Toiveikas päivä- Unelmia ilmassa <3

lumihiutale

 

Tänään tuntuu olevan hyvä päivä, sain nukuttua yllättävän hyvin kivuista huolimatta. Ilokseni huomasin maan saaneen yön aikana kevyen lumipeitteen, ihanaa. Toivottavasti lunta sataisi lisää, lumi on kaunista ja tekee maiseman valoisammaksi ja talvisen näköiseksi. Pakkanen on myrkkyä keholleni, se voimistaa hermokipua, mutta katsoessani ulos ja katsellessani lumihiutaleiden tanssia tuntuu melkein siltä, että kipu on sen arvoista.
Tällä hetkellä tunnen itseni melkein naurettavan optimistiseksi, tietysti olen väsynyt ja kipeä mutta kestän sen paremmin hyvin nukutun yön jälkeen. Jaksan keskittyä kivuhallintakeinoihin ja pystyn kerrankin hyödyntämään niitä.

Olen innoissani selannut yliopiston kurssivalikoimaa ja ajattelin tammikuussa suorittaa yhden psykologian kurssin etäopintoina. Olen sairauslomalla vielä elokuun alkuun asti, mutta en yksinkertaosesti malta olla tekemättä asioita, tuntuu kun tyhmenisin ja unohtaisin jo oppimiani asioita.      Tiedän, että kurssin suorittaminen voi olla liian kunnianhimoista, mutta se on vain yksi kurssi ja tuntisin tekeväni jotain mielekästä. Olen selaillut ahkerasti myös työpaikkailmoituksia, haluaisin kovasti tehdä töitä, edes lyhyen sijaisuuden, mutta tiedän kuntoni romahtavan iltaan mennessä. Illalla ymmärränkin  haaveideni epärealistisuuden, on kuitenkin täysin luonteeni vastaista vain levätä. Olen liian kärsimätön, haluaisin aloittaa  kuntoutuksen, mutta joudun odottamaan.

Päivän ajatus: Don’t let go. Never give up, it’s such a wonderful live.

Kuuntelen musiikkia, haaveilen ja teen listaa päivän tavotteista.

Lista näyttää seuraavalta:

– voinnin mukaiset kävelylenkit + venyttely

– kotityöt voinnin mukaan

– kaupoissa kiertely ja joululahjojen ostelua( tai materiaalien)

-riittävä lepo

Lista näyttää lyhyeltä ja helpolta toteuttaa, kuitenkaan mikään noista kohdista ei ole itsestäänselvyys. Sairauteni on minulle vielä sen verran uusi asia, etten osaa arvioida voimavarojani oikein ja helposti ylirasitan itseäni. Palautuminen vie aina aikaa ja jonain päivinä pelkkä keittiössä käyminen tuntuu ylivoimaiselta.

Askartelu, korujen tekeminen ja muu pieni näpertely on hauska tapa valmistaa uniikkeja joululahjoja. En ole käsistäni kovinkaan kätevä, mutta haluan silti tehdä muutamia lahjoja itse. Pidän lahjojen antamisesta, ne ovat muistutus siitä miten tärkeä lahjan saava henkilö on minulle, lahja symboloi minulle välittämistä ja ystävyyttä. Tietenkään lahjan ei tarvitse olla materiaalinen lahja, ajatus on tärkein.

uniikki

 

Uskon siihen, että ihminen voi vaikuttaa elämäänsä ja siihen mitä tekee elämällään. Uskon siihen, että realiteetit huomioiden jokainen voi saavuttaa haaveilemansa asiat. Siihen tarvitaan paljon työtä, uskallusta unelmoida ja rohkeutta yrittää tavoitella unelmiaan, mutta unelmien saavuttaminen on mahdollista. Luovuttaminen ei ole vaihtoehto. Jos unelmat ovat epärealistisia, niin silloin on pysähdyttävä miettimään mitä todella haluaa tavoitella, mitkä asiat tekevät onnelliseksi? Mielestäni raha ja materia eivät takaa onnellisuutta, vaan onnellisuus on lähtöisin ihmisestä itsestään, omata elämänasenteesta. Tutkimuksen mukaan onnellisuuten vaikuttavia asioita ovat luonne, sukupuoli, ikä ja ulkoiset olosuhteet. Raha lisää onnellisuutta vain tiettyyn rajaan asti, se kuulostaa loogiselta. Tietysti rahan riittämättömyys ja jatkuva pennin venyttäminen on hyvin stressaavaa ja stressi vähentää onnellisuutta. Lisätietoa onnellisuudesta ja siihen liittyvistä tutkimuksista löytää Terveyskirjaston Onnellisuus- tietokannasta. http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_osio=101&p_teos=ont

onni

 

suhteet oma-elama terveys mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *