VR:n vanha konepaja

DSC_0107.jpg

DSC_0104.jpg

VR:n vanhassa konepajassa on nykyään yksi Turun hienoimpia hankkeita lähiajoilta! Logomo on kaikille varmastikin tuttu Voice of Finlandin estradina. Nyt Logomoon on tehty luovien alojen yhteisöllinen työympäristö. Yhteisöllinen työympäristö. Aikamoista sanahelinää. Varsinkin Suomessa, eikö? Niinhän sitä voisi luulla, mutta Byråssa on ihan oikeasti onnistuttu! Mistäkö minä tiedän? No koska olen työharjoittelussa BEdesignilla, jolla on työtila Byråssa. Antakaas kun kerron vähän lisää.

DSC_0109.jpg

Byråssa on toimitilat noin 50:lle yritykselle pienyrityksistä suurempiin firmoihin. Yhteisiä neukkareita ja vuokrattavissa oleva saunaosasto. Yhteisöllisyys kongretisoituu yhteiseen keittiöön, joka on sijoitettu keskelle 5000 neliön tilaa. Nyt kuulostan ihan joltain maksetulta mainokselta. Lopetan siis tähän numerolliset faktat ja keskityn fiilistelyyn. Tästä voi lukea enemmän faktoja Byråsta. Mennäänpäs siihen fiilistelyyn. Keittiössä tulee lounaan merkeissä vaihdettua kuulumisia milloin minkäkin yrityksen työntekijän kanssa. Työhuoneiden ohi viipottaa koko ajan eri yritysten väkeä ja apua voi kysyä eri alojen ammattilaisilta ihan muutaman askeleen päästä. Mielestäni melko hieno tilanne yrittäjille ja työntekijöille. Jos itse saisin valita, työskentelisin täällä kun siirryn työelämään.

DSC_0106.jpg

Aina ei jaksa mutustaa omia eväitä, onneksi Logomo Kitchen pelastaa. Kitchenissä tarjoillaan lauantaisin myös brunssia.

DSC_0108.jpg

Viime perjantaina juhlimme Byrån avajaisia. Yhteisöllisyys korostui entisestään hienoissa pirskeissä ja eri yritykset auttoivat toisiaan hienosti, sekä tutustuivat toisiinsa paremmin. Unohdin taas kameran kotiin ja nyt harmittaa ihan vietävästi. Puitteet oli niin hienot ja tunnelma huikean siisti! Ehkäpä löydän jossain vaiheessa käsiini muiden ottamia kuvia avajaisista. Tämän postauksen kuvat otin eräs arkipäivä mennessäni töihin.

DSC_0111.jpg

Kommentit (2)
  1. Logomo on ihan huippu! Pitäisi siellä kyllä käydä enemmänkin, toistaiseksi olen käynyt vain siellä ilmaisessa jalkapallonäyttelyssä kulttuurivuotena, ja mitä nyt joka päivä sen ohi ajelen. Luin lehdestä yks päivä tosta yhteisötyöskentelystä Logomossa, ja muistan ajatelleeni, että toivottavasti toi oikeesti onnistuu. Olis sääli jos noin mahatava idea menis hukkaan. 🙂

    1. Itselläni Logomo on aiemmin jäänyt ihan täysin paitsioon, vaikka monesti on pitänyt mennä… Nyt sitten taidan ottaa sen urakalla takaisin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *