Startup-yrityksille työskentelyn hyvät ja huonot puolet

Säännöllisesti juokseva palkka, hyvät tulevaisuuden näkymät sekä työajan ja lomailun sopiva balanssi – siinä muutama asia mitkä taitavat löytyä lähes jokaisen työnhakijan toivelistalta.

Ikäryhmien väliset erot näyttävät kuitenkin tärkeysjärjestyksen päästä erilaisia tavoitteita. Työn tuottavuus on tärkeää Generaatio X-työntekijöille siinä missä kulttuuri, kasvupotentiaali ja loma-aikojen määrä on tärkeää milleniaaneille, Generaatio Y:lle. He pääsevät vauhtiin startupeissa.

Startup-ympyrät voivat vaikuttaa kaukaisilta ja kummallisilta uran vaihtoa tekeville ja vasta uraansa aloittaville, tässä muutama syy miksi kyseisiä yrityksiä kannattaa kuitenkin harkita!

Hyvät puolet 

Uniikki kokemus: Startup-yritykset panostavat hyvään työympäristöön vaikka useimmat toimistot eivät olekaan kliseisesti täynnä gaming-huoneita ja käytävillä skeittailua. Luovuus ja innovaatio kasvattavat yritystä joten stimuloivat työtilat ovat tärkeitä.

Tulet oppimaan paljon: Startupit antavat paljon velvollisuutta työntekijöilleen. He palkkaavat sinut taitojesi perusteella, mutta perustajat odottavat sinulta vielä paljon enemmän – tulet auttamaan muita mitä erilaisimmissa tehtävissä.

Työntekijät tekevät työtä ilman vahtivaa silmää: He tekevät fiksuja päätöksiä ja ottavat vastuuta teoistaan. Mahdollisuus vaikuttaa tuloksiin motivoi toimimaan paremmin.

Ne ei niin hyvät puolet 

Työtaakka on painava: Odota pitkiä työaikoja ilman pitkiä vapaita. Startup-yritysten on taottava kun trendi on meneillään ja nopeaa kasvua on pakko saada.

Työsuhteen pysyvyys ja tulevaisuuden suunnitelmat: Saatat rakastua duuniisi mutta paikkasi toimistossa ei saata pysyä kauaa. Enemmistö startupeista kaatuu ensimmäisen kolmen vuoden aikana!

Vaatimattomat tulot? Sijoittajat eivät houkuttele aloittelevia yrittäjiä korkeiden palkkatulojen toiveissa. He laittavat rahat toimintakuluihin, tuotekehitykseen ja asiakasmäärät kasvattamiseen. Palkka on lähes poikkeuksetta alhaisempi kuin perinteisissä yrityksissä mutta pienikin mahdollisuus menestystarinaan viehättää varsinkin nuoria lahjakkuuksia.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *