Kunnioita omaa pyhää tilaasi

Heräsin taipumukseni mukaan kuudelta aamulla. Lähdin lenkille. Juoksin yksin rantapolkua. Oli valoista, mutta hieman hämärää. Sellaista hämärää, joka käärii huomaansa. Kuiskii sielulle, että tässä on rauha. Alla lehvästöjen varjojen. Askeleeni johdattivat minut veden äärelle. Istahdin siihen. Olin vain itseni kanssa. Seuranani nouseva aurinko, joka värjäsi taivaani vaaleanpunaiseksi.

Olen huomannut ympäristöstäni paljon uusia asioita, joihin en ole koskaan aikaisemmin kiinnittänyt huomiota. Huomasin esimerkiksi vasta hiljattain, että monissa metrotunneleissa on kattomaalauksia. Naureskelin itsekseni, että aikaisemmin olen ollut niin uppoutunut puhelimeen tai omiin velloviin ajatuksiini etten ole päätäni kertaakaan nostanut… On ollut siis vapauttavaa huomata, kuinka avoinna olen viime aikoina ollut. Kaikelle vastaantulevalle, elämälle ylipäätään.

Yksi selkeä syy voimakkaaseen läsnäolooni on se, että olen vähentänyt kesän aikana huomattavasti somen käyttöäni. Erityisesti Magnesian jälkeen puhelin on pysynyt lähes automaattisesti laukussa, olin sitten yksin kotona tai kaupungilla menossa. Olen kyllä toisinaan napsinut kivoja kuvia, mutta en ole ikinä niitä julkaissut. En ole kokenut tarvetta jakaa kuvia minun hetkestäni, koska kokemukseni on minun eikä sitä voi ruudunläpi kellekään välittää.Elämäni on vain minun, eikä kukaan voi sitä samalla tavalla kokea tai tuntea. Haluan yhä edelleen jakaa ajatuksiani ja erityisesti tekstejäni, mutta vähentää kaikkea, mikä saa oman läsnäoloni ja sisäisen rauhani järkkymään. Ja suurin häiriötekijä on puhelin ja sen loputon informaatiotulva. En yksinkertaisesti enää jaksa yrittää olla perillä somemaailmasta. Eikä minun tarvitsekaan. Koska kaikista tärkeintä on, että olen perillä omasta maailmastani. Siitä, mitän minun elämääni kuuluu juuri nyt. Miltä oma kehoni tuntuu tänään -juuri nyt. Mitä sydämeni haluaa minulle kertoa, elämästä viestittää?

Ennen kaikkea, haluan kunnioittaa omaa pyhää tilaani, minun hetkiäni, minun elämääni. Vaikka joku kokemus olisi kuinka mieletön ja ihana, ei sitä automaattisesti tarvitse jakaa muille. Pahimmillaan hetken kutistaminen someen pienelle ruudulle saattaa pilata koko hetken taian, perimmäisen kauniin tunteen. Erityisesti silloin, jos unohtuu tiedostamattomana scrollailemaan ja kadottaa läsnäolonsa kokonaan. Lisäksi harvat hetket näyttävät puhelimen ruudulta sellaisilta kuin ne oikeasti ovat. Tunnetta on lähes mahdotonta välittää ruudun läpi, koska jokainen kokee maailman omien linssiensä läpi.

Pitää myös muistaa, että on oikeus jakaa vain itselleen. Ammentaa vain itselleen. Jotkut hetket on tarkoitettu vain minua varten, minun kasvuani varten. Ennen kaikkea elän elämääni itseäni varten. Luon elämääni kauneutta itseäni varten. Teen asioita itseäni varten. Jotta voisin itse mahdollisimman hyvin omassa kehossani ja jotta vosin täyttää sieluni tarkoitusta omalla polullani. Kun muistan jakaa ensin itselleni, myöhemmin voin jakaa kasvuni hedelmistä muille. Lentokoneessakin laitetaan happinaamari ensin itselle, sitten autetaan muita.Toivon, että valitset joka päivä edes pienen hetken vain itseäsi varten. Oma pyhä tilasi voi olla mitä vain. Aamukahvin juonti hiljaisuudessa, uppoutuminen hyvään kirjaan, lempeä joogatunti, nautiskellen syöty herkku… Jokin ihana kaunis hetki, jonka omistat vain ja ainoastaan itsellesi. Koska ansaitset oman pyhän tilasi. Omaa hyvinvointiasi, kasvamistasi ja elämänvoimaasi varten. Mitä enemmän käännyt sisäänpäin ja annat itsellesi, sitä enemmän loistat valoa ympärillesi. Maailma muuttuu jo siitä, että olet läsnä itsesi kanssa. Hengität ja tunnet kaiken rakkauden sisälläsi. Sisäinen rakkaus säteilee automaattisesti ulospäin.

Kunnioita omaa pyhää tilaasi. Elämääsi sinun omana ainutlaatuisena kokemuksenasi. Vain sinä voit nähdä elämän sinun silmiesi kautta. Tuntea kaiken kauniin oman sydämesi kautta. Sinä saat valita, miten haluat elämääsi katsoa ja mitä asioita haluat ympärilläsi nähdä. Sulje silmät ja näe kaikki kauneus. Syvä, kaiken yhteenpunova rakkaus. 

Ihanaa viikonloppua sinulle <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *