on kaipuu kotiin. Ja sydämessäsi sinulla tulee olemaan aina kolme kotia 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *