Projektina pöytä

DSC_0114.JPG

Päätimme joskus viime syksynä poikaystäväni kanssa, että rakentelemme olohuoneeseen kuluneen ja epäkäytännöllisen Lack-pöydän tilalle EUR-lavoista sohvapöydän. Niin kuin yleensä, jauhoimme asiaa syksyn, talven, kevään ja vielä kesänkin, ilman että tartuimme tuumasta toimeen. Kunnes viime viikonloppuna mökkireissun peruuntuessa päätimme vihdoin ryhtyä hommiin. Lauantaina huristelimme retroskootterillamme useamman tunnin ympäriinsä haalimassa tarvittavia välineitä ja tarvikkeita, ennen kuin pääsimme edes lähellekään lavoja. Lavat onneksi löytyivät taloyhtiömme roskisten luota läjästä. Herra hoiti sahauksen ja minä suurimmaksi osaksi hiomisen.

DSC_0113.JPG

DSC_0117.JPG

Rönttävaatteet niskaan ja hommiin!

Hiomisten ja imuroinnin jälkeen iskettiin maalia pintaan. Niin kuin arvata saattaa, maali loppui kesken ja homma jäi vaiheeseen. Sunnuntaiaamuna innosta puhkuen lähdimme jälleen aikaisin liikkeelle hommaamaan lisää maalia ja muutamia ruuveja. Saimme maalailut valmiiksi sunnuntai-iltapäivänä. Tosin saimme jännäillä hieman lopputuloksen kanssa. Ensiksi kun ajattelimme, että lavoista tulisi aivan valkoisia, mutta lavat imivätkin ihan tolkuttoman määrän maalia ja maalijälki oli melko epätasainen ja läpikuultavaa.

DSC_0118.JPG

Täytyi odottaa malttamattomana seuraavaan päivään, että näkisimme lopullisen lopputuloksen ja pääsisimme hommassa viimeiseen vaiheeseen. Pinnasta tuli äärettömän kiva ja elävä, kun maalausjälki ei ollutkaan sellaista kuin olimme ennen projektin aloitusta ajatelleet. Maalin epätasaisuus korostaa vain entisestään lavan rosoisuutta ja karua ilmettä, kuitenkin antaen lavoille sympaattisen ja lämpimän fiiliksen. Voiko eurolavasta käyttää sanaa sympaattinen? Taisin juuri käyttää, joten olkoon se siis sympaattinen. Koska lavat ovat nähneet elämää jo ennen meidän olohuoneeseen muuttoa, on kiva, että ne myös näyttävät hieman kuluneilta ja rosoisilta. Katso vaikka tätä alapuolella olevaa kuvaa.

DSC_0151.JPG

DSC_0154.JPG

DSC_0153.JPG

Edessä oli enää kaikista yksinkertaisin ja helpoin osuus. Kasaus, yhteen kiinnitys ja pyörien ruuvaus. Avot! Valittiin tuollaiset jykevämmät ja näkyvämmät pultit lavojen yhteen kiinnittämiseen. Me kun olemme sitä mieltä, että joko ei näy ollenkaan tai sitten antaa näkyä kunnolla. Siinä se kädenjälkemme nyt on olohuoneessamme juuri niin kuin olimme sen ajatelleetkin, tai siis parempana. Taidamme hommata siihen vielä karkaistun lasilevyn, niin ei väliköistä tipahtele kynät sun muut härpäkkeet alas. Rahaahan tähän upposi paljon enemmän kuin suunnittelimme, mutta väittäisin, että jokaisen käytetyn roposen arvoinen. Poikaystäväkin kysyi jo, mikä olisi sitten seuraava projekti.

DSC_0158.JPG

Mukavan rouhea ja hieman ”vinksahtanut”. 

Mitäs mieltä siellä puolen ruutua ollaan? Mitä sinä tekisit EUR-lavoista vai onko jo ihan menneen talven lumia?

Kommentit (10)
 1. Pieni kaunis koti
  12.5.2016, 19:24

  Hauska lukea muiden tekeleistä 🙂 oma oli hieman erilainen.

  1. Minäkin tykkään lukea ja katsoa, millaisia lopputuloksia muut on saaneet 🙂 Vaikka materiaali ja aloitus on usein sama, on lopputuloksissa nähtävissä mukavan paljon erilaisia versioita ja innovatiivisuutta. Täältä pääseekin katsomaan, millainen tästä pöydästä tuli, kun päälle lisättiin vielä karkaistu lasilevy.

 2. Kartsanikkari
  17.6.2014, 14:37

  Eurolavoista ei pitäisi tehdä mitään, sillä niitä kierrätetään kuljetuskäytösssä. Kun lava on niin huonossa kunnossa, että se ei kelpaaenää kuljetusalustaksi se joutaa energiajätteeksi. Sen sijaan pidemmät lavat ovat kertakäyttöisiä. Itse hain niitä peräkärryllisen k-raudasta koska nuo uudet lavat (ihan puhdasta puuta) olisivat menneet jäteasemalle.

  1. Joo, niinhän niitä kierrätetään kuljetuskäytössä, mutta jätetään myös yllättävän paljon lojumaan. Työssä tullut tutuksi EUR-lavakäytäntö, mutta käytännössä niitäkään ei aina kierrätetä niin kuin kuuluisi. Eikä niitä kannattaisi käyttää hirveästi senkään takia, että imevät aika paljon saasteita yms itseensä. Siksi kannattaakin aina tsekata, että lava olisi mahdollisimman puhdas tai käyttää noita mainitsemiasi kertakäyttölavoja.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *