Kikhernekokkailut ja paella

Minun on pitkään ollut tarkoitus testata itse tehtyjä falafelejä  ja viimein sen olen saanut aikaiseksi tehtyä. Oli aika simppeliä – kikherneet, punasipulit, valkosipulinkynnet, mausteet, vähän korppujauhoja sekä munat blenderiin ja eikun paistamaan. Yllätyin kuinka nestemäistä seos on, ei tuosta mitään pullia saisi mutta pihveinä toimi loistavasti. Tokalla kerralla lisäsin vielä vähän paprikaa taikinaan, antoi kivasti makua.

IMG_3415.jpg

Testasin myös bataattiranskalaisia. En tiiä kuuluisko noista saada kuinka rapeita, pidin nytkin todella kauan uunissa nimittäin. Ne rapsakkaimmat yksilöt oli nimittäin parhaita.

IMG_3411.jpg

Lisää kikhernettä, eli viimein tein myös hummusta. Jäi hiukan liian karkeaksi ja se rakenne vähän tökki, ei tullut niin hyvää kuin Budapestissa Hummus Barissa.

IMG_3422.jpg

IMG_3424.jpg

Viime viikolla tein myös paellaa. Vaikka ei sinällään kihlapäivää enää vietetä kun on noita juhlapäiviä muitakin, niin paella-ilta meillä on vähintäänkin kerran vuodessa – mentiin siis viisi vuotta sitten kihloihin Espanjassa. Toisaalta ei noita arjesta poikkeavia juttuja kyllä liikaa ole että ihan kiva järkätä tämmösiä pieniä spessujuttuja aika silloin tällöin.

Tämän paellan tein taas soveltaen kun en löytänyt mieleistä ohjetta, ja herkkua tuli. Harmi vaan että parin päivän päästä tähderiisit oli aika puuroutuneet ja jouduin heittämään loppuruoan pois.

sa.jpg

Kyytipoikana sangriaa ja jälkkäriksi lösähtänyttä mansikkakermaa 😀 Espanjan aurinko vain puuttui!

tu.jpg

 

Kommentit (2)
  1. Jooo ne oli kyl tosi helppo tehdä(:

  2. ReettaReitkallista
    30.1.2015, 16:29

    Mulla on säilykepurkki kikherneitä kaapissa (ostettu Irmalle, kun oli täällä kylässä). Jos kerta falafelin teko noin helppoa niin taidankin tietää, mihin ne kikherneet käytän! Ihania ruokaelämyksiä teillä siellä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *