lopun aikoja ja vaihtoonlähtijän checklist

julkaistu 26.8.2015

Tän hetken hoetuin sanonta: ”eli joo, lopun aikoja elellään.” Tasan viikon päästä olen Pariisissa, ja viime päivät oon elänyt kuin mulle olisi ennustettu viikko elinaikaa. Oon syönyt kolmen viikon sisään kolme kertaa ciapattan Gran Delicatossa. Leikkautin tukan takaisin hyvin lyhyeen malliin. Pesin äsken uunivuuan lähes kyynelsilmin hartaalla pieteetillä, sillä se joutuu viettämään seuraavan vuoden laatikossa. Koitan käyttää hyväksi kaikki tilaisuudet pitää kivaa kivojen ihmisten kanssa (tää on tosin pieni valkoinen vale – tänäänkin jään illaksi kotiin katsomaan Netflixiä ja luomaan tunnelmallista muuttokaaosta, vaikka vois ottaa vaikka uusinnan viimekeskiviikkoisesta reissusta kaikun terdelle, vaii…?). Suren kaikkia asioita, joita missaan sen takia, että oon 2300 kilometrin päässä.

2015-08-26 08.36.24 1.jpg

Vaihtovuosi, hurjaa. Mulla on (luonnollisesti) vaihtoonlähtemisen mentaalinen checklist, jossa listaan kaiken, mitä haluan Suomessa vielä ennen lähtöä tehdä. Hedonistisen listan rinnalla on välttämättömien velvollisuuksien lista, josta voi olla hyötyä myös mun fellow vaihtareille:

Käy pitkä postitus- ja skannaussota vaihtoyliopistosi kanssa, kunnes kaikki vaikuttaa olevan kunnossa tai vaihtoehtoisesti saat käsinkirjoitetun viestin, jossa jostain syystä pyydetään puhumaan englannin laitoksen edustajan kanssa paikan päällä: check.

Panikoi vähäisestä kielitaidostasi ja ratkaise se katsomalla elokuvia, joissa puhutaan kohdemaasi kieltä: check.

Vaivu syvempään lähtöepätoivoon orientaatiotilaisuudessa, mutta piristy naurettavan paljon sieltä saamastasi pinkistä jumppakassista: check.

Jytää festareilla niin antaumuksella, että lähtöepätoivo hukkuu tanssimisen euforiaan ja pinkkiin jumppakassiin tulee reikiä: check.

Pidä tuparit, joihin kutsut kaikista parhaat tyypit sekä viime hetkellä tai kesken juhlimisen lisää ihania ihmisiä ja saa siellä lahjaksi yli kilo Fazerin sinistä ja melkein litra Jallua: check.

Koe voittaneesi lotossa, kun saat kuitin Erasmus-apurahastasi, joka on kuvittelemaasi suurempi: check.

Irtisano puhelinliittymä ja vaihda se 0,90e kuukaudessa maksavaan: check.

Tee tarvittavat ilmoitukset Kelaan ajoissa, mutta maistraattiin ja Postiin viikkoa ennen lähtöä: check.

Saa ilmainen ranskaksi käännetty virkatodistus seurakunnalta ja kiitä itseäsi siitä, ettet vuosi sitten eronnutkaan kirkosta: check.

Kirjoita vaihtoyliopistosi kansainvälisten suhteiden toimiston osoite moneen kertaan muistiin eri paikkoihin: check.

Käy vikan kerran lempiopiskelijaruokaloissasi ja huomaa falafelien olevan edelleen liian kuivia: check.

Irtisanoudu töistä ja osta työkamuille keksejä: check.

Osta pinkki matkapäiväkirja sekä starttaa vaihtariblogin kirjoittaminen: check.

Käy vielä kerran opiskelijabileissä ja tee lähtemätön vaikutus uusiin fukseihin: lauantaina Alinaan.

Pakkaa kamat ja muuta ne säilöön: sunnuntaina.

Kommentit (2)
  1. Moikka! Asuin just ennen kesää vuoden Lontoossa ja muutan parin viikon päästä Brightoniin, ulkomailla opiskelu on siis tuttua vaikkakin eri maassa! Halusin vaan vinkata että kannattaa tehä matkustusilmoitus ulkoministeriöön niin tietävät sitten etsiä sua jos tapahtuu jotakin odottamatonta. Ja hei… bon courage!

    1. Kiitti, kiva että muistutit! Onhan toi sivu ollut mulla kirjanmerkeissä roikkumassa, mutta muuttokaaoksessa jäi tekemättä… Mahtavaa Brightonin-aikaa sinne 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *