Glasgow kaupunkielämää

Minni: Jaahas, lopulta oli annettava periksi ja mentävä lääkäriin kun alkoi tulla rintakipuja..Mullahan on siis ollut neljä viikkoa jo aivan tautinen yskä ja nyt se sitten taas tuntui ottavan askeleita pahenemisen suuntaan..

Täällä siis täytyy kirjautua klinikalle, jossa sulle määrätään oma lääkäri. Ensimmäisenä mulle tehtiin uuden potilaan tarkastus, missä katsottiin pituus, paino ja verenpaine. Täyttelin miljoona lomaketta (Nurse kysyi että mikä on mun etninen alkuperä. Minä katoin sitä vähän hittailla ja olin että White? Johon se sitten, että kun lomakkeessa voi valita ootko Brittish white vai joku muu white. Mää sitte että no se joku muu varmaan..) ja sitten pääsin tohtorin pakeille. Kerroin oireet ja se kuunteli ehkä viisi sekuntia mun rohinaa ja määräsi antibiootteja ja ibuprofeiinia. Täällä reseptilääkkeet on ilmasia. Jospa tää nyt tästä ja pääsis treenaamaan, on nimittäin aika syöttöporsas olo.

Viime viikko oli aikamoista matalalentoa. Töissä tuli ruoskaa rankalla kädellä, pomo ei ole tyytyväinen mun suoritukseen ja nähtäväksi jääkin onko mulla työpaikkaa kunhan meen torstaina takasin liikkeelle. Mulla on kyllä jo uudet kuviot suunniteltuna jos lähtö tulee…

Viikonloppuna olin taas ulkoilemassa, kävin parissa baarissa. 

Ekana suunnattiin seuralaisen kanssa Lucky 7 nimiseen paikkaan. 

(nettisivut: http://www.lucky7glasgow.co.uk/ )

 

6.jpg

 

Todella mahtavan oloinen paikka, aivan keskustan tuntumassa, tuonne täytyy mennä joskus syömään oli sen verran kutsuvat tuoksut ja mitä nettisivuihin tutustuin niin menukin näytti aika hyvältä..

Tarkoituksena oli mennä leffaan katsomaan the Filth, mutta näytös oli loppuunmyyty joten jatkettiin sitten seuraavaan baariin nimeltään Otis b Driftwood.

4309583237_7ed90de936_b.jpg

 

Paikka oli sellanen rokkipaikka, aivan laitojaan myöten täynnä ja osa juomista oli aivan ryöstö halpoja, mm. shotit £1.50 että jos ois naamat halunnut vetää niin sinne. Koin myöskin yhden oudoimmista baarikokemuksista ikinä..Oltiin siis siinä tiskillä kun tilaa ei ollut missään ja patsastelin siinä, naureskelin tuttuun tapaani ihan kaikelle kun yhtäkkiä siitä vierestä siihen mun eteen tuli sellanen taskuraketti tyttö. Tyttö sanoi: ” I’m sorry but can I put my finger in your dimple?” Ennen kun kerkesin tehä yhtään mitään sen tytön pikkurilli oli mun hymykuopassa. Siis anteeks mitenkä?! Sitte se oli että sää oot niin kaunis ja mää rakastan sun hymykuoppia ja sitten seuras pitkä keskustelu johon en ollu osallinen, vaan kuuntelin kun seuralainen ja tyttö puhuu miten söpö oon ja miten minä en usko sitä ja miten mun seuralaisen on parempi pitää huolta musta kun oon niin Gorgeous! Pikku välihuomautus, tosta sanasta tulee aina mieleen Little Britain ja sketsi jossa nainen hokee tuota…elikkä aika lailla päinvastainen reaktio kuin sanalla kuuluisi olla vastaanottajaan.:D

Nojuu, mutta ilta meni rattoisasti juoden paikallisia alkoholivirvokkeita kunnes vanhaa alkoi väsyttää…

Seuraavana päivänä sitten uudella tarmolla sinne elokuviin. Aikaa näytöksen alkuun oli muutama tunti, jotenka hetkellisen auringon paisteessa (tällasesta harvinaisuudesta pitää nauttia) kävelemisen jälkeen päätettiin mennä syömään. Koska annoin alkuasukkaan valita ruokapaikan, mentiin Mussel Inn-nimiseen ravinteliin. (nettisivut: http://www.mussel-inn.com/seafood-restaurant-glasgow/ )

Koska mulla on terve ruokahalu niin siinä vaiheessa kun saatiin annokset naaman eteen, kuvan nappaaminen ei läheskään käynyt mielessä, mutta nettisivuilta löytyi kuva mun annoksesta, joka oli Tiger Prawns with noodles.hmmmm…. Sanoin siinä sitten että en tiiä mikä aivopieru oli tilata nuudeleita treffeillä, sillä sehän nyt on aivan satavarma että ne on kohta rinnuksilla ja soossi pitkin naamaa ja syödessä lähtee todella epäsivistyneitä sluuuurrrpps ääniä..kunnes mun seuralainen pudotti kastikkeen kera ison simpukan syliinsä.

imag0102.jpg

Ol muuten hyvvee, voin sannoo. Kyseisiä ravintoloita on näköjään toinen Edinburgissa. Kannattaa ehdottomasti poiketa jos tänne eksyy, sijainti Glasgowssa Hope Streetillä eli aivan keskustan ytimessä eikä hinnatkaan saa pyörtymään. Tosin kovasti ahdistaa jos joku tarjoaa..

Lyhyesti elokuvasta the Filth. Elokuva on varustettu mustalla huumorilla ja sijoittuu Edinburghiin. Elokuvassa seurataan ei ihan niin puhtoisen poliisin ongelmaista arkea hänen yrittäessä selvittää rikosta ja omaa elämäänsä. Tää leffa ei ole mikään maailman piristävin kokemus, mutta minä tykkäsin, sillä tällaset ajatuksia herättävät ja synkät leffat on just mun juttu. Tekis mennä kattomaan se uus Gravity, ainakin se on saanut hyvät arvostelut. 

filth.jpg

 

Elokuvateatteriksi valikoitu Cineworld. Maailman korkein leffateatteri, aika mahtavat näkymät oli sieltä ylimmästä kerroksesta. 

2464156_orig.jpeg

 

1467483_10151987747818812_408315550_n.jpg

Siis tää on se juttu Skotlannissa. Vaikka olisit isossa kaupungissa keskellä valtavia rakennuksia ja nykyaikaisia asioita, voit nähdä noita mielettömiä kansallismaisemia jokapuolella. Nummia, vuoria, linnoja, historiaa, luontoa. Ihan uskomatonta ja joka kerta ihan yhtä mykistävän kaunista.

Kommentit (2)
  1. Glasgow on ihan mieletön!!

    1. Kyllä! Kaks kuukautta täällä eikä oo ehtiny kun pintaa raapasemaan!:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *