Vielä kerkeää jouluksi tennarit jalkaan

DSC_1607.JPG

Ho ho ho!
Väsäsin joululahjaksi Australian tyttöpikkuserkulleni Converse-villatöppöset. Serkkuni viettää ensimmäistä eurooppalaista jouluaan ja tulee joulun ajaksi meille, vanhempieni luokse Savon sydämeen. Ajattelin, että tällaiset lämmittäisivät kovasta mielen lisäksi varmasti myös varpaita. Tyttö kun opiskelee Leedsissä ja tuolla UK:ssa lämmityssysteemit eivät ole ihan huipuimmasta päästä… Eikä kyllä Australiassakaan. 

DSC_1604.JPG

Mun mielestä näistä tuli ihan huippukivat ja seuraavaksi projektina onkin väsätä tälläiset itselleni sekä poikaystävälleni Santulle, joka on kinunnut näitä itselleen ensimmäisen silmukan luotuani. Santtu haluaa punaiset. Itselleni taidan tehdä sähkönsiniset, tosin punaista lankaa ostin ihan liikaa, kun eihän näihin edes mennyt lankaakaan juuri ollenkaan, joten saatan vielä päätyä punaiseen. Tai ehkäpä molempiin!

DSC_1606.JPG

Nämä töppöset valmistuvat valehtelematta ihan parissa illassa! En ollut itse virkannut vuosiin, mutta hyvinhän se lähti sujumaan kun vähän virkisti muistia. Löysin superhelpon ja kivan ohjeen Mun tekemä -blogista. Ohje on aika paljon isommalle jalalle, joten hieman jouduin soveltamaan ja siksi ensimmäisen tossun tekeminen kestikin ehkä pari iltaa. Mutta ahkeralla sovituksella tossusta saa oikean kokoisen ja suosittelen seuraamaan ohjeita vaan tarkasti niin pääsee helpolla, lopettaa vaan pituuden puolesta sitten, kun tossu on sopiva. Itse sovelsin vähän liikaa ja aiheutin itselleni turhaa työtä, mutta tiedänpähän seuraavia tossuja tehdessä, kuinka toimin 🙂 Kannattaa tehdä tossusta napakka, ettei kantapäähän jää kulmaa. 

DSC_1609.JPG

Tossut on valmiina hyvinkin hauskan näköiset ja näyttää ihan pikkulapsen tossukoilta, mutta kyllä ne jalkaan muotoutuu juurikin oikein. Luottakaa vain! Ja vaikka nää on tällaiset ”reikäiset”, lämmittää ne silti hyvinkin lämpimästi. Mitäs olette mieltä? Jees jees vai nou nou?

DSC_1608.JPG

 

Kommentit (3)
  1. Aivan mahtavat! Vau! Tämmöisenä peukalo keskellä kämmentä ihmisenä, en voi muuta kuin huokaista syvään ja ihastella toisten taitoja 🙂

    1. Hei kiitos! Jos vähänkään houkuttaa, niin suosittelen kokeilemaan. Ohjeet on sen verran hyvät, että ainakin pienellä treenillä, luulen että onnistuu 🙂

  2. Super söpöt! Mulle kans ja punaiset, vinkki äitienpäiväksi 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *