Oi kuusipuu

 

Taisin joskus mainitakin että tänä vuonna minulla oli aika kunnianhimoinen tavoite, eli kaikki kuusenkoristeet olisi itsetehtyjä. Nauhat, tähti ja kynttilät ovat ihan kaupasta ja viime vuotisia, mutta kaikki roikkuvat koristeet olen pakertanut itse. Tosin yhtä ainoaa lukuunottamatta: mieheni nukkumatti tms-koristetta, joka EI OLE edes joulukoriste. No jos kaikki muut on minun tekemiä niin ehkä kuusessa saa olla yksi miehenkin koriste, täytyyhän niitä perinteitä jatkaa jos se nukkumatti on kerta kuusessa ollut yli 20v..

Kokeilin ensimmäistä kertaa muotoilla savea. Harjoitussarjan jälkeen sain tälläiset aikaan. Itseasiassa osa on meidän kuusessa (koko perheen eli minun, mieheni ja näätien nimet) ja muutoin nämä nimelliset olen tehnyt läheisille pakettikorteiksi. Niitä voi kukin sitten käyttää kuten tahtoo, kuuseen tai heittää vaikka pois. Oli kiva tehdä vähän erilaiset pakettikortit tänä vuonna(: Nämä olen piparimuotilla tehnyt. Pelkästään tähtiä tein harjoitussarjassa, mutta ne oli huomattavasti vaikeampi saada siisteiksi sakaroiden vuoksi.

IMG_2538.jpg

Vaavelot pääsi kuuseen roikkumaan! Sinellin (5,5cm?) korkkipohjia, joissa on narureiät valmiina. Niihin vaan liimasin tulostamani kuvat. Näistä tuli suokkarit<3

IMG_2673.jpg

IMG_2674.jpg

Sitten hyödynsin vessapaperirullia askarteluissa.IMG_2804.jpg

IMG_2822.jpg

IMG_2823.jpg

Huovutetut sydämet olen tehnyt jo yläasteella pistotekniikalla.

IMG_2824.jpg

Meillä olis nyt niinkuin joulu(:

IMG_3046.jpg

Käytiin myös vanhassa kotitalossani tuoksuttelemassa aitoa kuusta, ahh.

IMG_3040.jpg

Äiti oli päästänsä tehnyt kaavat ja väkertänyt piparilinnan. Noi tontut on ollut meillä joka vuosi esillä pianon päällä, ihania perinteitä.

IMG_3042.jpg

 

 

 

Kommentit (4)
  1. ReettaReitkallista
    6.1.2015, 15:26

    Mie haluun mukaan siihen askartelupajaan! Upeat koristeet Satu 🙂

    1. Nyt ei sit muuta ku askartelupajaa suunnittelemaan 🙂

  2. Hienot koristeet oot kyl väsänny! Hmm bongasinkohan omankin nimeni noista ”pipareista” ;). Meien täytyy pitää askartelupaja joskus et tehää jotaa jännää.

    1. Suottaapi olla et on ylläri (tai ei enää niin ylläri) odottamas joululahjasi päällä(: jooo ehdottomasti! toi savijuttu oli kyl kivaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *