Upposi kuin kuuma veitsi voihin

Vihdoin saimme leikattua sohvan pehmusteet! Vertailin hieman hintoja, mutta valmiit määrämittaan leikatut palat olisivat tulleet maksamaan ainakin tuplasti enemmän, joten päätimme hoitaa leikkuutyön itse. Ostimme pari edullista vaahtomuovipatjaa, joista mittasimme sopivan kokoiset palat. Oikeastaan leikkasimme palat hieman pienemmiksi, sillä päälliskangas vie jonkin verran tilaa, emmekä halunneet pehmusteiden tursuavan sohvan reunoilta ylös.

p3184362.jpg

Olin etukäteen surffaillut netissä etsiskellen vinkkejä vaahtomuovin leikkuuseen liittyen. Vaikutti siltä, että leikkaaminen olisi hankalaa, joten epäröin pitkään pitäisikö palat sittenkin ostaa valmiiksi leikattuina. Päätimme kuitenkin kokeilla ensin itse. Työkaluina meillä oli ainoastaan mittanauha, tussi ja mattoveitsi. Lisäksi käytimme hyllylevyä viivottimena, jotta tussilla tehdystä viivasta tulisi suora.

p3184385.jpg

Leikkaaminen oli yllättävän helppoa ja se onnistui oikeastaan yhdellä viillolla. Ehkä avaintekijänä oli kunnon mattopuukko, ei siis mikään askarteluveitsi. Nyt pehmusteet on koeistuttu ja ne odottelevat seuraavaa työvaihetta!

p3184382.jpg

Kommentit (1)
  1. Vaahtomuovin leikkuuseen on olemassa ihan oikea sähkökoje, ainakin Boschilla. Käytin sitä Vital-eristevilla leikkuussa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *