Tee-se-itse huussi

Jee! Huussi on jo puoliksi valmis! Päädyimme ratkaisuun, jossa huussin sisäseinät tehdään vanerista valmiiksi kaupunkioloissa. Sen jälkeen valmiit osat kuljetetaan saareen ja kootaan yhteen. Rakennusajan huussi saa kelvata pelkillä vaneriseinillä, kutakuinkin tämännäköisenä, lisäyksenä toki muun muassa katto.

Kun mökki on valmis, hyödynnämme ulkolaudoituksesta jäävät jämäpalat ja teemme niistä huussiin ulkolaudoituksen. Näin minimoimme mökistä hukkaan jäävän materiaalin ja saamme huussin sävy sävyyn mökin kanssa. Huussi taitaakin olla saaren trendikkäin tila vanerisine sisäseinineen!
 

 

huussi_0.jpg

 

Huussista tuli 110 cm leveä ja 120 cm syvä, sillä vanerilevyt olivat juuri 120 cm levyiset. Korkeutta huussilla on etuosasta 240 cm, jälleen vanerilevyn mukaan, ja takaosalla on korkeutta 210 cm. Runkopuut ovat 48 mm x 73 mm ja toimivat samalla myös koolauksina, joihin ulkolaudat myöhemmin kiinnitetään. Katossa hyödynnämme vanhasta projektista ylijäänyttä kattohuopaa, jonka alle tulee raakaponttilaudoitus.

Ovi on kaksiosainen, eli halutessaan siitä voi avata pelkän yläosan ja katsella maisemia tai vaikka kiikaroida lintuja! Vanha ikkunakin saattaa tulla vielä hyödynnettyä, mikäli päädymme siihen, että tarvitsemme lisävaloa eriöön.

 

huussi2_0.jpg

 

Istuintaso ja lattia on tehty niin kutsutusta filmivanerista, eli muottivanerista. Pöntöstä tulee erotteleva ja se tehdään muuraussangosta, jolle on tehty oma taso. Sangon pohjaan porataan reiät, joista nesteet valuvat alimmaisella tasolla olevaan haihdutusastiaan. Haihdutusastiaksi kelpasi matalahko, suorakaiteen mallinen muovinen pesuvati, jonka löysimme kierrätyskeskuksesta.

Näin saamme ylemmän sangon sisällön pysymään mahdollisimman kuivana ja hajuttomana, jolloin se on myös mukavampi tyhjentää. Huussin takapuolelle tulee luukku, josta pääsee kätevästi tyhjäämään molemmat astiat.

 

Kommentit (1)
  1. Meilläkin pitäisi saada jonkinlainen käymälä mökille. Olen katsonut ohjeita esimerkiksi https://kodinplaza.fi/ kautta, mutta nyt vasta tuli ensimmäisen kerran mieleen kirjoituksestasi tuo, että tosiaan elementit voisi rakentaa valmiiksi ja kuljettaa veneellä erikseen. Hyvä idea! Osaatko sanoa, kuinka päädyitte lopulta tekemään ulkohuussin perustukset? Ne ovat ainakin itsellä vielä hieman auki.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *