Suolaa ja kookosöljyä

Olen tässä lähes vuoden verran käyttänyt yksinomaan kookosöljyä ihon kosteutukseen. Yllätyksekseni se ei ole aiheuttanut hirveää finnimerta, vaikka ihoni onkin muuten herkästi rasvoittuvaa sorttia. Ehkä kookosöljy on just sopivan kevyttä. Kokeilin myös oliiviöljyä ehkä kerran ja totesin, että se on ihan liian öljyistä. Kukin kuin keväinen kesanto.

Näin talvipakkasilla ja patterilämmityksellä naamani pintakuivuu järkyttävästi, huolimatta kookosöljyn käytöstä. Ja sitten jos laittaa jotain järeämpää kosteutusta (kuten sitä oliiviöljyä), olen seuraavaksi taas kuin teini-ikäinen kakara. Näin lähes 35-vuotiaana. Pintakuiva, mutta kukkivainen. Ratkaisu on löytynyt tavallaan vähän oudosta paikasta: Kuorin ihoa kevyesti suihkussa hienolla suolalla. Kuiva solukko irtoaa suolan mukaan ja sitten sitten kookosöljy pääsee taas kosteuttamaan just niinkuin pitääkin. Kuorinta toimii siis myös kuivuutta vastaan, vaikka voisi kuvitella, että se kuivaisi vain lisää. Juu, niin minulle on joku joskus jossain kertonutkin, mutta uskoin vasta kun kokeilin itse.

Kieltämättä aika hippihenkistä, luomua kookosöljyä ja satunnaista suolaa. Oli miten oli, toimii ainakin just tälle ihotyypille.

kauneus iho testit vastuullisuus
Kommentit (2)
  1. annisavolainen
    8.1.2016, 18:10

    Minä tykkään käyttää kookosöljyä hiusnaamiona 😀 Tekee hyvää hiuksille kuin hiuspohjallekin.

    1. Minä käytän kookosöljyä vähän kaikkeen muuhun kuin ruuanlaittoon. 😀

      Erinomaista muuten myös vedenkestävän silmämeikin poistamiseen. Ei edes kirvele. Ja muukin meikki lähtee siinä mukana kätsysti.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *